Dimarts, 5 de abril de 2011 | 16:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Si avui Mas anuncia la supressió de l’impost de successions, s’ha tancat una porta"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Joaquim Nadal adverteix el Govern que no donaran suport als pressupostos
"Si avui Mas anuncia la supressió de l’impost de successions, s’ha tancat una porta"
Política 05/04/2011 13:37
"Si el govern Mas aparca la supressió un any podem parlar dels pressupostos". Així de clar s’ha mostrat Joaquím Nadal sobre la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciï aquest dimarts la supressió de l’impost de successions.
9Joaquim Nadal a la Com radio
El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, en declaracions al programa El dia a la COM s’ha referit al paper del seu grup en l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, que ha vinculat a la política fiscal del Govern. Nadal, tem que el president de la Generalitat anuncií avui mateix la supressió de l’impost de successions ja que, “podria tenir aquest as a la màniga per dir hem complert”.

El portaveu socialista recorda que el PSC ja ha fet una oferta clara sobre successions: “si el govern Mas aparca la supressió un any podem parlar dels pressupostos. Però està clar que els pactaran amb el PP,... o potser ERC els donarà una última empenta. Però sí avui Mas anuncia la supressió de l’impost de successions, s’ha tancat una porta”. I és que diu Nadal que des del PSC “no entenem que renunciïn a ingressos d’una petita part de la població si ens en falten tants”

El president del grup parlamentari del PSC està convençut que encara no ho hem vist tot pel que fa a les retallades, que s’estan duent a terme “simplement per escalfar i caldejar l’ambient”. “Tancar plantes de Bellvitge, posar taules de despatx on hi havia llits... Anar aprimant l’estructura del sector públic de moment està repercutint negativament en l’evolució de l’economia de Catalunya”, ha reblat Joaquim Nadal.

El líder del PSC no s’ha estat de parlar de la polèmica entre els governs central i català pel dèficit públic, sobre el que insisteix que la Generalitat està mentint quan diu que Madrid els obliga a pujar impostos. “La capacitat normativa dóna molt joc i no parla exclusivament d’augmentar impostos”, ha aclarit. “La lectura era fàcil, carregar-li tot el mort al govern d’Espanya i dir que els socialistes defensem el govern d’Espanya i contra Catalunya. No, no i no! No juguem! Entre Catalunya i el Govern d’Espanya sempre triarem Catalunya. Entre el Govern de Catalunya i els interessos dels catalans, a criteri nostre, nosaltres triarem sempre els interessos dels catalans”.

Sobre les últimes dades de l’atur diu Nadal que són la constatació que, davant de tancaments com els anunciats per Derbi o Yamaha “el Govern no ha reaccionat, no ha sabut o no ha volgut reaccionar. I el conseller d’Empresa i Ocupació no ha intervingut. Anem per aquí: tenim un govern que, amb el DOGC a la mà, ha governat molt poc aquests 100 dies perquè ha pres molt poques decisions”.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1