D.G/Redacció | Actualitzat el 07/04/2011 a les 16:44h

Mas assegura que es mantindran llits als hospitals

Mas admet que es reduirà l'activitat en l'àmbit de la salut pública. Demana ser conscient que el català és el sistema "més generós" de tota Europa

Artur Mas, durant la seva intervenció en el dinar organitzat per Barcelona Tribuna. Foto: Patricia Mateos/ACN

Artur Mas comença a definir la difusa línia vermella. El president de la Generalitat ha reconegut aquest aquest migdia que es reduirà l'activitat en l'àmbit de la salut pública, però ha deixat clar que no se suprimiran llits. "El que estem fent o probablement s'haurà de fer és fer una mica menys d'activitat", ha assegurat durant la seva intervenció en el dinar de Barcelona Tribuna.

"Si no es pot fer l'activitat 100 i s'ha de fer activitat 95 ó 90, això no vol dir tancar definitivament llits, sinó passar un temps on s'ha d'ajustar una mica i fer-ho amb criteris professionals, sense afectar la qualitat de l'atenció o afectant-la el menys possible", ha afirmat Mas, que ha demanat ser conscient que el català és el sistema "més generós de tota Europa".

COMENTARIS

+3
-0
Yo votaré SI, votaré SOLIDARITAT CATALANA
Lucas G., 08/04/2011 a les 12:08
Un mal negocio
La Vanguardia
David García | 18/11/2010
El aumento del independentismo en Catalunya no es casual ni responde a circunstancias difíciles de explicar.

Si dejamos las razones identitarias a un lado y nos centramos en el día a día, ¿quién puede defender el espolio que padecen todos los catalanes, independientemente de si se sienten españoles o catalanes?

¿Quién puede defender que España robe a Catalunya 60 millones de euros al día a partir del déficit fiscal?

¿Quién puede defender que los estudiantes catalanes reciban sólo el 5% de todas las becas del estado y los estudiantes de Madrid reciban el 58%?

¿Quién no querría ver aumentada la renta per cápita anual de los catalanes en unos 2.400€ al año si tuviésemos seguridad social propia?

¿Quién puede defender que el "Ministerio de Cultura" haga un gasto anual por cada español de 47€ y por cada catalán sólo de 5€?

¿Quién querría viajar con el 40% de los trenes construidos por el Estado durante la década de los 70 que se consideraron obsoletos y que aún circulan por Catalunya, mientras que Madrid sólo tiene el 4%?

¿Quién no querría ver a su país 7b veces más rico como dijo el Premio Nobel de Economía Aplicada en la UB el pasado mes de mayo?

¿Quién puede defender que 1 de cada 3 años el Ministerio de Fomento no invierta nada de nada en Catalunya?

¿Quién quiere, pese a ser catalán y sentirse español, que cada año nos roben 20.000.000.000 de euros (11% del PIB), siendo así la región del mundo que sufre más déficit por parte de su gobierno? ¿Realmente sentirse español en Catalunya compensa eso?

Como residente en Catalunya, ¿quién puede tolerar que por cada 12,7 millones de euros que se invierten en medio-ambiente en el aeropuerto de el Prat, se inviertan 300 millones al de Barajas?

Por muy españolista que uno sea en Catalunya ¿se puede defender que entre 1985 y 2005 sólo se hayan construido en Catalunya 20km de autovías mientras que en Madrid se hagan cerca de 900 en idéntico periodo?

¿Se puede aceptar y no protestar cuando en Catalunya sólo se invierte un promedio del 12% del PIB español anual pese a aportar el 22% del mismo PIB español?

¿Se puede aceptar el agravio que hemos sufrido con el AVE? En Catalunya, por el AVE, el gobierno invirtió 316€ por catalán, pero en el mismo año invirtió 1.198€ por andaluz, 894€ por madrileño, 574€ por aragonés y 407€ por castellanomanchego.

¿Se puede aceptar pagar peajes y más peajes?

Con la dependencia de Catalunya con respecto a España nosotros los catalanes, independientemente de si nos sentimos españoles o catalanes, estamos perdiendo la oportunidad de vivir mejor. Estamos perdiendo la oportunidad de dar un futuro mejor a nuestros hijos.

España es un mal negocio a nivel cultural pero sobre todo a nivel económico, y lo es porque tratar a Catalunya como una colonia forma parte del su leitmotiv nacional.

Llega un momento en que uno ya no puede ser solidario y se le sigue "cobrando" esa solidaridad, pueda o no permitírsela. Este no es un correo para independentistas o para fomentar la independencia, eso es política, o sea, para los políticos. Este es un correo para aquellos que no estando en Catalunya se preguntan porque aumenta el independentismo? Por qué sale un millón de personas a manifestarse? Por qué hoy en día aumenta el independentismo entre gente que vive en Catalunya y no tiene ni "papa" de catalán. Este es un correo para todos los españoles que quieran que Catalunya siga formando parte de España, porque por culpa de votos políticos, fomentan la división entre españoles para mantener sus "putos escaños".
Sólo son números, pero que números, si alguien quiere rebatirlos, hoy en día es fácil, existe internet. Sólo hay que tener voluntad para perder un poco de tiempo para intentar aprender. Alguien lo va a hacer?Pues eso, que la herida es profunda...y ya no hay médico que la cicatrice.

Sólo es una opinión, alguien la rebate?
Passa-ho, com més gent ho llegeixi millor.
+1
-0
DIMONIS
Anònim, 08/04/2011 a les 11:57
+1
-2
Hidalgo Eduardo, ves a pastar fang, ancestral!
Anònim, 08/04/2011 a les 09:47
Eduardito, hablas como se hablaba en el siglo XVI; eres normal o haces teatro español? anda ya, cierra el pico, que la verborrrrrea que usas es medieval!!! Eres un Hidalgo?
+3
-0
No et limitis a contemplar ...
Quim Monteagudo, 08/04/2011 a les 09:41
Catalans i catalanes de primera generació, fills i filles de famílies vingudes de fora de Catalunya.... FEU CORRE LA VEU.....
No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa.
VINGA ANIM CATALANS QUE ELS PRESIDENTS VOTEN SI A LA INDEPENDENCIA DE LA NACIO CATALANA !!
ELS GOSSOS FEIXISTES BORDEN I BORDEN !! AIXÒ VOL DIR KE ANEM FORTS I PER FEINA, VIA FORA !!! Properament el Ple del Parlament de Catalunya debatrà i votarà la Llei de Declaració d’Independència presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Serà un moment històric perquè per primera vegada la independència de la nació catalana es debatrà i es votarà al si del Parlament de Catalunya per part de vostès, els diputats i diputades que són els representants legítims del poble català.

http://www.youtube.com/watch?v=_5dlCY-TFTk

Gràcies SOLIDARITAT CATALANA per tornar-me la il•lusió.
+3
-2
-No hay límites-
Eduardo González Palomar (Manlleu), 08/04/2011 a les 09:41
Quién sabe si en razón de la reclamada “complicidad” a los medios de comunicación, la entrevista realizada ayer en TV3 al President de la Generalitat discurrió de modo tan plácido, para el entrevistado, que la ignominia de las ayudas públicas a Spanair, en periodo de “recortes” presupuestarios generalizados, incluso en ámbitos sanitarios y educativos, quedara en el aire. No obstante, es inequívoco que en grandilocuente aseveración de la entrevistadora, la directora de la televisión pública autonómica, el número de participantes del 10-J todavía sigue creciendo de forma exponencial: [4000000] “medio país”. Conque de continuar el incremento de manifestantes por estos disparatados andurriales, mucho confío que es cuestión de horas que, tanto yo como todos aquellos que en ese preciso momento abarrotábamos una piscina pública de la Catalunya interior, cómo jamás volví a contabilizar en lo que restó de verano, empecemos a gozar del don de la ubicuidad por obra y gracia de quienes profesan la religión ultracatalanista. ¡Quién decía que en estos tiempos de aflicción social no queda un resquicio abierto a la Esperanza cuando aún se obra milagro Multiplicador en pleno siglo XXI!
+3
-0
Feu corre la veu!!
Quim Monteagudo, 08/04/2011 a les 09:40
CATALANS I CATALANES INDIGNEUVOS!! Que ja fem tard
Quim Monteagudo
Catalans i catalanes de primera generació, fills i filles de famílies vingudes de fora de Catalunya.... FEU CORRE LA VEU.....
No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa.
VINGA ANIM CATALANS QUE ELS PRESIDENTS VOTEN SI A LA INDEPENDENCIA DE LA NACIO CATALANA !!
ELS GOSSOS FEIXISTES BORDEN I BORDEN !! AIXÒ VOL DIR KE ANEM FORTS I PER FEINA, VIA FORA !!! Properament el Ple del Parlament de Catalunya debatrà i votarà la Llei de Declaració d’Independència presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Serà un moment històric perquè per primera vegada la independència de la nació catalana es debatrà i es votarà al si del Parlament de Catalunya per part de vostès, els diputats i diputades que són els representants legítims del poble català.

