Les infraestructures viàries centren la reunió del delegat del Govern amb els alcaldes i consellers de la Selva

Eudald Casadesús afirma que ” farem tot el que estigui al nostre abast per desencallar el desdoblament de la N-II, que representa un problema de seguretat i d’imatge”

Reunió amb els representants dels municipis de la Selva
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, s’ha reunit aquest dijous al matí amb els alcaldes i alcaldesses i els consellers i conselleres de la Selva. En una trobada que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal amb la presència del  president de la institució, Jordi Gironès, els representants dels ajuntaments han analitzat la situació actual de la comarca i han expressat algunes demandes al delegat del Govern, que s’han centrat bàsicament en les infraestructures viàries: el desdoblament de la N-II, el de l’eix transversal i el projecte de la C-63 entre Salt i Amer.
Eudald Casadesús, que ha estat acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Governació i Relacions Institucionals, Núria Gómez, ha afirmat sobre la primera infraestructura que “farem tot el que estigui al nostre abast per desencallar el desdoblament de la N-II, que representa un problema de seguretat i d’imatge”. Precisament, els alcaldes de la Selva han convocat el proper dissabte una concentració a peu de carretera per reclamar al Ministeri de Foment que es reprenguin les obres. Respecte a la N-141 entre Salt i Amer, que inclou la variant d’Anglès, el delegat del Govern ha reiterat “la importància d’impulsar el projecte constructiu” perquè és una obra “prioritària” per la Selva i per totes les comarques gironines, tot i que, ha remarcat el context econòmic d’estabilitat financera que s’ha imposat la Generalitat. Amb tot, ha assenyalat que “les obres del desdoblament de l’eix transversal que estan en curs no es veuran afectades ni es posposaran”.

Reunió amb els representants dels municipis de la Selva

En la reunió també s’han tractat dos temes més: el Programa d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i la seguretat a la comarca. Sobre el primer, els alcaldes han demanat que aquest programa de la Generalitat doni més autonomia als municipis i no marqui les infraestructures necessàries, una proposta que el delegat ha considerat “raonable, tenint present que la majoria de municipis disposen dels serveis i equipaments bàsics”. Sobre la seguretat, el delegat del Govern ha assenyalat que de les noves promocions de mossos d’esquadra s’incorporaran nous efectius a les comarques gironines i, sobretot, a la Selva interior. A més a més, ha apuntat la necessitat d’una major coordinació entre l’àmbit de la seguretat i el de la justícia per tal de poder combatre els casos de multireincidència, una coordinació que s’ha vist ben reflectida en el darrer cas d’un jove de Salt.
El president del Consell Comarcal, Jordi Gironès, ha agraït la presència del delegat a la reunió i ha demanat el suport de la ciutadania a la concentració de dissabte vinent. Posteriorment el delegat del Govern s’ha reunit amb l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà, per tractar diversos projectes de l’Ajuntament de Santa Coloma en què la Generalitat inverteix i ha visitat el futur auditori del municipi i la piscina municipal coberta, ja en funcionament.
Per últim, el delegat ha visitat la comissaria de Mossos d’Esquadra i el parc de Bombers de Santa Coloma de Farners.