Vota
Resultat:
38 vots
Actualitzat el 05/04/2011 a les 16:51h

Tots a votar per la independència de Catalunya

El proper dia 10 d’abril els barcelonins podran votar per a la independència del nostre país, i així expressar la voluntat dels catalans que, dia a dia, va derivant cap l’assoliment de la plena sobirania que ens ha de portar a la lliure construcció del nostre model de societat i al desenvolupament total de les nostres capacitats nacionals.

Els vigatans i vigatanes ja ho vam fer amb gran èxit fa més d’un any i us puc assegurar que vaig viure aquell dia amb una sensació de gran llibertat, una sensació única. La ciutat bullia de gent, avis i néts, pares i fills, famílies senceres que sentien la felicitat de poder exercir el dret a decidir el futur del seu poble, de poder exercir el dret a la autodeterminació, dret fonamental de totes les nacions que hi ha al món.

Vic va assolir més del 40% de vots a favor de la independència –prenent el total de votants- i, avui, si es tornés a fer la consulta, superaria el 65%, segons una enquesta encarregada per un mitjà de comunicació de la ciutat.

Els que creiem que l’únic camí que ens queda als catalans per poder prosperar i ser el que nosaltres sabem que podem ser –o sigui el de tenir un Estat Català- anem augmentant i cada dia som més. És imprescindible i bàsic que, si un dia volem ser plenament sobirans, es vagin sumant ciutadans a aquest sentiment o projecte i que, finalment el poble de Catalunya, en clara majoria, demani el seu dret a ser independent.

El proper diumenge, els barcelonins podreu anar a votar. Ja ho he dit en un principi, però ho torno a remarcar perquè sou la nostra capital, la capital de Catalunya, i teniu per això més responsabilitat. No s'hi val a deixar d’anar-hi perquè no tenim temps o d’altres excuses. Com a alcalde d’una ciutat compromesa amb la nostra historia i amb el futur del nostre país us demano que acudiu a experimentar uns moments de glòria personal i col·lectiva, i a complir amb el deure de votar en llibertat. El dia 10 ha de sortir bé: Catalunya ho necessita.

Climent Forner ens diu: “Si som, siguem, i si no som, deixem-nos de somnis, records i de follies”. Aneu tots a votar per Catalunya. Gràcies.

COMENTARIS

+1
-2
sda
Anònim, 06/04/2011 a les 13:56
sddsf
+5
-1
DRET A LA INDEPENDÈNCIA
adria, 06/04/2011 a les 11:57
El dret a esdevenir independent no es demana, s'exerceix. Qui està disposat a demanar-lo demostra que no se'l creu. Demanar-lo en unes consultes populars no vinculants està molt bé, però els polítics s'han de preocupar de possibilitar-ne l'exercici. Per exemple, no entorpint la llei d'independència al parlament i participant en la seva redacció amb les esmenes que creguin convenients. El meló és obert. Aquells polítics que el rebutgin demostraran que no estan disposats a exercir el dret a la independència per molt que el demanin a les consultes.
+3
-1
Quan el poble està per sobre els polítics....
Fènix, 06/04/2011 a les 10:50
Com sempre, ha de ser el poble que ha de passar la mà per la cara als politicastres. Si aquí haguéssim tingut polítics dignes de ser-ne, ja haurien liderat les aspiracions populars i avui ja seríem Estat. Amb el rotllo de "el poble no està preparat", "no hi ha cohesió social", "encara som una minoria" CyU, ERC i la resta de patums han gestionat el getto al gust d'Espanya. Ara que el getto està revoltat, els kapos s'hi apunten. Bé, ni que sigui així els haurem d'aguantar al bàndol dels bons ni que sigui pel bé de Catalunya. Ser patriota té l'inconvenient d'haver de fer lloc a botiflers delictius que volen purgar el pecat d'haver servit poders anti-catalans. Aguantarem, apretant les dents fins fer-nos mal de ràbia, els Pujols, els Mas, els Vila-Abadals, els Puigcercós, els Ridaos...només per una cosa: PER LA MEMÒRIA DE CARRASCO I FORMIGUERA; DEL PRESIDENT MACIÀ, DEL PRESIDENT COMPANYS I DE TOTS ELS PATRIOTES QUE HO HAN DONAT TOT PER CATALUNYA I NO MEREIXEN QUE QUATRE BOTIFLERS AMB PODER TINGUIN LA POTESTAT DE POSAR PALS A LES RODES DE LA INDEPENDÈNCIA!!! Ni que sigui per això i sempre fent tard, acceptem tots els Vila-Abadals que s'han tret la son (ola traïdoria!) de les orelles.
+5
-8
Ara no toca
Anònim, 05/04/2011 a les 23:31
Com és que no la vau demanar durant 23 anys al govern ? Ara us dieu independentistes perquè teniu por de la força que està prenent l'independentisme d'en López Tena i l'Uriel Bertran.És una proposta que fa tuf electoralista. Necessiteu vots a Vic per no tornar dependre de les esquerres per tornar a governar la ciutat. Se us ha vist el llautó.
+4
-1
Visca Catalunya !!!
Anònim, 05/04/2011 a les 22:25
Gràcies Sr. Alcalde pel seu compromìs.
+6
-1
Per fí!
Manuel, 05/04/2011 a les 22:20
AMUNT, AVANT, VISCA CATALUNYA LLIURE!
+15
-2
En Duran es queda sol...
Anònim, 05/04/2011 a les 20:52
Doncs aixó. Que el Sr. Duran s'està quedant sol. Ni els del seu propi partit el creuen.
+13
-2
Paraules, paraules, paraules...
Predicador, 05/04/2011 a les 19:29
Benvolgut Vila d'Abadal
D'entrada t'agraeixo que et manifestis en aquest sentit. Tant de bo sigui un escrit sincer.
Ja saps que hi ha qui diu que CiU només es torna independentista quan s'apropen eleccions. Ara ho sabrem. Si quan es farà el debat sobre la independència vostè, en Mas i tots aquests que fan tanta brama voten CONTRA LA INDEPENDÈNCIA ja haurem aclarit les coses i felicitarem al Sr. Duran que hauria estat l'únic que no enganyava. Si no els felicitarem a vostès i deixarem a en Duran que s'instal·li al seu hotel de Madrid i nosatres començarem a construir Catalunya
+16
-1
diputats de CIU voteu el que realment penseu!
Anònim, 05/04/2011 a les 19:00
Senyor Josep Maria Vila d'Abadal li tinc de dir que m'alegra enormement el seu article.

