Vota
Resultat:
1 vots
Actualitzat el 07/04/2011 a les 00:01h

Tanquem la barraca

Al PSOE no li cal fer primàries, i gairebé no caldrà fer eleccions; Mariano Rajoy es mou com un estadista. Alliberat fins i tot després de l’anunci de Zapatero de no presentar-se a la reelecció, ha vingut a Catalunya de visita institucional, a veure com és l’hemicicle on la setmana que ve es votarà, encara que ja se sap que no prosperarà, una llei sobre la independència de Catalunya. I potser els hauríem de convidar més als polítics espanyols, que passin pel Parlament. Just trepitjar la Ciutadella, i ja sigui  per por que s’escapin les llobes del zoo, ja sigui perquè aquella moqueta i trespol aporta equilibri i seny, Rajoy ha dit que si ell fos president, si fos Zapatero, pagaria religiosament els diners del fons de competitivitat que l’Estat deu a Catalunya. I si el president del Govern espanyol no compleix les regles del joc, com tothom, ja podem tancar la barraca.

El no de Zapatero, que ja intuïa el PP, ha fet carregar tota la llenya opositora contra Rubalcaba, a l’espera de les primàries, però també els descol·loca. Rajoy vol eleccions demà mateix, no vol esperar el 10 d’abril, que això pertorba els mercats. i mentrestant assaja com a president.

Però la barraca no s’haurà de tancar. Hi confia el portaveu Homs, hi confia el president Mas, que just el dia dels 100 dies, s’hagi de veure amb l’estira i arronsa amb Zapatero pels 1.452 milions ja és ben trist. I a més de no donar-nos la paga, volen que es compleixi el dèficit. Tot això després que el compliment de la promesa electoral de suprimir l’impost de successions, hagi acabat amb danys col·laterals en els suports als pressupostos. Però vaja amb Madrid els comptes són prou elàstics com per anar discutint fins passat el 22 de maig. Com sempre una cita electoral emmascara debats i obliga a resituar estratègies. Però no parlem de maquillatges ni emmascaraments. La vicepresidenta Salgado té un quadre. I quin quadre! Un quadre macroeconòmic que segons el CIS no acaba de lligar amb les impressions de la ciutadania.

Dos de cada tres enquestats, un 80%, diuen que allargar la jubilació no els convenç. Que si s’ha de salvar el sistema de pensions, que vingui algú altre a cotitzar. Deu ser per això que Zapatero s’ha acollit a la baixa voluntària, per rellegir el Financial Times que ara li regala les oïdes.

Navega per les etiquetes

crisiPSOEArtur MasMariano Rajoy

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Graset
Nascut a Vila-seca (el Tarragonès) el 1963, periodista, home de ràdio, actualment dirigeix "L'Oracle" a Catalunya Ràdio (15-16h). Va ser delegat a Madrid d'aquesta emissora entre els anys 1988-1995 fent el seguiment de l'actualitat en aquella època de mandat de Felipe Gonzàlez al capdavant del Govern espanyol. Ha participat a diversos programes d'entreteniment a TV3 i ha escrit diversos llibres. Amant de la bona vida, la bona cuina, i el bon teatre.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: