Vota
Resultat:
7 vots
Actualitzat el 05/04/2011 a les 00:01h

Vic Sud? Vic Nord? Vic

Fa uns quants anys l’Ajuntament va portar a terme una campanya de promoció de Vic que es deia precisament així: Vic i tu. Era una campanya naïf que més enllà dels eslògans buits de contingut va aportar poca cosa a la projecció exterior de la nostra ciutat. Tanmateix, la frase tenia un punt de bondat. Convidava els ciutadans a fer-se seva la ciutat, a considerar-se'n part constitutiva, a no percebre-la com una cosa estranya o fragmentada. Òbviament, els resultats foren discrets, també en aquest sentit.

Passats els anys, i malgra les transformacions demogràfiques, socials i urbanístiques que ha sofert Vic, l’Ajuntament continua sense saber com superar aquesta fragmentació, ni en el discurs ni en les actuacions. Les paraules ens continuen parlant d’un sud i un nord. per a alguns irreconciliables. Els fets ens continuen dient que al sud hi manquen equipaments, ja no de referència, sinó simplement d’ús veïnal: ni biblioteca, ni zona esportiva, ni zones verdes, ni... Aquesta és la realitat.

En el seu moment, i des de la modèstia que ens pertoca per ser una força minoritària, des d’ICV-EUiA vam fer propostes per lligar la ciutat, per apropar-la als ciutadans: la millora urbana del passeig de la Generalitat, el soterrament de la via fèrria, la millora urbana de la carretera de Roda, el centre cívic de Can Pau Raba. Una força minoritària que feia propostes per superar la disjuntiva sud-nord. En les negociacions del nou pla urbanístic municipal (POUM) la nostra proposta política va continuar en la mateixa línia: qualitat urbana i redistribució d’equipaments.

Ara, alguns dels que es reien de les nostres propostes, que s’hi van oposar aferrissadament, que són incapaços des del govern municipal de treballar per superar aquesta fragmentació, que un dia ens acusen d’estalinistes i l’endemà de pactar amb la dreta més rància, es dediquen amb una evident manca d’escrúpols a burxar en la ferida sense oferir cap solució, i ho fan utilitzant els arguments més simples només per aconseguir vots. El més trist de tot és que no els importen ni la cohesió ciutadana ni la sutura de la ferida: només mantenir els sous i els càrrecs.

Navega per les etiquetes

PSCICV

Notícies relacionades

COMENTARIS

+2
-0
nord- sud?
Mari, 06/04/2011 a les 10:36
Que us heu tornat lelos o que, que hi ha de dolent dir vic nord vic sud,que yo sapigue quan vens de barcelona la primera sortida que hi ha es la de vic sud,o sigui que aquet vei del remei li agradi o no esten visquen en vic sud.
+1
-1
Sin tí no soy nada
Abònim, 06/04/2011 a les 09:01
El senyor Tornafoch nomès té com a objectiu polític la crítica del PSC en general i del Sr. Burgaya en particular, baixant a nivells ben cutres. Es ben cert que es trovaba més a gust en l'anterior legislatura fent la viu viu amb el "progresista" alcalde Jacint Codina que d'en tant en tant feia veure que li donava algun caramelet.
+3
-1
El riu separa Vic
Anònim, 05/04/2011 a les 23:38
Sempre el riu ha separat un Vic de l'altre Vic. Molta gent del centre Vic considerava rebaixar-se traslladar-se al Vic Sud. I si nó perquè els dos darrers moviments migratoris s'han instal.lat al Vic Sud ?. I perquè les dues escoles-guetto de Vic estan al Vic Sud ?
+1
-4
Vic, un i prou
Joan, 05/04/2011 a les 23:14
Un dels problemes de l'Ajuntament és que ni l'alcalde de CiU, ni en Burgaya del PSC, ni en Tornafoch no són vigatans. Són de fora de Vic i ara hi resideixen. Benvinguts. Per això inventen polèmiques com ara Vic Sud o Vic Nord. Jo sóc de l'Estadi i tant vigatà com qualsevol altre. Aquí no hi ha hagut mai cap problema fins que aquests xerraires de fira s'hi han posat. I en Tornafoch és un despistat: a l'estadi hi ha una zona esportiva (futbol i piscines) i àmplies zones verdes. Que no hi ha passejat mai aquest senyor? Quina colla!!!
+3
-2
vic sud?
toni, 05/04/2011 a les 22:22
jo visc al Remei i quan en demanen d¡on sóc ni em passa pel cap dir que sóc de Vic Sud. Sóc de Vic, de Vic de tota la vida. Potser el fet de tenir més mobilitat de nord a sud ens fa més vigatans que els que no es mouen del voltant de la Plaça Mjaor. però sincermant penso que són molt pocs
+6
-4
Lo puto crack
Anònim, 05/04/2011 a les 20:21
Doncs mira Jordi, a mi en Codina em donava tranquilitat, molta tranquilitat! La que proporciona el saber que el govern de la ciutat està en mans d’algú competent, honrat i dotat de sentit comú.

Es el mateix sentiment que em suscita la conducta personal i política d’en Tornafoch.

Et sembla poc?
+5
-3
Molesta perque diu la veritat
Anònim, 05/04/2011 a les 19:20
Molt be Xevi, algu parla clar.
+4
-3
Fer riure
Jordi, 05/04/2011 a les 15:47
Què us donava en Cinto Codina que sembla que el troveu a faltar tant?
+4
-8
Se't veu el llautó
Anònim, 05/04/2011 a les 15:38
Tornafoch, el que escrius demostra que ets un resentit.Tu no ets d\\\'esquerres. Perquè et molesta tant que l\\\'esquerra governi a Vic?
+5
-8
treballi ja!!!
Anònim, 05/04/2011 a les 14:59
sempre xupan dels contribuients!!! els de l'esquerra verda que treballin d'una vegada!!!
+3
-5
docu eta
Anònim, 05/04/2011 a les 14:20
com l'iluminat de'n burgaya en el documental d'eta a vic... el pobre noi distingint entre vic sud i vic nord. és dels q no va entendre q l'atemptat va ser a la caserna, indifarentment d'on estigui situada.

Que aquestes distincions les faci un polític d'equerres, i que a més reletivitzi la importància dels fets segons la ubicació és gravissim!

+4
-5
No sou alternativa
Anònim, 05/04/2011 a les 12:37
M\\\' agradaría recordar al Sr. Tornafoch que aquesta legislatura va governar i si no continua governant és per la seva manca de capacitat pel dialeg i les seves posicions extremistes. Aquesta estrategia de confrontació potser li donarà algún vot però perjudica greument la ciutat i a una formació tan digne com és IC.
+9
-7
Vic sud-nord
Anònim, 05/04/2011 a les 09:25
Molt bon anàlisi Xavier! De Vic només n'hi ha un, i alguns, només tenen ganes de dividir la ciutat per 4 vots.

Malament anem.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Tornafoch
(Gironella [Berguedà], 1965). Viu a Vic des de l'any 1990. És regidor-portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Vic des de l'any 2003. És membre del Consell Nacional d'ICV. Treballa de professor al Centre de Formació La Cooperativa de Torelló. Li agrada escriure -ha publicat diverses obres de narrativa i d'història local-, fer esport -és un apassionat de les curses de mig fons- i passejar per la seva ciutat.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: