Divendres, 8 de abril de 2011 | 14:15
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Fainé assegura que la integració de Caixa Girona ha estat un encert

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Caixa destinarà aquest any 16,1 milions en obra social a Girona
Fainé assegura que la integració de Caixa Girona ha estat un encert
06/04/2011 14:43
faine9-9nin-criteria
EuropaPress.- El president de La Caixa i de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, ha assegurat aquest dimecres que la fusió amb Caixa Girona ha estat "tot un encert" i ha considerat que era la "millor opció" que podia haver escollit l'entitat gironina.
Fainé ha fets aquestes valoracions a Girona, completada ja la integració, que ha suposat per a l'entitat que presideix tenir el 45,5% del volum de negoci de les entitats d'estalvi de la demarcació de Girona.

La fusió també es tradueix a les comarques gironines amb un augment del 15% en la inversió de l'Obra Social de la caixa al llarg d'aquest any, ja que comptarà amb 16,1 milions d'euros.

"Després de la fusió som més forts i estem més capacitats", ha destacat durant la trobada amb els mitjans el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, qui ha afegit que "els negocis a Girona estan creixent" i ha destacat que el procés de fusió ha estat molt col·laboratiu i concentrat en el temps.

"La rapidesa ha estat fonamental perquè ni empleats ni clients ho notessin, en sis mesos estem creixent i el desenvolupament de negoci és molt positiu", ha dit.

Obra social i festival Cap Roig

L'edifici de la Fontana d'Or es convertirà en Caixaforum Girona, el nou centre cultural d'Obra Social de La Caixa a la ciutat. Segons han explicat els màxims responsables de l'Obra Social de l'entitat, el centre oferirà una programació que anirà d'allò més local al més global.

El centre que actualment s'està reformant s'inaugurarà el proper 5 de maig i presentarà l'exposició: 'La febre d'or. Escenes de la nova burgesia', amb obres mestres dels pintors catalans de l'últim terç del segle XIX.

De la inversió a Girona per a l'Obra Social (16,1 milions) el 65,2% del total es destinarà a programes socials i educatius, el 19,8% a projectes culturals i el 15% restant a impulsar iniciatives mediambientals i d'investigació.

Una altra de les novetats és la creació a Girona del 'EspaiCaixa', un nou equipament social que obrirà les seves portes el mes de juny. El nou espai, situat a la plaça Poeta Marquina de la ciutat acollirà un projecte pensat per a persones majors, el 'Gent 3.0'.

També s'ha confirmat la continuïtat del Festival Jardins de Cap Roig, encara que ara serà un patrocini i no una part més de l'Obra Social com ho era en Caixa Girona. "El nostre interès és convertir-ho en el millor festival d'estiu de música de tota Europa", ha manifestat el director executiu de La Caixa, Jaume Giró.

"És un festival eclèctic, divers i a principis de maig presentarem l'edició d'aquest any", ha comentat.

Finalment, el mateix Fainé ha reconegut que els càlculs que fan actualment per als propers deu anys, els indiquen que si l'economia es recupera, podran invertir en Obra Social 8.000 milions d'euros.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1