Vota
Resultat:
4 vots
Redacció | Actualitzat el 30/03/2011 a les 21:50h

El Consorci Hospitalari vol retallar 6 milions d'euros i reduir personal

El consorci que gestiona l'Hospital General de Vic, el de Manlleu i la Clínica es proposa reduir un 10% de despesa, i pot plantejar un expedient de plantilla que afecti fins a 130 treballadors.

Pancarta contra les retallades a l'Hospita General de Vic. Foto: Adrià Costa

La necessitat de reduir despeses ha arribat a la sanitat osonenca. Aquest dijous al matí es reuneixen delegacions de la direcció del Consorci Hospitalari de Vic i del comitè d'empresa per debatre el programa de mesures que vol aplicar aquesta institució per reduir les seves despeses en un 10% que, traduït a xifres concretes, es correspondria amb uns sis milions d'euros.

Aquesta retallada de despeses s'aconseguiria a base de reduir els pressupostos de partides com material hospitalari i material farmacèutic, i també aplicant un programa de reorganització interna.

Però la peça més delicada serà, sens dubte, una operació de reducció de personal que pot afectar entre 100 i 130 persones, tot  i que no hi ha res confirmat en aquest aspecte, i no se sabrà quina és la proposta fins que el Consorci la posi sobre la taula aquest dijous.

Una de les possibles opcions és la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria unes 130 persones, però això es veu complicat per l'elevadíssim cost econòmic que comportaria. Una altra possibilitat seria la liquidació d'un centenar de contractes temporals. Aquestes afectacions s'haurien de repartir entre els dos centres assistencials de Vic i el de Manlleu. El Consorci creu, segons sembla, que la plantilla de la Clínica de Vic està sobredimensionada per les seves possibilitats.

Al marge d'aquesta operació de reducció de despeses, es podria posar en marxa una severa reorganització de l'Àrea Sanitària, que rebaixaria el nivell dels serveis dels hospitals d'Olot i de Campdevànol i que redirigiria cap a Barcelona alguns serveis sanitaris molt especialitzats que ara es presten als hospitals de Vic, Granollers i Manresa.

Foto: Adrià Costa

Referències a Internet

hospital

COMENTARIS

+41
-4
ja era hora
Pep, 30/03/2011 a les 23:21
Feia temps que no llegia una noticia tan bona.
Si voleu us puc ajudar a escollir els afortunats que seran despedits del seu lloc de treball.
Podriem començar per la direcció, hi han alguns "alts" càrrecs que fa temps que sobren. Si seguim per la part médica, podriem escollir uns quants metges que van a lluir la bata blanca, que tambe serian escollits, peró senses pasar-nos ja que no ens podem pasar dels 6 milions d´euros.
Si seguim per infermeria es fàcil, sense pasar-nos, fer un sorteig entre les caps.
I així seguir per les altres arees. Llàstima que com es habitual els que trien no ho fan en funció de la qualitat del treball i la vàlua personal, sino en funció dels cognoms i de les relacions personals.
+22
-5
facil solució
galeno, 30/03/2011 a les 23:34
Millor que fotin fora a l'Anglada i en Brugués i tot equilibrat, s'estalvien els diners i l'Hospital, segons el meu criteri funcionará millor.

Osona .com. Espero que me'l publiqueu. Gracies
+15
-4
Conseller Ruiz, una vergonya
Anònim, 30/03/2011 a les 23:52
Quina vergonya de conseller de Salut que ens ha tocat..Sr. Boi Ruiz la sanitat publica anava bé i ha arribat vostè per desmontar-ho tot. Potser es nota que és ex-president president de la patronal majoritaria Unión Catalana d'Hospitals (UCH)...i vol que ens fem tots de una mutua? ara en aquests moments que vivim de crisis miri és el millor moment, oi tant que sí, oleee !!
+6
-4
I si ens començem a moure?
Anònim, 31/03/2011 a les 01:13
Perquè ens l'estàn colant davant dels morros! Ens han estat venguent que la crisi sanitaria era per culpa dels qui utilitzaven malament les urgències(per un refredat nar a urgències) o pels 4 fatxocos per culpa dels immmigrants.

I ara per mantenir un DRET BÀSIC hem de retallar-lo!!! I d'aqui poc no serà un dret, serà un priviegi. Perquè la sanitat és un GRAN NEGOÇI, i mentres sigui públic les empreses privades no veuen gaires calers. ("amiguetes"dels politics)
I heu de pensar que en la sanitat privada LA TEVA SALUT ÉS EL SEU BENEFICI, i ells no hi perdràn mai.

Ens vindràn a dir que és per culpa de la crisi, no hi ha diners(però sí n'hi ha pels bancs). Que són mesures temporals, tot el que estem perdent ja és irrecuperable, ja ens l'han fotut. Que no afectarà a la qualitat, ja veurem amb uns treballadors explotats i acollonits per si els foten fora o no.O que hi haguin premises de preferència de l'economia VS salut (altes massa precoç, allargament de llistes d'espera...-ja veureu quina diferència de protesis d'entre abans i després de la crisi)

Jo vull una sanitat pública, vull que m'atenguin amb una màxima qualitat, que no prevalguin els diners ni els interessos davant la meva salut.

Què passa?, si desprestigien la sanitat pública la gent anirà a les mutues, ja interessa. I quan es retallen, com ara passa la gent és com si se n'alagrés(oi Pep?), ja ho han aconseguit; has retallat prestacións i encara se n'alegren i ho celebren fent-se d'una mútua, això és bona politica!!! Ara només falta que l'amic de la mutua reparteixi els nous beneficis.

Començem a mentalitzar-nos que ens hem de començar a moure, ens l'esàn colant... i al final serèm tant burrus que direm les gràcies!

+17
-6
retellada
Anònim, 31/03/2011 a les 06:48
si no tingesim que atendre tants immigrants com tenim a vic i que no han cotitzat mai no ens trobariam en aquesta situació
+9
-0
MUTUES
Anònim, 31/03/2011 a les 09:27
El Conseller ens aconsella fer-nos socis d'una mútua.... Doncs que no m'obliguin a pagar seguretat social cada mes, així jo podré escollir on pago per cobrir la prestacions de sanitat.... Però no, jo he de pagar a l'estat i a més a la sanitat privada.... És increïble, com se'n riuen de tots nosaltres.
Retallar en sanitat és com dir-nos no us poseu malalts que no us curarem.
Que tinguem salut i força per suportat tant injustícia.
+2
-2
Primers
L.L.M., 31/03/2011 a les 10:35
Primer distribuirem els diners sanitaris per els de aquí.
+5
-4
Fatal
Anònim, 31/03/2011 a les 11:38
HGV des de fa força temps que funciona força malament, fan molts errors i el fomut és que ho paguem els pacients, no sé si és culpa de falta de personal o què, la veritat és que no és gaire de fiar; valdrà més anar directament a Barcelona a algun hospital més competent quan tinguem algun problema, aquí a Vic no hi ha nivell. En tot cas que treguin els de dalt de tot -per no acabar d'empitjorar el servei-, però això no ho faran pas !
+3
-0
osonenc
Anònim, 31/03/2011 a les 13:20
Dia rera dia perdrem qualitat de vida. Ara la sanitat, llistes d'espera eternes, ens hem d'acostumar a viure amb les nostres malalties mesos i mesos...i així cada cop pitxor. Que retallin per altres despeses, però la sanitat no!!!
¿que hem de fer? sortir al carrer a cridar!!! dons si aixó és el que volen haurem de fer!!!...i amb força, haurem de cridar amb força!!!.
+0
-0
ja era hora
Anònim, 31/03/2011 a les 21:38
dono el meu vot a aquest títol
+2
-0
La gran peixera
Anònim, 31/03/2011 a les 22:44
Senyor ANGLADA, BRUGUÉS, VIVET i altres vividors, ostres quin luxe, que maco, que presuntuós, quina classe, sensacional, m'encanta, quants calets us ha costat? Evidentment, parlo de la festuosa ''peixera'' que us heu muntat a la clínica de Vic. Realment, tots els que us moveu per allà dintre sí que sembleu peixos distinguits de colors allà dintre, aÏllats del món i decidint la tasca de cents de persones. I clar, a final de mes, tots aquests vividors que esteu allà a la peixera, cobrant un dineral. Doncs no, no sou peixets de colors, el que sou és unes PIRANYES. A veure si tenim una mica de dignitat, sabeu el què vol dir aquesta paraula? I no jugueu amb les cents de famílies que depenen de les vostres decisions, la majoria de les vegades capriccioses, guiades, per amiguismes i relacions personals. Apa siau, vividors.
+7
-0
I si ens començem a moure?
Anònim, 01/04/2011 a les 01:52
A més de tot el que s’ està dient per passadissos i carrers ,el pitjor és la manca d’ informació que hi ha al mateix hospital per part dels alts càrrecs ,que són els que haurien de donar la cara i explicar al personal com estan realment les coses , és a dir ; Direcció d’infermeria , direcció mèdica ...., ON SÓN ???? doncs el no està informats per part dels que ho han de fer , crea un ambient de malestar i desconfiança en vers ells , que aquesta desconfiança ja hi és de fa molts anys , doncs mai de la vida mandataris que estan tan temps al poder ho poden fer bé ... només s’ha de mirar els països on els mandataris porten més de 20 anys com estan? ( plens de corrupció!), i aquí fa molts anys que manen els mateixos i tallen ,com és normal, el pastís al seu gust .Estic segura que a ells les retallades que estan fent no els implicarà massa , ni els anirà del 5 % , un 5 % que a al personal de l’HGV no s’hauria d’haver tret MAI , doncs som un hospital concertat i no ens podem comparar ni en sou ni en privilegis amb els de la resta de l’Estat. I ara, amb la retallada a més a més de personal que volen fer, l´únic perjudicat com sempre és el malalt doncs manca personal i recursos que ja màncaven per donar una bona qualitat assistencial i ara tanquen plantes i serveis com anirem????? No cal respondre , oi?
+2
-0
molt ben dit
Anònim, 01/04/2011 a les 23:41
Penso el mateix del ultim comentari, estem farts de veure les mateixes cares, les mateixes idees. l' arrogancia amb les seves decisions. no escolten i no gestionen l'amiguisme... i ara lo mes fotut gent el carrer.. aixó Srs. es el CHV.el nº one
+6
-0
ALLAR PERSONAL ES LA SLOUCIO???
Usuaria de la Seguretat Social, 03/04/2011 a les 20:42
Senyors que maneu: se suposa que teniu un carrec tan alt perquè teniu més formació que els altres, més experiència i més hores de vol que ningú. Potser el que us caldria és fer més formació en gestió d'empreses.No s'ha pas de ser gerent o directiu per saber portar una bona administració. Si córren temps de crisi hi ha moltes coses que es poden retallar i també se sap que retallar en personal no és el més edient. Retallar personal significa que: els treballadors mundans que fan la feina diària, no la podran fer tan ben feta com fins ara; que això repercutirà en la bona assistència del malalt i que tot plegat convertirà l'hospital de Vic, anys enrera un referent en la salut pública, en un hospital on la gent no hi voldrà ni entrar perquè no se sentirant ben etesos. Si hi ha crisi: no seria millor, deixar els despatxos de la clínica(LA GRAN PEIXERA) com estaven, mantenir la sala de parts, pediatria i quiròfans que hi havia, i no gastar-se 5 milion d'euros???? el personal que va al carrer, cobra un sou mitjà de 1000euros escassos. Feu números, els números canten. Si és necessari retallar, perquè no es retallen els sous d'alts càrrecs?? Algù coneix el conte "de los remeros"?? un que remava i 10 que manàven, i encara van fer fora al pobre que remava per inèpte. Això és amb el que s'ha convertit l'hospital General de Vic. Per acabar-ho d'arrodonir: posen una planta privada dins un hospital públic pagat per tots!!! Amb tot i això sembla mentida, com els professionals segueixen fent la seva feina, resignant-se, treient el fetge per la boca perquè el malalt quedi content. Us animo a tots a assistir a la manifestació del dissabte, ja no per recolzar als treballadors que vetllen per la salut pública, sino perquè TOTS necessitem de la salut publica . Com deia Elèctrica d'Harma:
Si escopiu al cel, us caurà a la cara!
Si pixeu cara al vent, us mullareu les cames!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 72
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: