Vota
Resultat:
0 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 05/04/2011 a les 08:01h

Cine Club Vic tasta l’exquisida «mel» de Semih Kaplanoglu

 
Avui, projecció d’un film d’un dels directors turcs més aclamats.
Cine Club Vic enceta nou cicle aquest dimarts (Cinema Nou, 22:00 h) i ho ha fa amb “Miel”, la tercera pel•lícula d'una trilogia firmada per un dels guionistes i directors més aclamats actualment a Turquia, Semih Kaplanoglu. La trilogia ens acosta al personatge de Yusuf i a la seva història en un flashback des de la fi de la seva adolescència fins al seu primer any d'escola. Després de recollir diferents premis internacionals amb les dues primeres cintes, “Huevo” y “Leche”, Kaplanoglu va aconseguir per “Miel” l'Ós d'Or del festival de Berlín de 2010.

Yusuf és fill únic i viu amb els seus pares en una aïllada zona muntanyosa. El bosc que l’envolta és un lloc ple de misteris i aventures que va descobrint mentre acompanya i observa amb admiració el seu pare, que és apicultor. A l'escola, però, la seva vida és més angoixant. El nen és tartamut i té vergonya quan ha de llegir en veu alta. El fet que el seu pare hagi de marxar lluny per feina dificulta encara més la capacitat de Yusuf per parlar. En allargar-se l'absència del pare, el nen s'arma de valor i surt a buscar-lo.

Kaplanoglu va inspirar-se en les seves pròpies experiències personals per donar forma a Yusuf. Hi ha referències a la seva infantesa i, per això, ha pogut plasmar amb realisme els problemes i la recerca d’identitat de Yusuf. Els problemes a l’escola, quan intentava aprendre a llegir i a escriure, les preguntes que feia i que ningú contestava, la intensa crueltat i la riquesa de la natura.

“El pare del nen, Yakup, recull la mel de l’abella negra. Aquesta mel terapèutica representa un món antic, una natura verge i un coneixement sagrat per els habitants de la regió. La meva pel•lícula és com aquesta mel”, diu el director.


Notes sobre el director

Nascut el 1963, Semih Kaplanoglu és un dels guionistes, directors i productors contemporanis més aclamats de Turquia. Va ser guardonat amb el premi al millor director als festivals de Fajr, Valdivia i Bangkok per la seva tercera pel•lícula, “Yumurta” (ou). La pel•lícula va guanyar més de 30 premis internacionals. La seva següent proposta, “Süt” (llet), es va estrenar mundialment al Festival de Venècia. La tercera part de la trilogia és “Bal” (l). Va guanyar l’Ós d’Or a la millor pel•lícula del Festival de Berlín.


Dades d’interès

La sessió tindrà lloc dimarts 5 d'abril a les 22.00 hores al Cinema Nou.
Preu de l’entrada general 4 euros.
Socis gratuït.

Per més informació www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27

“Miel” inaugura el segon trimestre d'aquest 2011 i també l'últim en què el Cinema Nou albergarà les sessions de Cine Club. A més, en aquest cicle, l'entitat col•laborarà amb diferents esdeveniments que tenen lloc a la comarca, com la Universitat d'Estiu, el festival de Jazz de Vic o les Nits de Cinema Oriental, entre d'altres.

Programa trimestral de Cine Club Vic


Navega per les etiquetes

Cine Club Viccinema

Referències a Internet

Kaplanoglu

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 70
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: