Dimecres, 6 de abril de 2011 | 14:10
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els sindicats sanitaris s'afarten de Boi Ruiz i convoquen una manifestació unitària

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El proper 14 d'abril, davant l'evidència que el conseller no compta amb ells per pactar les retallades
Els sindicats sanitaris s'afarten de Boi Ruiz i convoquen una manifestació unitària
05/04/2011 11:30
9boi-ruiz
El seu discurs ha anat pujant de to amb el pas dels dies, i han explotat després de la presentació, la setmana passada, dels plans de xoc per a hospitals. Els sindicats Metges de Catalunya, UGT, CC.OO., Satse i Catac es manifestaran contra les retallades.
Ho faran el 14 d'abril a les 18.00 hores a la plaça Sant Jaume, davant de la seu de la Generalitat. Amb aquesta convocatòria, els sindicats volen mostrar el rebuig a les mesures plantejades pel Govern d'Artur Mas i el departament que dirigeix Boi Ruiz.

Després de l'anunci, Metges de Catalunya (MC) ha realitzat una roda de premsa conjunta amb el president del Consell de Col•legis de Metges de Catalunya, Fernando Vizcarro, i el president del Foro Español de Pacientes, Albert Jovell.

Allà, el secretari general del sindicat corporatiu, Antoni Gallego, ha exigit a la Conselleria de Salut que desactivi i anul•li qualsevol pla de xoc que impliqui el tancament de quiròfans i de plantes hospitalàries, la supressió de serveis mèdics i l’acomiadament de personal mèdic, per evitar que el model sanitari “salti pels aires”.

Gallego ha acusat el conseller de Salut, Boi Ruiz, de no haver complert el seu compromís de fer servir el criteri mèdic a l’hora d’aplicar la tisorada i ha anunciat mobilitzacions, més enllà de la concentració unitària de tots els sindicats del proper 14 d’abril.

“És inadmissible i intolerable la retallada d’un 10% del pressupost de salut”, ja que “posa en perill” l’actual model sanitari. “Correm el risc de desmantellar un dels millors sistemes sanitaris del món i ens costarà molt recuperar-lo”, ha assenyalat.

Vall d'Hebron i Bellvitge, a la meitat

La notícia arriba el mateix dia en què s'han conegut l'alcanç de les retallades estiuenques –estiu de quatre mesos, de juny a setembre- en els dos grans hospitals de Barcelona, Vall d'Hebron i Bellvitge, que reduiran a poc més de la meitat el nombre de llits disponibles, fet que afectarà a les operacions, les llistes d'espera i algunes unitats especialitzades i capdavanteres a nivell estatal com la de Traumatologia i Rehabilitació.

A més, en les últimes hores també s'ha produït la primera gran xiulada al President Mas. La van protagonitzar els treballadors de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, i van obligar a Mas a entrar per la porta lateral a un acte i a interrompre el seu discurs.

I és que, tal com va publicar CatalunyaPres fa només uns dies, la voluntat del Departament que dirigeix Boi Ruiz ha estat la de marginar als sindicats i no fer-los partícips de l'ajust als hospitals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1