Dijous, 31 de març de 2011 | 22:02
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern amenaça amb un tancament de caixes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Homs assegura que no aniran més enllà del 10% en les retallades
El Govern amenaça amb un tancament de caixes
31/03/2011 11:08
9homs-catalunyaradio
El secretari general de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha amenaçat amb plantar-se si el Govern central li exigeix una retallada del 20%, el doble del que havia plantejat la Generalitat.
En declaracions a Catalunya Ràdio, ha qualificat d'"inacceptables" les demandes de l'Executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, després d'acusar-lo de ser el principal responsable de la situació actual i de negar els diners que li pertoca a Catalunya.

"Som un país suficientment fort, i les institucions del nostre país ens sentim democràticament fortes per plantar-nos. Poca broma", ha assegurat.

"Són gent que han demostrat que és una praxi, la d'adornar, que la practiquen sempre que els ve de gust", ha dit Homs sobre els socialistes. Ha afirmat que es mantindran ferms, per la qual cosa ha emplaçat l'Executiu central a moure peça davant d'unes negociacions pel dèficit públic d'aquest any que encara no ha donat per trencades.

Homs, que ha evitat abordar les primeres conseqüències de les retallades que s'aplicaran en l'àmbit sanitari, ha assegurat que, si Catalunya es planta davant les exigències del Govern, sempre pot jugar la carta d'Europa, que "està atenta" al que fa la Generalitat.

Les paraules d'Homs arriben hores després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegurés que el Govern central no complirà cap dels compromisos econòmics amb Catalunya, fet que suposaria que la Generalitat podria haver d'assumir una reducció del pressupost de més de 5.000 milions, el doble de l'anunciat en un primer moment. "Això és inviable", va assegurar el conseller, provocant les crítiques de l'oposició socialista.

Suport del PP català

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, ha secundat les amenaces del portaveu del Govern, Francesc Homs. "No és acceptable ni justificable que ara se'ns incrementi la retallada del 20% al nostre pressupost", ha assegurat la popular en declaracions a Ràdio 4.

Ha explicat que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, està fent pagar als catalans "l'excés de despesa que ha comès a Espanya" i el que va gastar, amb la seva autorització, el govern d'esquerres presidit per José Montilla.
chema
31/03/2011
Una pregunta sr.portavoz ¿que quiere decir exactamente "si Ctalunya es planta devant les exgiències del Govern, sempre pot jugar la carta d'Europa, que -està atenta- al que fa la Generalitat? Pero ¿quien se cree que son? todavía no han entendido (como el PP) que las críticas furibundas, los desprecios a la labor de gobierno, a las risas por las iniciativas tomadas (aqui su maravilloso bipartito solo recortes y lloriqueos y demostrar que lo que querían es tocar poder pero a la muestra me remito son peores, pero muy peores gestores. Diga una sola cosa bien hecha además de inagurar lo que otros han hecho y colocarlo a Ud y al gran equipo de los mejores ja ja ja) todo esto ha llevado a la rebaja de la calificación financiera porque SON UDES. UNOS VERDADEROS INCOMPETENTES. Ya no recuerdan lo que dijeron ? pues los "mercados" si. De quien no se fian es de este Gover, resentido malo y lo peor contrario al pueblo al que se debe. Para cuando una manifestación contra tanta inutilidad?
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1