Dissabte, 2 de abril de 2011 | 14:22
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Demanem al Govern de Nicaragua un pla contra la violència sexual infantil"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En deu anys s'han registrat 10.000 denúncies per violació de menors
"Demanem al Govern de Nicaragua un pla contra la violència sexual infantil"
Societat 01/04/2011 13:13
M. Laboreo.- Durant el mes de març i amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Amnistia Internacional ha dut a terme una campanya contra la violència sexual que pateixen moltes nenes a Nicaragua i contra la violació com a delicte generalitzat en aquest país.
Amnistia Internacional
El mes de novembre passat, l'organització va posar en evidència en un informe la "realitat contundent" de Nicaragua, on entre 1998 i 2008 la policia va registrar un total de 15.000 denúncies per violació, prop de 10.000 eren de menors de 17 anys i la meitat d'aquestes encara no havien fet els 14 anys.

L'ONG va detectar també que moltes vegades les violacions es produïen en el mateix entorn familiar. Per aquesta raó, la llar s'ha convertit per a moltes dones i nenes en un lloc perillós ja que els autors d'aquests actes són habitualment els propis familiars.

Aquesta situació provoca que les víctimes se sentin obligades a guardar silenci i que la societat arribi a culpabilizar més la víctima que el propi agressor. A més, aquelles que es decideixen a denunciar els abusos s'enfronten a enormes obstacles i la falta de recursos del sistema de justícia nicaragüenc provoca que, sovint, els agressors quedin lliures.

"Per tot això, demanem que el Govern de Nicaragua es doti d'un pla per fer front a aquesta situació i prengui mesures per garantir els drets de les víctimes", defensa el portaveu d'Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró. "Hem treballat a partir de tres eixos: la protecció de la víctima, la justícia i la reparació", afegeix.

Des del mes de novembre, l'organització ha recollit 45.000 signatures contra la violència sexual a Nicaragua i, durant el mes de març i fins al proper 5 d'abril, està duent a terme la campanya simbòlica Ser nena de nou que consisteix a "enviar missatges de suport i esperança a les víctimes per demostrar que no estan soles", explica Vilaró.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1