Vota
Resultat:
41 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 06/04/2011 a les 23:59h

Espanyolisme contra la crisi

És curiosa la relació que s'acostuma a establir des de Madrid i rodalies mentals entre cosmopolitisme i espanyolisme, d'una banda, i espanyolisme i progrés econòmic de l'altra. Ahir Mariano Rajoy va venir a Barcelona per intentar fer-se el simpàtic i no se li va acudir res més que desqualificar la consulta de diumenge pel fet que Barcelona és una ciutat "cosmopolita". Una qualitat que no deu ser fàcil de detectar per una persona com Rajoy, que no ha volgut aprendre llengües com l'anglès -que li permetria comunicar-se amb el món- o el gallec -que li serviria per intercanviar idees amb els ciutadans del país on va néixer. Acte seguit va afegir que, segons ell, la consulta va en contra de la recuperació econòmica perquè posa en qüestió les institucions actuals.

Mariano Rajoy afirma saber com se surt d'aquesta crisi
i, en tant que reclama la presidència del govern espanyol, hem de suposar que ell mateix és un bon exemple de les virtuts que ens anirien bé per rebaixar els nivells d'atur i millorar els comptes de resultats de les empreses. En aquest sentit hauríem d'entendre que si la ciutadania catalana només sabés castellà, com ell, i rebutgés el catalanisme, també com ell, se'ns obriria un futur socialment esplendorós i econòmicament exuberant.

En fi, el cas és que la recepta conté
els mateixos ingredients de sempre. I ja fa temps que Espanya avorreix.

COMENTARIS

+6
-0
Para Anònim, 07/04/2011 a les 21:55
Anònim, 07/04/2011 a les 23:15
¿Y tu te crees que en esa ciudad tan cosmopolita que dices distinguen entre un vasco y un catalán, que son los que más cerca tienen, a la hora de llamarlos españoles?. Anda chicuelo, échate un ojo a esto y lávate la lengua con lejía.



---El origen italiano

El historiador Sverker Arnoldsson de la universidad de Gotemburgo, en su libro La leyenda negra. Estudios sobre sus orígenes, coloca el origen de la Leyenda negra en la Italia medieval, al contrario que otros autores anteriores que lo sitúan en el siglo XVI.nota 1 Arnoldsson se basa en los estudios de Benedetto Croce y Arturo Farinelli para afirmar que la Italia de los siglos XIV, XV y XVI era eminentemente hostil a España. De hecho Arnoldsson divide la Leyenda negra en Italia en dos partes: la más antigua (de comienzos del siglo XIV), anticatalana o antiaragonesa, y otra más moderna que se forma a partir de 1500, y que ha permanecido posteriormente.

Las teorías de Arnoldsson han sido puestas en duda por diversos historiadores. En general, se basan en los siguientes argumentos:16
1.Que los primeros escritos contra los españoles se hayan escrito en Italia, no es motivo suficiente para poner allí el origen de la Leyenda negra: es una reacción normal en cualquier sociedad que se ve dominada por poderes extranjeros.
2.La Leyenda negra implica una cierta tradición, lo que no se puede afirmar del caso italiano, que se basaba exclusivamente en una reacción a la presencia reciente de tropas españolas.
3.Desde finales del siglo XV y principios del XVI, existían también muchos que admiraban a España y sobre todo a Fernando el Católico.

Maltby añade a estos argumentos la falta de un hilo conductor que una las críticas italianas con la forma canónica de la Leyenda en los Países Bajos e Inglaterra.17

El sentimiento anticatalán

En su primera forma, anticatalana o antiaragonesa, la Leyenda negra comienza con la influencia política de la Corona de Aragón en determinados territorios de Italia en el siglo XIII. La presencia de príncipes, cortesanos, soldados y mercenarios (e incluso piratas) aragoneses en Italia condujo a una reacción de la sociedad local, sobre todo de las élites que se consideraban herederas de la Antigüedad romana. Los hidalgos españoles empiezan a tener fama de «rudos, ignorantes, sin intereses intelectuales» y ridículamente ceremoniosos. La expansión aragonesa en el sur de Italia también coincide con el auge del comercio en Barcelona y Valencia, competidoras para las ciudades italianas del norte a partir de 1300, sobre todo en los mercados mediterráneos occidentales. La reacción de nuevo será la extensión de una imagen de avaricia y astucia infame de los comerciantes catalanes. Un tercer punto en la percepción de la Corona de Aragón, y por extensión de la Península Ibérica, de los italianos es la de inmoralidad y de desmesurada sensualidad que creen ver en las cortes papales de Calixto III y su sobrino Alejandro VI, ambos de origen valenciano, la corte aragonesa de Nápoles y sobre todo de las cortesanas valencianas, que eran muy conocidas en Italia. Finalmente, los elementos no europeos, sobre todo la influencia judía e islámica, eran vistos con desconfianza. Los judíos expulsados en 1492 llegaron en grandes cantidades a las ciudades italianas, con lo que se llegó a confundir «marrano» con «español», hasta el punto de que el papa Julio II llamaba «marrano circonciso» a su predecesor Alejandro VI. La enemistad entre españoles e italianos llegó al punto de que en 1503, tras la muerte de Alejandro VI, hubo una persecución violenta contra los detestados nepotes catalanes, que tuvo como resultado algunos muertos.18 nota 2

Aunque la leyenda negra anticatalana tuvo su origen en Italia, se extendió al Mediterráneo oriental con las expediciones de los almogávares, que influyeron decisivamente en el temor y rechazo que adquirieron en dicha zona, que hicieron famosa la imprecación o insulto «¡venganza catalana te alcance!»19-----




+0
-7
Espagnols de merde!
Anònim, 07/04/2011 a les 21:55
Això ho sentia ja fa una pila d'anys en la ciutat més cosmopolita de França, quan els seus habitants s'havien de referir als espanyols. I sembla ser que en una altra ciutat força cosmopolita diuen PIGS (que en anglès vol dir porcs) per referir-se a Portugal-Itàlia-Grècia-Spain. Visca el cosmopolitisme!
+2
-0
No hi han retallades pel senyor Duran i Lleida?
(HOTEL PALACE MADRID 5 *****) Duran Lleida Living la vida loca , 07/04/2011 a les 20:10
+3
-2
PATÈTIC PERSONATGE.
pepe, 07/04/2011 a les 18:48
Rajoy...i quines misèries ens hem de veure!!
+5
-4
Pel burro del Pierre!
Aniol, 07/04/2011 a les 17:45
Ei, noi, segons tu, com que París, que és la capital de la grandeur i del tot el centralisme francès més jacobí, resulta que no és cosmopolita!!!!!
També, segons tu, New York, que des dels atemptats de les torres bessones, està farcida de més banderes americanes que mai, i la majoria d'habitants amb el pin a la solapa,tampoc és cosmolpolita!!!!
No t'adones, pallús, que teniu uns arguments més curts que els de senyoreta pepis?
+5
-1
PASSA-HO - GRÀCIES
euro, 07/04/2011 a les 16:22
ATENCIÓ.....IMPORTANT

EL DIUMENGUE 10-A....TOTHOM QUE S'ACOSTI ALS COL.LEGIS ELECTORALS....

QUE PORTI UNA CÀMERA PER A PODER FOTOGRAFIAR O GRAVAR TOT EL QUE PASSI

LA FALANGE ESPAÑOLA DIU QUÉ HI ANIRÀ PER A SABOTEJAR L'ACTE DE LA DEMOCRÀCIA

AIXÍ QUEDARAN BEN RETRATATS I HO PODREM PENJAR AL YOUTUBE Ó PELS ALDARULLS QUE HI POGUIN HAVER

PASSA-HO - GRÀCIES

+7
-2
La crisi es diu Espanya
Anònim, 07/04/2011 a les 15:38

Volem sortir de la crisi o no?


