Divendres, 1 de abril de 2011 | 15:44
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Parlament retalla el seu pressupost un 9% i estalvia altres 6 milions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Disposa de 60 milions d'euros anuals
El Parlament retalla el seu pressupost un 9% i estalvia altres 6 milions
Política 31/03/2011 21:10
EP.- La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha anunciat aquest dijous que el pressupost de la Cambra per 2011 ascendeix a 59,6 milions d'euros, un 9,05% menys respecte a l'any anterior, la qual cosa permetrà un estalvi a les arques públiques de 6 milions d'euros.
Nuria Gispert en roda de premsa amb la resta de la taula
En roda de premsa en la Cambra, ha destacat que aquests comptes permetran a la institució estalviar sis milions que, sumats als altres sis que el Parlament ja va anunciar que no gastaria per l'aplicació del seu pla d'austeritat, donen un estalvi global de 12 milions.

"És un pressupost que és prudent i no exagerat. No té luxes de cap classe. Hem fet un esforç aprovat amb el consens de tots els membres de la Taula ampliada, és a dir, de tots els grups", ha sentenciat.

L'estalvi es fonamenta en un descens del 3,19 per cent en el capítol de salaris, del 12,9 en les despeses en béns corrents i de serveis, i del 43,3 en el capítol de les inversions.

Ha subratllat que "per primera vegada en la història" s'ha congelat l'assignació econòmica als grups, quan el normal era que, al principi de la legislatura, aquesta despesa sempre augmenti perquè s'actualitzava l'IPC.

De Gispert ha avisat que la projecció del Parlament a través dels actes institucionals no disminuirà, però sí ha admès que seran més austers, i que la Cambra haurà de revisar a la baixa la seva despesa en publicacions.

"Consens" als pressupostos

Abrigallada en la seva compareixença pel vicepresident primer de la Càmera, Lluís Corominas (CiU); el segon, Higini Clotas (PSC), i el secretari primer, Jordi Cornet (PP), De Gispert ha desitjat que "el mateix consens" que han demostrat tots els partits en l'aprovació del pressupost -que encara ha de rebre el vistiplau del ple- es reprodueixi per aprovar els comptes de la Generalitat.

Ha reconegut que "amb tota probabilitat" l'austeritat dels comptes parlamentaris es mantindrà en les de 2012, i que no serà fins al 2013, si la crisi ho permet, quan s'estudiarà si es revisen a l'alça algunes de les assignacions.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1