Divendres, 8 de abril de 2011 | 14:03
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Aigua de l'aixeta per als malalts

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els hospitals de Tarragona comencen a notar les retallades
Aigua de l'aixeta per als malalts
06/04/2011 23:38
Pancarta de protesta contra les retallades a l'Hospital de Viladecans
P. Alegre.- Les retallades socials del Govern de la Generalitat comencen a tenir els seus efectes als hospitals catalans, com al Juan XXIII de Tarragona, on ja s'ha donat ordre de no servir el menjar a les embarassades ni repartir aigua entre els malalts. Aviat es procedirà al tancament de plantes.
Si a l'Hospital Clínic han de retallar 24 milions d'euros, la qual cosa pot suposar l'extinció de 450 llocs de treball, al Joan XXIII de Tarragona s'ha comunicat als representants dels treballadors que l'estalvi ha d'arribar els 20 milions d'euros. Per de pronte, ja no s'ha renovat al personal interí que va finalitzar el seu contracte el passat 31 de març, unes 30 persones, i el mateix s'espera que passi a la fi d'aquest mes.

A les dones embarassades ja no se'ls serveix menjar, de manera que si volen alimentar-se han d'acudir a la cafeteria i pagar-se el menú, mentre que els malalts que tinguin set hauran de fer el propi amb l'aigua. En el cas que es tracti de persones amb mobilitat reduïda i sense acompanyants, els infermers els facilitaran aigua de l'aixeta, en no rebre una altra opció per part de la direcció del centre.

Des de CCOO s'ha explicat a CatalunyaPress que la direcció del centre els ha comunicat que durant aquest mes es procedirà gradualment al tancament de plantes, la qual cosa suposarà la pèrdua de 48 llits que deixaran d'estar disponibles per als malalts.
Aquestes mesures suposen per a Comissions Obreres un intent de descapitalizar l'hospital, una cosa que també s'està notant en la resta de centres públics de la província, i alerten del greu risc que això pot suposar, ja que quan la situació econòmica millori serà inviable recuperar la qualitat assistencial actual.

És per això que els sindicats tarragonins han establert un calendari de protestes que s'allargarà durant el proper mes per demanar a l'Institut Català de la Salut i al Govern que reconsideri les retallades. Els treballadors sanitaris es concentraran davant de la porta de diferents hospitals a partir del 27 d'abril, manifestacions que se sumen a unes altres ja anunciades, com les dels hospitals del Baix llobregat o Barcelona.
Toc d'atenció de Vilardell

En aquest sentit, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i assessor sanitari del Govern, Miquel Vilardell, ha demanat que qualsevol retallada en l'àmbit sanitari obeeixi a criteris mèdics i estigui avalada per les institucions que representen al col·lectiu, com les juntes mèdiques i les de personal, i en última instància ser aprovades pel conseller del ram.

A nivell polític, Vilardell ha demanat el compromís dels partits a través d'un "pacte polític" que involucri també als ciutadans i a les institucions per preservar i anar millorant el sistema públic sanitari.

Davant la "inquietud" percebuda pel COMB en els centres hospitalaris i d'atenció primària, l'assessor del Govern ha demanat als polítics que "vagin a buscar" més recursos econòmics per al sistema, que necessita de més inversió.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1