http://www.youtube.com/watch?v=_5dlCY-TFTk

Gràcies SOLIDARITAT CATALANA per tornar-me la il•lusió.
+1
-2
Mas 100% espanyol - CyU 100% Espanya 'atada i bien atada'
anunnaki, 08/04/2011 a les 03:18
nois amb la merda de radioactivitat q ja comenc,a a caure arreu... xernobil 1 reactor i 170 tones de merda, fukusima 6 reactors 1800 tones de merda radioactiva...
parlant d'hospitals si tinguesin dos dits de front i fos una questio economica tancarien un hospital/s sencer/s i traslladarien els malalts i pacients als q funcionin al 100% aixo duria mes estalvi...
votans de CyU desperteu!!! amb aquests no anem enlloc!!! quant temps us manca per adonar-vos d'aixo ??? altres 27 anys com amb el pujolet ??? voleu repetir la mateixa merda dos llarges decades mes ??? la moreneta no s'haxecara de la cadira per vindre a salvar-vos el vostre kul!!! quant el tiu aquest del mas tingi 80 anys fara unes llagrimetes de cocodril i dira: SOC INDEPENDENTISTA I JA NO TINC ARGUMENTS EN CONTRA (PERo FINS ARA M'HE OMPLER D'ORGULL ESPANYOL FENT UNA GRAN I LLIURE CASTELLA!!!), que traduit vol dir: PEL QUE EN QUEDA AL CONVENT M'HI CAGO CONTENT!!! venen temps xungos... he sentit a convergents als q els han pres la casa el banc I CONTINUENT VOTANT A CyU!!! pobre gent!!!
+1
-0
Votants de CyU, reaccioneu!
Toni2011, 07/04/2011 a les 23:52
"Si no es pot fer l'activitat 100 i s'ha de fer activitat 95 ó 90, això no vol dir tancar definitivament llits, sinó passar un temps on s'ha d'ajustar una mica i fer-ho amb criteris professionals, sense afectar la qualitat de l'atenció o afectant-la el menys possible", ha afirmat Mas, cosa que vol dir només es podran operar 95 o 90 persones en comptes de les 100 que els calgui operar-se, oi????
+4
-1
Quin disbarat!
Toni2011, 07/04/2011 a les 23:46
No es tracta de mantenir o augmentar el número de llits, es tracta de mantenir i augmentar el múmero de metges i equipaments!!!!
+8
-4
Si voleu passar vergonya... mireu-vos ara en Mas a TV3
Anònim, 07/04/2011 a les 22:29
Doncs ara mateix hi ha la Terribas despullant en Mas en una entrevista, i ha quedat al descobert la auto-castració política d'en Mas. Un regionalista exemplar, això és el que n'ha quedat.

Diu que si aconsegueix tenir a Madrid la paella pel mànec no caldrà fer cap referèndum per la independència.

És el màxim a que aspira aquest personatge, ser decisiu a Madrid sota les faldilles d'Espanya.
+4
-4
salut o llits
Anònim, 07/04/2011 a les 21:56
Una millor sanitat no son més llits es més salut.
+3
-2
Pavo real
Anònim, 07/04/2011 a les 21:37
Els que volien veure avui "Veterinaris" s'hauran de conformar amb aquest passarell.
+3
-2
...
Anònim, 07/04/2011 a les 20:55
Molt em temo que mantindrà el nombre de llits però reduirà el de metges.
+4
-3
Donde dije diego
Anònim, 07/04/2011 a les 20:52
El govern dels cagamandúrries, es torna a fer enrere. 15 dies més i tornem a cantar el "cara al sol"
+4
-1
Sanitat i galliners
Panchampla, 07/04/2011 a les 20:38
Mas dirà el que vulgui, però no enganya a ningú. El negoci de la sanitat privada ja el duient al cap fa molt de temps. Ell i els seus socis ja tenien els números fets i varen decidir reescriure el conte de la guineu i les gallines: els malalts sóm les gallines, la sanitat pública el galliner i el Coseller Boí la guineu. Sabeu com va el conte? Si? Doncs, aquest no acabarà igual.
+7
-3
que parli el poble
Anònim, 07/04/2011 a les 20:17
qui menys noten les retallades són aquests politics que ens venen cada dia!

Estat català ja!
+11
-2
EL dia 10 d´abril tothom a votar
monrás, 07/04/2011 a les 20:02
a la consulta BARCELONA DECIDEIX per l índependència i el 13- 14 aBRIL DE 2011 TOTHOM , EL POBLE DE CATALUNYA FER RECOLZAMENT AL Parlament per obtenir sensa fisures 68 diputats com a mìnim a favor del si i proclamar unilateralment l índependència, desprès l éndemà mateix, TOT ÉS COMENÇARÀ A ARRENJAR A CATALUNYA, proclamar la sobirania nacional del territori català i no caldran retalllades de llits, ni Durans perden el temps atacan Catalunya, tot camviarà com un mitjó, serem lliures, próspers, camì de ser el quart paìs d ´Europa, un del´s més rics del món, sense retallar llits perquè tindrem el que produïm per nosaltres, em contribució a EU DE un 1 0 2 % de PIB com a estat propi independent, 2000 a 4000 milions déuros anuals. aixó no és un somni és el procés del 10- 13-14 abril de 2011. SEREM UN PAÌS NORMAL, AMB DIGNITAT I PROGRÈS.
+8
-2
QUEDA BÉ DIENT QUE NO TANCARAN LLITS..
monrás, 07/04/2011 a les 19:48
ACTIVITAT 90.-95 % MENTRE, ESPANYA NO RETALLA NI LA CLASSE DE VIATGES D ÁVIÓ, MENTRE AVUI TAMBÉ "VOLARAN 60 MILIONS D´EUROS" (CONTRIBUCIÓ CATALANA AL BENESTAR I MALBARATAMENT FARAÒNIC ESPANYOL) DIARIS ", AL ESTIL DE LES SUBVENCIONS QUE HAN OBTINGUT D´EUROPA COM A "PAÌS POBRE". CONSECUÉNCIA 10 % DEL PIB català regalat sense justificació i endeutament català que te que fer prèstecs , bonus amb la corda al coll a interessos abussius. senyor MAS el que ha de fer, que tothom ja li deu dir ,és proclamar l independència el 14 d´abril de 2011 per treuren´s de cop i per sempre aquest VEÌ espoliador anomenat Espanya i deixar de ser els seus esclaus., tot SERAN BENEFICIS I MILLORES PER NOSALTRES, CAP COSA NEGATIVA, a que s´està esperan només depent de nosaltres els catalans NO TENIR DE RETALLAR RES DE RES, CREAR I REGIR LES NOSTRES LLEIS, CONTRUÏDES PER REAGRUPAMNENT I SI PER SER POSADES EN PRÀCTICA RÀPIDAMENT. CONSULTEU I SEGUIU CCNCAT.CAT QUEDAREU BEN INFORMATS.
+3
-16
-Ciudadanos hechos un mapa-
Eduardo González Palomar (Manlleu), 07/04/2011 a les 19:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-2
No hi han retallades pel senyor Duran i Lleida?
(HOTEL PALACE MADRID 5 *****) Duran Lleida Living la vida loca , 07/04/2011 a les 19:26
+6
-3
Tornem al lloc on estàvem fa 20 anys
Anònim, 07/04/2011 a les 19:20
Ens hem d'anar convencent en aquest tema i en molts d'altres que estem tornant a com es vivia 20 anys enrere, abans que la CEE ens omplís les butxaques de diners. Els tres països ultrabeneficiats pels ajuts europeus durant 20 anys: Irlanda, Portugal i Espanya estan un una posició molt semblant, fent fallida por tots costats.
es dur receoéixer-ho i dolorós pel que es queda sense feina, però ni hi ha cap camp econòmic que pugui deslliurar-nos de l'immens estimbat per on caiem
+9
-3
El sistema Alemany és més generós qu'el català, però moltes voltes més
Català que viu a l'Alemanya, 07/04/2011 a les 19:15
:S
+12
-3
Artuuuuuuuuuuuurrrrrrr
pepet grill, 07/04/2011 a les 19:04
aquests llits que menciones, estaran buits o hi haurà malalts ocupant-los?
Guarda-me'n un que al pas que anem....

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: