Divendres, 8 de abril de 2011 | 14:16
Vostè es troba a: Inici > De bloc a bloc >

"Estic impactat del ressò que està tenint el bloc"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
RUBEN SANCHEZ RUIZ. 'EL DIT A LA NAFRA'
"Estic impactat del ressò que està tenint el bloc"
01/02/2011 22:56
Ruben Sanchez Ruiz
P. Alegre .- Quantes vegades hem culpat a la societat d'algun mal vici? Ruben Sanchez intenta desconstruir la seva pròpia identitat masculina tradicional per perdre'ls. Per a això, escriu un bloc antimasclista, 'El dit a la nafra', a través del qual busca canalitzar la seva ràbia i impotència davant les injustícies.
--Nom complet: Ruben Sanchez Ruiz

--Bloc: El dit a la nafra (El dedo en la llaga)

--Què pretens transmetre amb el bloc?
--La conscienciació social sobre la violència masclista, totes les seves formes i denunciar les estructures que la fomenten, alhora contagiar el sentiment d'esperança i de lluita feminista cap a la Igualtat.

Vull transmetre que es poden fer moltes coses, però primer cal tenir perspectiva de gènere, sinó no veiem res...

--Quina projecció voldries que tingués en un futur?
--El tema web, seria un pas més, de moment m'agrada el format bloc, té la peculiaritat de la interacció directa amb els comentaris, i la gestió àgil, un espai viu, compartit, té les seves limitacions, però si ho penses quantes webs hi ha prehistòriques que ningú actualitza i han quedat fossilitzades. Un bloc amb un aprenentatge autodidacta ràpid, pots arribar lluny i a molta gent, els i les seguidors/es t'animen a escriure més i més, cercar nova informació,... és apassionant.

--Què impulsa a un home a fer un bloc antimasclista?
--Precisament la necessària deconstrucció de la pròpia identitat masculina tradicional. Un espai virtual per construir noves masculinitats i feminitats, milers, de tots els colors.

Perquè la violència, el masclisme i el sexisme és una font diària de dolor, mort, injustícia... crec que m'ha condicionat la meva feina/militància diària, acompanyant a dones que han patit situacions i processos de violència masclista en la seva recuperació... m'ajuda també com eina d'autocura, per canalitzar la ràbia i la impotència davant les injustícies.

--Hi ha molta gent que fiqui el dit a la nafra?
--Des de la seva creació, ara fa escassament 3 mesos, ha rebut més de 3500 visites, estic impactat del ressò que està tenint, es contagia, el recomanen pel Facebook...el potencial de la xarxa és bestial!

--El bloc està ple de fites, quina és la teva preferida?
--Una que encara no he incorporat, jeje: "l'esperança és aquella rebel·lia que rebutja el conformisme i la derrota"; del Subcomandante Marcos EZLN.

I de les que hi són: "La llibertat sempre ha estat i és la llibertat, per aquells que pensen diferent", de Rosa Luxemburg.

El següent bloc de la nostra cadena serà el de la Shaudin Melgar, escriptora barcelonina que actualment viu al Canadà.
Markox
02/02/2011
Tinc l'orgull i la sort de poder conèixer aquesta persona, i com a professional la seva carrera és fulminant, i com amic un privilegi d'esser humà . forta abraçada www.documentaldiferents.blogspot.com
Markox
02/02/2011
Tinc l'orgull i la sort de poder conèixer aquesta persona, i com a professional la seva carrera és fulminant, i com amic un privilegi d'esser humà . forta abraçada www.documentaldiferents.blogspot.com
Josepa Ribera Vallès
02/02/2011
no coneixia el teu bloc, ara hi he anat un moment, m'el anoto per tornari, sembla interessant. I el que dius també, a veure si ajudem a canviar els "drets adquirits" i les costums insanes...no dels homes i les dones. De les persones...totes! el meu bloc: http://josepariberavalles.blogspot.com/
anònima
02/02/2011
En Rubén em va acompanyar, fa uns anys, durant un temps i em va donar la oportunitat d'obrir els ulls i canviar el rumb de la meva vida, que inevitablement anava a la deriva.... És un professional compromès amb la causa i sempre tindré bones paraules per ell. Per tot això, endavant!
Montsita07
02/02/2011
És un plaer recolzar a uan persona tan compromesa amb els seus ideals. En els temps que vivim no és molt habitual. Divendres em signaràs un autògraf?. Us recomano: www.documentaldiferents.blogspot.com
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1