Vota
Resultat:
11 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 03/04/2011 a les 07:25h

Jordi Casals està «preparat» per liderar un canvi a Torelló

Presentació de l’alcaldable de la coalició Esquerra-Junts per Torelló-AM.

Coalició d’Esquerra i Junts per Torelló. Foto: Adrià Costa

El passat divendres, es va fer la presentació pública de la coalició Esquerra - Junts per Torelló - AM i del seu candidat a l'alcaldia, Jordi Casals. L'acte es va fer en una sala d'actes de Gestiomat que es va quedar petita. Casals ja va estar escollit fa uns dies com a cap de llista d'ERC.

L'acte va ser presentat per Christian López, i Berta Faro va ser la primera d'intervenir. Ho va fer en nom de Junts per Torelló i va llegir el document fundacional del col·lectiu de ciutadans, expressant la voluntat de compromís amb Torelló i de la voluntat de sumar per poder transformar el poble. Faro va fer una crida perquè tothom qui estigui interessat en el projecte de Junts per Torelló s'adhereixi a través del web www.juntspertorello.org o a través de l'adreça info@juntspertorello.

Tot seguit es va passar un vídeo de presentació de la gent que forma la coalició, amb la versió de Manel de la cançó "Gent normal", del grup britànic Pulp, de fons (a sota).
Llavors va ser el moment de la presentació del candidat d'Esquerra i Junts per Torelló, Jordi Casals. El republicà va relatar la seva arribada a Torelló ara fa 19 anys, en un dia de Carnaval, i com ell veu què és Torelló, ho va definir com "un estat d'ànim, un intangible que relliga les persones i que es nota en les iniciatives" del poble.
 


Casals va posar damunt de la taula els problemes de la crisi econòmica i l'allunyament de la ciutadania cap a les institucions polítiques, per això va dir que era necessari trencar aquest cercle viciós i, davant les dificultats i el desencís en l'acció política de l'Ajuntament, fer un pas endavant "com fa el col·lectiu Junts per Torelló i la seva generositat per sumar" i posar-se a treballar.

La recepta de Casals i la coalició que encapçala és “un Torelló cohesionat socialment i relligat per la identitat compartida com a poble i l'ambició de voler superar les dificultats i mostrar a Osona i Catalunya les virtuts i capacitats de Torelló i la seva gent”. A més, va reclamar unes "polítiques qualitatives, no a granel per omplir pàgines propagandístiques". També va carregar contra "els piròmans que apaguen el foc amb gasolina per interessos personals i partidistes del seu líder vigatà".

El candidat a l'alcaldia va posar a disposició de la ciutadania Esquerra i Junts per Torelló com a mitjà per treballar pel poble, "Esquerra i Junts per Torelló són un mitjà que té Torelló, mai serà una finalitat per sí mateix", va manifestar.

Casals va dir que es sentia orgullós de ser republicà, d'esquerres i independentista i que se sentia hereu dels 80 anys d'Esquerra i la seva lluita per la llibertat nacional i la justícia social i dels 20 anys del treball per Torelló d'Esquerra Republicana de Catalunya.

Per acabar, Jordi Casals va dir que era el moment d'unes polítiques ambicioses i d'un canvi de lideratges polítics a Torelló, on sempre han manat PSC i CiU, i com s'ha demostrat en els darrers quatre anys són el mateix. "Esquerra i Junts per Torelló és l'alternativa a la sociovergència", va reblar.

El republicà, fent referència al lema de campanya, “Estem preparats. Comptem amb tu”, va dir que la coalició estava formada per gent preparada per protagonitzar el canvi de lideratges a Torelló i que ho volia fer al costat de la gent. Casals va afirmar que estava "més preparat que mai, a nivell personal i a nivell polític", després del seu pas pel govern de Catalunya i per haver assumit ser el cap de l'oposició els darrers quatre anys i, finalment, va manifestar que comptava amb la ciutadania, "no sols pel 22 de maig, dia de les eleccions, sinó també pels dies, setmanes i anys següents".
Van assistir a la presentació Pere Prat, alcalde de Manlleu, Josep Maria Freixanet, alcalde d'Olost i exdiputat, Joan López, candidat a l'alcaldia de Vic i Lluís Argemí, secretari regional de política municipal d'Esquerra


Jordi Casals és el cap de llitsa de la coalició. Foto: Adrià Costa

La formació portarà les sigles ERC-Junts per Torelló-AM Foto: Adrià Costa

Referències a Internet

Torelló

COMENTARIS

+11
-10
Endavant
Pep Plana ( lo gai de les guilleries), 03/04/2011 a les 17:17
Torelló es mereix un canvi i aquest canvi només el pot fer esquerra els únics que han obert les portes a gent nova i els únics que han plantat cara a la sociovergència endavant pescallunes, el 22 de maig podeu aconseguir que Torelló faci un pas endavant definitiu
+14
-10
Ja era hora
Miquel, 03/04/2011 a les 19:22
Ja era hora que hi hagués una alternativa clara i forta a la sociovergència a Torelló.
Això fa molt bona pinta. Ela aniré seguint.
+11
-17
Alternativa?
Joan, 03/04/2011 a les 22:45
Les emperadrius alternativa? va, home, va, que es repeteixen més que l'all! Ja no saben on anar per ser protagonistes!!
+17
-18
Alternativa de que?
Roger, 04/04/2011 a les 00:14
Aixó es l'alternativa? si fa 8 anys que escalfen les cadires de l'ajuntament sense fer res, trevalla més ICV-CDG amb un regidor sol que ells amb 3, estaria bé que toquesin de peus a terra.
+10
-6
Esperem bons resultats
cesc, 04/04/2011 a les 16:05
El canvi ja és aquí!

Som-hi.

Visca Catalunya i Visca Torelló
+5
-5
Ja toca
Mercè, 04/04/2011 a les 18:00
A veure si s'aconsegueix. Jo ho espero, però l'hombre den Franc és molt allargada. Però nanos, ara és l'hora de fer el canvi.
I pel Roger: si els petits es barallen entre ells, mai seran grans. No sigui tant curt de mires, que els rivals són uns altes.
+4
-4
cAMUFLATGE
Anònim, 04/04/2011 a les 23:26
ERC NO TÉ PROU FORÇA PER PRESENTAR-SE SOLA ? TENIU POR QUE LA GENT US FACI PAGAR QUE COM A PARTIT INDEPENTISTA FÉSSIU PRESIDENT A UN SENYOR ESPANYOLISTA COM EL SENYOR MONTILLA TOT TRAINT ELS IDEALS INDEPENDENTISTES D'EN MACIÀ I COMPANYS.
+2
-1
RESPOSTA a Camuflatge
Lluís T., 05/04/2011 a les 09:23
Amb gent com tu el pais està arreglat. Ets un talibà. Ja deus ser de SI, oi? Aneu dividint que l'alliberament del pais cada vegada està més lluny. Espero que proclamis la independència des del balcó de l'Ajuntament de Torelló! Curt de mires!!!!
+2
-1
Ai els que us dieu d'esquerres...
Anònim, 05/04/2011 a les 11:42
Feu quatre comentaris i hasta en els forums us baralleu.

Com em d'anar be? La història ja ens ho diu, sempre heu fet el mateix.

Dividiu i guanyaran els altres!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 70
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: