Vota
Resultat:
5 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 31/03/2011 a les 13:41h

El Consorci Hospitalari de Vic reduirà personal però no aplicarà cap ERO

La direcció exposa al comitè d’empresa les mesures que pensa aplicar per rebaixar les despeses en un 10%, que suposarien un estalvi de 6 milions d’euros. UGT ja ha expressat la seva oposició.

Pancarta contra les retallades a l'Hospital General de Vic. Foto: Adrià Costa

Aquest matí s’ha produït la reunió entre els presidents i els secretaris del comitè d’empresa dels Hospitals de Vic i Manlleu i la direcció del Consorci Hospitalari de Vic (CHV).  A la trobada, el CHV ha confirmat el que ja va avançar ahir Osona.com: l’entitat vol aplicar un programa de mesures per reduir les seves despeses en un 10%, que equivaldria a un estalvi de sis milions d’euros, o sigui, exactament la xifra de la retallada de les aportacions de la Generalitat al CHV. La direcció s’ha limitat a exposar el conjunt d’accions que pensa emprendre, tot i que encara no hi ha posat data, ni tampoc ha explicat els detalls concrets de com es portaran a terme.

El CHV és una organització que ofereix serveis sanitaris sense ànim de lucre i és gestionada com un consorci públic. Gestiona l'Hospital General de Vic (HGV), la Clínica de Vic, Osona Salut Mental i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Ofereix assistència pública, assistència privada i assistència en salut mental. Les instal•lacions del CHV s'ubiquen en tres edificis situats a Vic i un a Manlleu. Té uns 1.200 treballadors.


Prejubilacions i personal interí

En un marc global, aquesta retallada de despeses s'aconseguiria a base de reduir els pressupostos de partides com material hospitalari i material farmacèutic, i també aplicant un programa de reorganització interna. Aquesta reorganització inclouria la reducció de personal, que suposaria un estalvi d’1,5 milions d’euros.

De moment, el CHV ha descartat la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) i optarà per altres mesures, com les prejubilacions o la no renovació del personal interí. El consorci tampoc ha traslladat als comitès d’empresa la quantitat de treballadors que té previst acomiadar, però tot apunta que podrien sobrepassar el centenar. Aquestes afectacions s'haurien de repartir entre els dos centres assistencials de Vic i el de Manlleu. El Consorci creu, segons sembla, que la plantilla de la Clínica de Vic està sobredimensionada per les seves possibilitats.

Un altre dels punts conflictius fa referència a la paga per objectius. Fins ara, el pagament es feia a títol individual. Això també ha canviat i es farà de manera col•lectiva. Els treballadors temen que, a la llarga, aquesta nova situació es pugui traduir en l’anulació d’aquesta paga, ja que no es compliran els objectius comuns. Això suposaria una reducció addicional del 5% del salari, que sumat a la retallada ja activada del 5% enfilaria el total de la reducció al 10%.

Al marge d'aquesta operació de reducció de despeses, es podria posar en marxa una severa reorganització de l'Àrea Sanitària, que rebaixaria el nivell dels serveis dels hospitals d'Olot i de Campdevànol i que redirigiria cap a Barcelona alguns serveis sanitaris molt especialitzats que ara es presten als hospitals de Vic, Granollers i Manresa.


Els sindicats s’oposen a la retallada

UGT, el sindicat majoritari als dos comitès d’empresa, ja ha expressat la seva total oposició a la retallada pressupostària que podria afectar “els serveis assistencials i les condicions laborals dels treballadors, que ja són prou justes”, segons ha apuntat el seu secretari general comarcal, Cesc Poch.

A més, UGT considera que aquest paquet de mesures s’haurien de debatre en el marc del conveni català del XHUP (Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública), que és el conveni pel qual es regeix el CHV. “No entrarem a negociar per sota del conveni. Si la patronal vol fer unes propostes, que les faci en el marc del conveni, i no hospital per hospital”, defensa Poch.

Foto: Adrià Costa

COMENTARIS

+36
-0
VERGONYA
Anònim, 31/03/2011 a les 15:04
ON SON ELS COMENTARIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, SOU UNA COLLA DE DICTADORS ELS D'AQUEST DIARI DIGITAL.
+16
-2
Sous directius
ereP, 31/03/2011 a les 16:36
Una posible solució, públicar i retallar els sous -ja que són càrrecs públics dels metges i directius de l'Hospital, i potser així els pobres treballadors de l'Hospital no tindrien d'estar patin pel seu lloc de treball.
+19
-5
Fins els....
Pep, 31/03/2011 a les 18:17
A Catalunya anem reduint per totes bandes, mentrestant a les altres comunitats del nostre estimat país veí tot va viento en popa. A veure què dirant tots aquests catalans que viuen a Catalunya i se senten tant espanyols, quan d'aqui a quatre dies estiguem ofegats fins al coll i totes les altres comunitats gaudeixin dels nostres diners! Potser llavors es donaran compte que ens roben per totes bandes i els roben inclús els seus diners tot i sent tant espanyols. Quins pebrots que tenen!!! Visca Catalunya i Independència ja!
+15
-0
comprats
pep, 31/03/2011 a les 19:20
No publiqueu les veritats,sembla època d'en FRANCO que es publicava ho que ell volia,ara es publica ho que vol l'alcalde de Vic i direcció C.H.V.COM SEMPRE EL POBLE VIU ENGANYAT,I Catalunya cada cop més ensorrada.On son les promeses de CIU?
+12
-0
CONSELLER
Anònim, 31/03/2011 a les 20:54
La culpa la té el patètic conseller de Salut Boi Ruiz que ens ha tocat..

a partir d'ara paga per anar al metge i paga't també l'escudella que et donaran a l'hospital (si t'en donen),


i sobretot feu-vos tots de mutua privada (ara és molt bon moment!), així ell cobrarà alguns calerons i estara content.
+14
-0
DIRECCIO
Anònim, 31/03/2011 a les 21:42
Una bona retallada de la direcció i ja tenim l'estalvi que tant es parla i que nomes es vol fer amb la gent que mes treballa.Que facil seria oi?
+1
-8
Comentaris HGV
Anònim, 31/03/2011 a les 22:10
Aquest que diu que no hi ha els comentaris mira que ho ha de ser de desgraciat, burro i analfabet.
No has vist que son a la noticia d'ahir a la nit sobre el mateix tema?????????
Que no tens ulls a la cara, imbecil?
+11
-1
facil solució
galeno,, 31/03/2011 a les 22:44

Millor que fotin fora a l'Anglada i en Brugués i tot equilibrat, s'estalvien els diners, i l'Hospital segons el meu criteri funcionará millor.
També n'hi ha algun altre com aquests dos.

+7
-0
Mes espera
Anònim, 01/04/2011 a les 01:03
Em sembla molt malament que retallin en sanitat!!!
Segurament els polítics no s'han d'estar 2 hores d'espera perquè et visitin a urgències...ara potser seran 3 no??
I les operacions?? Llistes d'epera de 1 o 2 anys passaran a 3 i 4??
Quina vergonya....
+9
-0
ex-treballadora
Silvia, 01/04/2011 a les 08:42
Com a ex-treballadora de l'Hospital vull comentar que a part de la crisis en aquesta retallada queda amagada la mala gestió de totes les direccions. Aquests haurien de ser els primers d'assumir les responsabilitats en aquest desastre i de moment estan ben callats !!!!: Anglada, Brugués , Vivet, Castellanos (em sembla que té 3 càrrecs): el personal de base necessita aires nous per poder tirar endevant en aquesta situació tant crítica i encara els han d'anar veient com van decidint a tort i a través.Parlo jo perquè els de dins tenen por de parlar. Així ho expressen, que viuen amenaçats, quan des de sempre són els que donen la cara davant del malalt i han de conviure diariament sota forta pressió assistencial.El que políticament no és correcte a fora a dins s'hi conviu diàriament.Es prenen moltes decisions sense sentit comú i després se li exigueix al treballador.En defensa de la sanitat pública aixequem ben alt la veu per defensar-la!!! Esl que manen només volen donar vida a la sanitat privada.
+10
-0
hi vaig treballar
Oriol, 01/04/2011 a les 08:53
Vull expressar que a l'hospital s'hi han estat fent i decidint moltes tonteries, moltes pijades que han costat molts calés, no és només la crisi. Se'ls han gastat de qualsevol manera.I ara a retallar. Ja fa molt de temps que haurien pogut estalviar és a dir, gestionar bé els recursos i això fa molts anys que no es fa. Allà dins només funciona l'amiguisme i el favoritisme. A veure wsi s'aprofita per fer net de tot aixì sinó tot continuarà igual.
+5
-0
osonenc
Anònim, 01/04/2011 a les 11:17
Quin desastre tot plegat. Retallades a Ensenyament, a Sanitat, a que més!!!...aquest país va directa a la ruïna total i absoluta. I els polítics una colla de mentiders, ara i sempre. Ens volen fer creure que som un país capdavanter, un país modern.…res de res. Com usuari de la sanitat publica hauré de subsistir amb la misèria.
+7
-0
Pena
Anònim, 01/04/2011 a les 14:00
Penso que haurien de retallar els sous elevats dels mandos i no els dels treballadors que cobren una miseria
+4
-0
vigatana
Ester, 01/04/2011 a les 14:22
Silvia, Oriol:Teniu molta raó, ja fa anys que a dins l'HGV es fan les coses de qualsevol manera. Estem farts de sentir-ho per familiars i amics que hi treballen. Fins quan? Potser l'alcalde hi pot fer alguna cosa doncs tot sembla que és política
+11
-0
Un vigatà de Can Colomer
Anònim, 01/04/2011 a les 15:05
Hola, bona nit conciutadans i gent de la comarca. Sóc un vigatà que em sento una mica preocupat, especialment pels problemes que està tenint el nostre hospital de Vic. Ja tinc certa edat, i no me'n amago, m'agradaria posar un exemple. Sé que no és el mateix, i perdoneu-me les comparacions. No és el mateix comparar les pells amb persones, especificaré una mica. No és el mateix comparar una empresa de curtició amb una empresa que es dedica a la salut de les persones, però al fi i al cab, el problema que jo vaig viure personalment, doncs vaig treballar molts anys a l'empresa més potent i gran de Vic, COLOMER MUNMANY (no sé si hi ha alguna familia vigatana que no hagi tingut un familiar que no hagi treballat a Can Colomer). Doncs bé jo ho vaig viure en primera persona, aquella empresa ha acabat per desaparèixer per la mala gestió dels seus dirigents. Doncs bé, una cosa era els que estàvem al peu del canó vuit hores, al de matí, a la tarda o a la nit, amb el nostre uniforme blau i que produïem, que feiem pells de tort i de través, que ens hi deixàvem la salut, evidentment, per tirar endavant la nostre familia, les nostres llars. I una altra cosa eren tots aquells senyors que es PASSEJAVEN amunt i avall amb gest arrogant, amb el seu traje o bata