Dijous, 31 de març de 2011 | 22:02
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero: "Queda molt per fer"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Duran exerceix d'oposició responsable davant el 'no a tot' del PP
Zapatero: "Queda molt per fer"
30/03/2011 12:14
9sabater-congrés
"Queda molt per fer". És la frase exacta amb la que Zapatero ha portat al Congrés el missatge que ja va traslladar davant els líders de la Unió Europea. Està compromès amb les reformes, encara que siguin impopulars. Agraeix el suport als grups minoritaris, entre ells CiU i PNB.
Rodríguez Zapatero ha assegurat que els últims índexs mostren que la recuperació de l'economia espanyola "se sosté", encara que encara "a ritme insuficient" per crear ocupació, punt "al que costarà d'arribar".

"Queda molt per fer", ha afirmat el cap de l'Executiu durant la seva compareixença davant el Ple de la Cambra baixa per informar de la reunió del Consell Europeu de la passada setmana, recalcant que per crear ocupació és necessari "persistir" en "l'intens" procés de modernització dels desequilibris estructurals que van alimentar la bombolla immobiliària.

Zapatero ha assegurat que les reformes empreses pel Govern en els últims quinze mesos i el procés de consolidació fiscal amb la reducció de dèficit expliquen una "creixent" confiança en l'economia espanyola i les seves perspectives de futur "dins i fora d'Espanya", fet que ha agraït als agents socials, als ciutadans pels seus "sacrificis", i a les comunitats autònomes.

Això es tradueix en una reducció de la prima de risc del deute espanyol en relació al bo alemany en els últims mesos que "no s'ha vist interrompuda per la crisi política que viu en aquests moments Portugal".

Agraeix els suports rebuts

Zapatero ha tingut paraules d'elogi als grups parlamentaris de CiU, PNB, Coalició Canària i UPN pel seu recolzament en aquest procés. Davant ells ha recalcat que vol dur a terme els compromisos marcats pel Pacte per l'Euro l'any que queda de legislatura, i que aquest divendres tindran la seva primera translació concreta amb la creació per part del Consell de Ministres de la Comissió Assessora de Competitivitat.
9duren-congrésLi seguiran aquest mateix mes d'abril altres assumptes destacats com la reforma de la negociació col·lectiva i el pla per aflorar l'ocupació submergida com a peces destacades d'una sèrie de compromisos, que, segons ha assegurat "no són nous" per a Espanya, ja que responen a actuacions preses en els últims quinze mesos, entre els que destaca també la reestructuració del sistema financer.

La responsabilitat de Duran

Davant les reiterades negatives del PP a recolzar els plans del Govern, el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha presumit de contribuir a donar un gir a la situació d'Espanya davant la pressió dels mercats, i permetre al país desmarcar-se de l'evolució "paral·lela" que seguia amb Portugal després del rescat de Grècia al maig de 2010.

Durant la seva intervenció al Ple al Congrés, Duran s'ha referit així a l'abstenció de CiU sobre el pla d'ajust que el Govern va salvar per un sol vot de diferència en el mes de maig.

Tot i així, el portaveu de CiU no vol "llençar les campanes al vol", i ha reclamat prosseguir en el camí de les reformes econòmiques, entre les que ha aconsellat vincular en major mesura salaris amb productivitat en la reforma de la negociació col·lectiva que ultimen els agents socials.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1