Però no puc entendre perque vostè i molts dels seus companys de partit al parlament, que desitgen la llibertat nacional de Catalunya, no votaran a favor de la llei d'independència el dia 13 d'abril?

Siusplau, necessitem que actuin com a catalans, que votin segons el que pensen i no segons els que els hi ordenen.

No ens han de separar els colors, hem d'anar tots a una per un únic objectiu: LA INDEPENDÈNCIA!
+9
-1
Duran i Lleida, enrere!
Anònim, 05/04/2011 a les 18:55
No para de sortir als mitjans en Duran i Lleida.
Ha de tapar allò que va destapar en Lopez Tena.
Ahir a Catalunya Radio al mati, i a l'Agora al vespre a TV3.
Dema al mati, a la cadena SER amb en Francino.
Corre com un diable sortint als mitjans.
Esta desesperat perque el seu temps -que ha durat 30 anys- ja se li acaba.
Visca Catalunya i visca Unió Democràtica de Catalunya.
+13
-1
Què votareu Sr.Vila d'Abadal ?
Guillem Alsina Soto , 05/04/2011 a les 18:43
Sr.Vila d'Abadal, mercès pels vostres ànims i les vostres paraules. Jo només voldria que, per a refermar aquestes paraules, sigueu capaç d'encapçalar un moviment de rebuig al NO que ens ha promès CiU en el Parlament. En cas contrari, no entendria les vostres meravelloses paraules d'avui.
+22
-2
Molt bé!
Laura , 05/04/2011 a les 18:04
Totalment d'acord! Vila d'Abadal, Unió necessita persones amb el teu coratge! Aquest procés passarà a la història i als llibres de la ciència política, i sinó, al temps. N'hi ha que volen quedar com a pals a les rodes a la plena sobirania del poble català posant unes excuses que no passen cap filtre de rigorositat (posem per cas, el fet de voler una confederació sense el pas previs de ser Estat sobirà, o no votar perquè s'ostenta un càrrec públic....marededéusenyor!). Carrasco i Formiguera va morir amb les paraules de "Visca Catalunya Lliure!!!" els representant d'UDC ho haurien de tenir sempre present quan obren la boca.
+18
-1
què votarà al Parlament?
Roger, 05/04/2011 a les 18:00
I jo em pregunto... què votarà l'Excm. Sr. diputat Vila d'Abadal al Parlament, on properament es discutirà i votarà sobre la llei d'independència impulsada per Solidaritat?
+13
-2
Gràcies
minónA, 05/04/2011 a les 17:56
Sr Vila, vostè proposa una alenada d'aire fresc, tant si es vota "sí" com si es vota "no". Això és el dret a decidir. El senyor Duran, el gran demòcrata (Unió "Democràtica" de Catalunya)ens proposa una bafarada d'aire pudent de clavaguera infecta, i amb amenaces de cataclismes tel.luricosocials. No entenc què esperen els de Convergència per engegar aquest senyor que no els aporta res.
+12
-2
Cap ciutadà no és lliure si no ho és el poble al que pertany
Anònim, 05/04/2011 a les 17:44
El proper 10 d'Abril a Barcelona i a d'altres municipis catalans hi ha la Consulta per la independència de Catalunya. Cal que anem tots a votar Sí a la independència, hi hauran observadors internacionals, és més important del que ens volen fer creure.


Ens hi juguem el nostra benestar i el dels nostres fills
Alliberem Catalunya, alliberem-nos
+40
-1
Endavant alcalde!
Anònim, 05/04/2011 a les 17:33
Vila d'Abadal, es el lider que necessita Unio Democratica per acabar amb l'etapa negativa de Duran i Lleida.
+12
-1
Amo
AliBay, 05/04/2011 a les 17:18
Ja ho sap el "cerilla" que vas pel món dient aquestes coses?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Maria Vila d'Abadal
Sóc alcalde de Vic i diputat al Parlament de Catalunya. Tinc 56 anys i sóc enginyer tècnic agrícola. La meva activitat professional ha estat sempre lligada al món rural, sobretot als boscos, la ramaderia extensiva i les activitats agrícoles. Sóc militant d’Unió Democràtica de Catalunya des de l’any 1986, partit del qual en va ser un dels fundadors el meu avi Lluís Vila d’Abadal.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: