Dimecres, 6 de abril de 2011 | 14:21
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Novetats a la declaració de renda: ja es pot demanar i confirmar l'esborrany

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per via telemàtica o telefònica
Novetats a la declaració de renda: ja es pot demanar i confirmar l'esborrany
04/04/2011 10:32
9declaracion-renda
Els contribuents podran sol·licitar des d'aquest dilluns l'esborrany de la renda 2010 o les dades fiscals, segons l'Ordre del Ministeri d'Economia i Hisenda, que fixa fins al 27 de juny el termini màxim per sol·licitar-ho.
Un cop rebut, els contribuents han de revisar l'esborrany i poden modificar-lo o completar-lo si volen.

Fet això, podran confirmar-lo, aquest any com a novetat, a partir del mateix 4 d'abril si ho fan per via telemàtica o telefònica, però a partir del 3 de maig si la confirmació es realitza de forma presencial o per altres vies. En tots dos casos, el termini conclou el 30 de juny -fins al 27 de juny si domicilia el pagament-.

Fins a aquest any, la pràctica habitual de l'Agència Tributària era obrir el termini de sol·licitud de l'esborrany a principis de març i no es podia confirmar fins a principis d'abril.

No obstant això, ara s'ha retardat la data per sol·licitar-lo i, per això, petició i confirmació s'han solapat, però només en el cas de les confirmacions telemàtiques o telefòniques: el mateix dia que es rep (4 d'abril) es pot confirmar.

Com a conseqüència d'aquesta novetat, els contribuents que desitgin disposar de l'esborrany o de les dades fiscals des d'aquest dilluns sense esperar a que Hisenda els hi remeti podran obtenir, a través del portal d'Internet de l'Agència Tributària o mitjançant una trucada telefònica (901 12 12 24), el número de referència que els permeti accedir als mateixos per Internet.

Per a això, hauran de comunicar el seu NIF, l'import de la casella 698 de la declaració de l'IRPF corresponent a l'exercici 2009 i el número de telèfon mòbil en el qual desitgin número mitjançant 'sms' el número de referència de l'esborrany o de les dades fiscals. Amb aquest nombre no només podran accedir a aquestes dades, sinó que també podran confirmar l'esborrany amb o sense modificació.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1