Dimecres, 6 de abril de 2011 | 14:18
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El Sindicat de Periodistes demana mecanismes de control per als mitjans locals

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manifest per una informació veraç, plural i independent
El Sindicat de Periodistes demana mecanismes de control per als mitjans locals
Comunicació 06/04/2011 12:48
EuropaPress.- El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha demanat aquest dimecres als candidats municipals a les eleccions del 22 de maig que es comprometin a desgovernamentalitzar els mitjans de comunicació local i que s'estableixin mecanismes de control.
Cugat TV
En el manifest 'Mitjans públics locals: democratització, professionalitat i estabilitat per garantir la qualitat', el SPC ha sol·licitat als consistoris que els mitjans de comunicació locals, especialment televisions i ràdios, incorporin els mecanismes de control que hi ha en altres mitjans públics, segons estableix la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya.

En un comunicat, el SPC ha recordat que els mitjans públics locals tenen per llei els mateixos objectius que els que depenen d'altres administracions, com oferir a la ciutadania una informació veraç, plural i independent i una programació de qualitat.

Per al sindicat, aquesta obligació es tradueix que els ajuntaments i ens locals que disposin de mitjans propis s'han de regir per organismes designats pels plenaris dels ens locals, així com crear ens de control "amb representació dels col·lectius socials i culturals més representatius".

El sindicat enviarà aquest manifest als principals partits que es presenten en les eleccions municipals de maig demanant-los que incorporin aquest principi al seu programa electoral, així com a les dues grans associacions municipalistes de Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1