Divendres, 1 de abril de 2011 | 15:52
Vostè es troba a: Inici > RSC >

1 d'abril, Dia de la Diversió a la Feina

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Nombroses empreses se sumen per promoure els beneficis de l'humor
1 d'abril, Dia de la Diversió a la Feina
RSC 31/03/2011 12:06
Nombroses empreses de tota Espanya celebraran aquest divendres, 1 d'abril, el Dia Internacional de la Diversió a la Feina, una iniciativa per promoure "el sentit de l'humor i el riure" entre els empleats, ja que es tracta "d'una les eines més útils" per combatre l'estrès, segons diversos estudis científics citats per la consultora Humor Positiu, promotora de la iniciativa a Espanya.
RIURE
La consultora recorda que "en aquests moments de recessió, retallades pressupostàries, incertesa i desocupació, l'humor és un tema ben seriós" pel que ha ideat un peculiar tancament pels carrers de Madrid per l'1 d'abril en el qual un grup d'executius -ben vestits, amb bombí i mocador vermell- correran davant de la 'Crisi Econòmica'.

Els corredors guiaran al 'morlaco financer' per un recorregut de carrer enmig de càntics tradicionals, segons expliquen els promotors de la iniciativa en un comunicat. El "chupinazo" començarà a les 10:30 hores, a la porta del Hub Madrid, i acabarà al costat del Passeig del Prado.

Algunes empreses també se sumaran a l'efemèride amb diferents accions i iniciatives. Així, la companyia Balumba (Grup Admiral), a Sevilla, es transformarà en un circ sota el lema 'Al·legoria de la Diversió' pel que comptarà amb una maquilladora contractada des del departament MOFA -dedicat a generar bon ambient entre els treballadors- per pintar "detalls circenses" entre tots els seus empleats.

També hi haurà un esmorzar gratis i tiradors de cervesa, a partir de les 15.00 hores, en un dels offices+terrassa, i se celebrarà el concurs d'acudits 'No riguis que és pitjor' amb premi per als més divertits, segons detalla la directora de Direcció i Desenvolupament de Persones de Balumba, Isabel Arribas.

Per la seva banda, l'empresa dedicada a la reserva d'hotels a tot el món, 'centraldereservas.com', s'uneix aquest any a la celebració a través del concurs '¡Que me parto con tu foto!'. "Els treballadors aportaran les seves fotos més divertides per muntar una gran exposició a les seus d'Aínsa i Saragossa. El protagonista de la foto més votada serà el guanyador d'un divertit premi", segons indica el propietari i director general de l'empresa, Ricardo Buil.

"El treball, la crisi i els últims esdeveniments internacionals quedaran aparcats durant un dia dedicat als riures i a l'humor, un tema que no està renyit amb el món empresarial sinó tot el contrari ja que, segons els experts, afavoreix la productivitat i el clima laboral", puntualitza Buil.

En el cas d'Electrolux (Madrid), la directora de de Recursos Humans de la companyia, Maite Gómez, explica que "després d'una sèrie de canvis en el sistema informàtic i l'estrès que ha suposat per a tota la plantilla, l'equip es mereix un dia de celebració i reconeixement", per la qual cosa, "en un parell de setmanes, es realitzaran carreres amb aspirador i torneig de mus i padel".

A més, l'equip d'IS Enginyers (Sevilla) repartirà gorres entre les persones que es trobin durant la pausa del cafè, a més de fer regals als seus clients i "brindar per la crisi". També utilitzaran el codi Morse, amb xiulets o espantasogres, per parlar a l'oficina.

Fruites Dioni (Sant Sebastià) també se suma a aquesta iniciativa, per segon any consecutiu, amb la celebració de 'La setmana de la diversió a la feina', del 28 de març al 3 d'abril. El seu propietari, Dionisio Horrillo, és monitor de risoteràpia i "defensor del sentit de l'humor per fer front als mals moments".

"És millor riure que plorar"

En paraules del soci d'Humor Positiu i col·laborador Honorífic de la Universitat Complutense, Jesús Damián Fernández, "és el moment d'agafar al toro per les banyes". "No podem viure atemorits per la recessió. Si estem aquí és perquè generacions anteriors han sabut enfrontar-se amb força a moments històrics encara més complicats -a la guerra, la misèria, la fam. "És millor riure que plorar", insisteix.

Per la seva banda, el professor de Psicologia Positiva de la Universitat de Saint Louis (Campus de Madrid), Eduardo Jáuregui, advoca per "riure's del coco". "En totes les cultures hi ha ritus en els quals es fa broma amb la mort, amb els monstres i els fantasmes que ens amenacen. Ara li ha tocat el torn a la crisi. Si El Quixot estigués entre nosaltres, no dubtaria a enfrontar-se a ella en desigual batalla i reduir-la", explica.

Tots els interessats a participar en aquesta inicitiva poden explicar les seves experiències a la pàgina web 'www.humorpositivo.com'. A nivell mundial, la consultora nord-americana Playfair va llançar aquesta iniciativa fa 10 anys i va fixar l'efemèride per l'1 d'abril. Aquest dia apareix citat en l'almanac més important d'Estats Units, el 'Chase's Official Calendar of Events'.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1