de color marró (directors, subdirectors, ajudants de directors, ajudants de subdirectors, gerents, jefes de planta, encarregats, ajudants d'encarregats, ajudants d'ajudants d'encarregats, químics, ajudants de químics, laboratoris, ajudants dels de laboratori, secretàries, ajudants de secretàries, etc.). Amb això vull dir que va arribar un moment, que recordo que a la meva nòmina posava que érem 1.100 treballadors, però escolta'm, d'aquests 1.100, més de la meitat no produïen res, els que tocàvem les pells érem quatre gats. És que va arribar un moment que hi havia un mando per a cada treballador, i evidentment aquests senyors que es passejaven amunt i avall vuit hores, cobraven quatre vegades més que nosaltres, i això els que menys cobraven. Evidentment senyors, l'empresa més gran que hi ha hagut a Vic mai, ha acabat per desaparèixer. Senyors ANGLADA I BRUGUÉS, per desgràcia, he tingut que estar molt temps visitant la vostra empresa, doncs he tingut a la meva dona ingresada moltes vegades. I clar, quan passes tantes hores o dies en un puesto, parles amb un, parles amb l'altre, et passejes per tot l'hospital, arribes a tindre la mateixa sensació de quan jo treballava a Can Colomer, quatre metges que t'atenen, amb consideració, quatre enfermeres i auxiliars que, pobretes, no hi ha preu pel que fan per les persones, que desgraciadament no tenen el més valuós d'aquesta vida, que és la salut. Recordo aquelles nits, que les veia passadís amunt i passadís avall, intentant que no faltés res a ningú i tractant als malalts com a persones, cosa que quan tenies d'anar a parlar amb algú d'aquests càrrecs que es passejen per allà com si ells fossin els que haguessin descobert la penicil·lina, haig de dir que no tots, però el tracte que vaig rebre de la majoria d'aquests, que són una comparativa amb aquests càrrecs de Can Colomer, que eren els que no produïen i s'enduïen tots els calers, que es passejen, que et miren amb altivès, que et tracten com si fossis una pell, doncs em fa l'efecte, senyors BRUGUÉS I ANGLADA, que anem pel mateix camí, masses escribents, masses mandos, masses mandos de mandos, masses mandos de mandos de mandos, que s'emporten tots els calers de l'hospital, i quatre mosses, torno a repetir, que no hi ha cèntims per pagar-lis el que fan pels nostres familiars malalts i que són la comparació, aquells trajes blaus, que érem els que tocàvem les pells de veritat. Resumint, i acabant, ANGLADA I BRUGUÉS, esteu rodejats de vividors, i vividores, i els responsables de tot sou vosaltres, per no saber conduir realment una empresa que es dedica a intentar mantenir el més sagrat que tenim les persones, la salut.
+5
-0
Un 10
Anònim, 01/04/2011 a les 20:51
Si un 10 per el Vigata de Colomer, aixo tambe pot anar per moltes altres empreses.
Sempre el fotut es el poca roba.
+4
-0
Un altre 10
Anònim, 01/04/2011 a les 21:40
UN 10 PER EL VIGATA DE COLOMER I COM DIU LA DITA:QUI SIGUI FRARE,QUE PRENGUI CANDELA.
+3
-0
un altre 10 x 10
Anònim, 01/04/2011 a les 23:28
Sr.vigata de Colomer, l'heu ben encertada treuen les persones mes treballadores i deixen les persones mes vagues de tot l'hospital... peró els favors es paguen.. penso que com usuari tindrem que dir prou i fotre una manifestació espeterran I A VEURE SI FOTEN A FORA TOTS ELS QUE MANEN A CHV.per la seva mala gestió.
+4
-0
Quina pena
Anònim, 02/04/2011 a les 09:58
tal com diu el titol quina pena. recordo quan l'hospital de vic era un referent, i ara ens hem de veure així. No se de qui es culpa tot plegat però es patetic que passi aixó amb un tema tant seriós com es la sanitat. M'afageixo al 10 per el senyor de colomer. I també em plantejo quantes persones són usuaries de la sanitat pública i no han contribuit mai al seu sosteniment perquè entre altres coses i per els motius que siguin no han cotitzat mai a la seguretat social i aquest es una altre problema molt greu.
+3
-0
amic endoll
joanpetitonet, 02/04/2011 a les 11:43
es podrien desduplicar carrecs i es podria valorar el personal per criteris de capacitacio i molt del problema estaria resolt...collen un 5% treballadores amb sous inframileuristes i ells tenen sobresous i a mes duplicats...un per al carrec i un altre per al parent, amic, fulano, mengano o endollat...l'ajuntament no pensa prendre cap iniciativa popular i ferma? no populista i demagogica...i els osonencs? tots a vic a defensar un sevei public de salut!!! i que no ens en falti, ni de trempera per defensar, ni de salut per no esperar i desesperar en l'espera......
+5
-0
un retrat perfecte
treballadora, 02/04/2011 a les 15:46
Un 10 pel comentari del SR. treballador de Can colomer. El meu parei treballava i jo ara treballo a l'hospital i fa molta por que pugui passar el mateix. Hi ha una gran ceguera institucional.Els de la Direcció ni tan sols són conscients de que ells mateixos han provocat aquest desastre , durant anys i anys de fer les coses de qualsevol manera.Només els preocupava la imatge de l'hospìtal de portes enfora. La crítica mai ha estat ben acceptada. Tots els treballadors som un número i no hi conte res més. Anglada, Toribio, Brugués,Vivet, Castellanos quina responsabilitat teniu en tot això. Parleu d'una vegada.
+4
-0
vigatana
Carme, 02/04/2011 a les 15:52
Un 10 per tots els treballadors de base de l'hospital que ara els hi toca el rebre, amb el sou, els horaris, tancaments de serveis. Hem estat ingressats i som testimonis que metges, infermeres, auxiliars,personal de neteja, portalliteres tos fan un gran esforç per atendre el malalt amb les màximes atencions. Tot aqeust personal no necessita tanta gent amb carpeta per manar-la. Saben molt bé el que fan i amb molta professionalitat.El que sobren són elsmandos, els mandos dels mandos i càrrecs i més càrrecs. Si aquests no hi son no els trobarem a faltar. En canvi els que donen la cara aquests sí que els trobarem a faltar.
+1
-1
sanitat pública
Anònim, 02/04/2011 a les 17:27
Hola a tots!!! que no veieu les noticies?? El que passa a l'hospital de Vic passa a la resta d'hospitals públics de Catalunya. No és fruit de la mala gestió d'una empresa, això ha estat fruit de la politica de l'antic gobern català i espanyol, els SOCIALISTES. La seva única preocupació ha estat el prestigi, obrint a tort i a dret centres sanitaris a tot Catalunya, segons diuen per acostar la sanitat al ciutadà. Això queda molt bé a la foto, però ha suposat una duplicitat de serveis que podien ser oferits a pocs quilòmetres de distancia. Això si que és una mala gestió!!!
Al CHV segurament , s'han seguit les intruccions i directrius dels que gobernaven el país. Evidentment els gestors no poden contentat a tothom, també tenen unes directrius a seguir.
Dir-vos també que els comites dempresa dels centres, i en aquesst cas el del CHV, davant la bandera de defensar els interessos dels treballadors, defensen els seus propis interessos per davant de tot.Demaneu als membres del comité d'empresa del CHV quants dies de treball efectiu realitzen a la seva empresa (metges, infermeres i auxiliars), tot hi entra a "llirament hores de comité". Haurien de ser els primers a arremangar-se les mànigues de la camisa!!!
+2
-0
Vergonya
Anònim, 03/04/2011 a les 14:23
Hola soc la filla de una de les treballadores del hospital.
Es molt vergonyos el que esta passan alla dintre perque la gent que pateix mes aixo son els treballados cada dia torna a casa sense obtenir tant com avans. Jo crec que la culpa la tenen als que creuen que estan per sobre d'ells; els jefes i tota la pandilla ''de pezes gordos'' que es creuen que pòden fer patir de aquesta manera a la gent. Es creuen molt i no son res i algun dia ho pagaran de la mateixa manera que es mareixen. SENSE ELS TREBALLADORS L'HOSPITAL NO SERA REES!
I sobretot el servei de neteja, camillers, els de manteniment i els de el magatzem QUE SENSE ELLS NO SERVIRIA DE RES!
I TAMBE QUE SI NO HAGUES GENT COM ELS JEFES AQUESTS TOTHOM ESTARIA MILLOR!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 33
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: