Dijous, 7 de abril de 2011 | 14:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

Pal ciutadà a la reforma de les pensions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Un 80% la rebutja, segons l'última enquesta del CIS
Pal ciutadà a la reforma de les pensions
06/04/2011 14:05
Sindicats en la moncloa amb Zapatero
Vuit de cada deu espanyols està poc o gens d'acord amb elevar l'edat de jubilació als 67 anys com contempla la reforma del sistema de Seguretat Social aprovada pel Govern, segons l'última enquesta elaborada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).
En concret, el 58,8% dels espanyols no està gens d'acord amb aquesta mesura (6 de cada deu ciutadans), mentre que el 20,6% està poc d'acord. Així, només un 12,8% està bastant d'acord amb la iniciativa del Govern i un 3,6% està molt d'acord amb la prolongació de l'edat de jubilació.

A més, l'enquesta també revela que un 26,5% dels ciutadans valora molt negativament l'acord que va aconseguir el Govern amb els sindicats i empresaris per reformar el sistema de pensions i només un 0,5% de la població ho valora molt positivament.

Així mateix, gairebé la meitat dels espanyols consultats pensa que la reforma acordada a finals de gener no resol els problemes de les pensions i que, per tant, aquests apareixeran en els propers anys.

En canvi, el 20,5% creu que la reforma calia fer-la i que és millor que s'hagi fet a través d'un acord amb sindicats i empresaris, mentre que el 15,3% assegura que no era necessària perquè el funcionament del sistema de pensions no corria realment cap perill.

Arran de l'acord, gairebé més de la meitat dels espanyols ha empitjorat la seva visió del Govern (49%), de les organitzacions sindicals signants (46,8%) i de les organitzacions empresarials (40,3%), mentre que l'altra meitat manté la mateixa valoració que tenia abans de l'acord.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1