"procurem salvar-nos nosaltres, perquè si esperem salvar-nos tots ens enfonsarem amb ells"

Francesc Macià
+7
-2
Fem córrer la indignació!!
Stéphane H., 07/04/2011 a les 15:08
En el seu petit assaig Indignez-vous, que ―textualment― «le motif de la résistance c’est l’indignation». La indignació porta a la resistència, a la lluita contra la injustícia. Suposo que és el que ens ha portat a tots els que escrivim en aquest bloc, i a molts d’altres, a considerar-nos independentistes. Per què? Cadascú tindrà les seves pròpies raons: culturals, sentimentals, econòmiques, pràctiques… Tant li fa, totes les raons ens han dut a rebel·lar-nos contra la justícia, a indignar-nos i a compartim un horitzó comú, una meta que volem atrapar. I, si algú té la culpa de l’auge de l’independentisme, és qui ha alimentat aquesta situació en què cada vegada més catalans ens sentim indignats. Perquè vivim en un Estat que no només no ens aprecia, sinó que a sobre ens menysprea (a la nostra identitat, que ja se sap que Barcelona és bona si la bossa sona).

Hessel entén que les raons per indignar-se són cada volta menys clares, en un món molt més complex. Per sort, a Catalunya cada vegada hi ha més joves que veuen que la injustícia de ser català en un Estat intolerant com l’espanyol és insostenible, i això els indigna. Perquè només cal buscar una mica al nostre voltant per trobar aspectes a millorar. Vivim envoltat de motius d’indignació i, darrerament, és sorprenent com cada vegada ens arriben més notícies que aconsegueixen augmentar la nostra indignació, fins i tot quan semblava que això ja no era possible. Només cal que sapiguem obrir els ulls i veure que hi ha aspectes pels quals val la pena lluitar. Com diu Hessel, «cherchez un peu, vous allez trouver».

Cada generació ha tingut la seva pròpia lluita, els seus motius per enfrontar-se a determinades realitats. Sembla que la globalització ha adormit els instints d’indignació. Abans era fàcil saber qui eren els enemics: la distinció entre bons i dolents era molt més precisa. Avui, aquesta distinció ja no és tan clara. Molt sovint hi ha aspectes que ens indignen, però ens costa canalitzar la nostra lluita cap a persones, ideals o institucions concretes. Podríem dir que els dolents han aprofitat la globalització per difuminar-se. Per sort, nosaltres encara sabem a qui hem de dirigir la nostra indignació.

Els nostres avis van defensar la República, els nostres pares clamaren per la Transició a la democràcia, ara ens toca a nosaltres demostrar que volem la Independència. Sabem on ens dirigim, i sabem perquè ho fem. Ara l’únic que ens cal és combatre la indiferència dels nostres conciutadans, amb bones raons. Amb la millor manera de resistència no violenta: apel·lant a la democràcia. A la capacitat lliure i sobirana del poble de Catalunya de decidir el seu futur. La millor manera de fer progressar el nostre projecte és fent córrer la indignació. Aquesta és la nostra raó de ser.

Catalans, apel·lem a la indignació!

Endavant SOLIDARITAT CATALANA
+3
-1
Escolta Pierre
Pipo, 07/04/2011 a les 15:01
Pierre, hi ha un munt de ciutats cosmopolites a països nacionalistes: New York, Paris, Rio de Janeiro, Buenos Aires. Però una cosa es voler esser independent per que no es respecta a la cultura original del indret, i una altra sotmetre una nació a oblidar la seva cultura per adoptar la cultura d'una altra més forta.
Per a tu a Méxic s'hauria de parlar anglés només perqué 200 milions de persones al nord parlen anglés?
+6
-1
Escolta Pierre
Pipo, 07/04/2011 a les 14:34
Pierre, hi ha un munt de ciutats cosmopolites a països nacionalistes: New York, Paris, Rio de Janeiro, Buenos Aires. Però una cosa es voler esser independent per que no es respecta a la cultura original del indret, i una altra sotmetre una nació a oblidar la seva cultura per adoptar la cultura d'una altra més forta.
Per a tu a Méxic s'hauria de parlar anglés només perqué 200 milions de persones al nord parlen anglés?
+5
-1
Escolta Pierre
Pipo, 07/04/2011 a les 14:31
Pierre, hi ha un munt de ciutats cosmopolites a països nacionalistes: New York, Paris, Rio de Janeiro, Buenos Aires. Però una cosa es voler esser independent per que no es respecta a la cultura original del indret, i una altra sotmetre una nació a oblidar la seva cultura per adoptar la cultura d'una altra més forta.
Per a tu a Méxic s'hauria de parlar anglés només perqué 200 milions de persones al nord parlen anglés?
+8
-5
molèsties
roger gavà-mar, 07/04/2011 a les 13:48
i per a evitar la molèstia que suposa llegir el que penso, sempre dit amb total respecte a tothom, aquest serà l'últim missatge que escric. La meva capacitat de llegir insults s'ha acavat.
Enhorabona a tothom i en especial al Sr. Cot, director d'aquest diari, avui una mica menys plural.
Adéu i salut a tothom.
+6
-11
goig
roger gavà-mar, 07/04/2011 a les 13:44
Fa goig veure el tarannà democràtic i de respecte vers les diferents tendències polítiques que es veuen en aquest fòrum.
Insults de tot tipus és el que espera a aquell que gossi sortir de la "línia oficial".
El curiós de tot plegat és què aquesta poc respectuosa manera de comportar-se amb el que no pensa com ells és la mateixa que recriminen a aquells que diuen que els maltracten.
Es a dir, acaveu fent allò que recrimineu que us fan.
Jo crec que això no us fa millor que aquells que afirmeu us maltractan.
A Gavà, a aquesta actitut, se li diu HIPOCRESIA.
+10
-1
Catalans i catalanes.. INDIGNEUVOS!!!
Quim Montegudo, 07/04/2011 a les 12:46
Catalans i catalanes de primera generació, fills i filles de famílies vingudes de fora de Catalunya....indigneuvos!!!
No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa.
Omple aquest formulari i demana als 135 diputat del Parlament que votin a favor de la llei de declaració d’independència.

Http://declaracioindependencia.cat/declaracio

VINGA ANIM CATALANS QUE ELS PRESIDENTS VOTEN SI A LA INDEPENDENCIA DE LA NACIO CATALANA !!
ELS GOSSOS FEIXISTES BORDEN I BORDEN !! AIXÒ VOL DIR KE ANEM FORTS I PER FEINA, VIA FORA !!!

http://www.zeniting.com/player.php?id=228

Properament el Ple del Parlament de Catalunya debatrà i votarà la Llei de Declaració d’Independència presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Serà un moment històric perquè per primera vegada la independència de la nació catalana es debatrà i es votarà al si del Parlament de Catalunya per part de vostès, els diputats i diputades que són els representants legítims del poble català.
Gràcies SOLIDARITAT CATALANA per tornar-me la il.lusió.
+3
-0
Tu mateix.
Jesús (Xess), 07/04/2011 a les 12:09
Pierre, tu.
+9
-2
No hi són tots...
Jesús (Xess), 07/04/2011 a les 12:04
Roger, si tant avorreix... què coi fas llegint-lo cada dia i opinant sempre??

No dic que no tinguis dret, sinó que potser això es deu a una patologia.

Fes-t-ho mirar!!
+15
-6
ELS INDEPENDENTISTES
atlasac, 07/04/2011 a les 11:22
ELS INDEPENDENTISTES
Estem lluïtant pacíficament per a guanyar el DRET de MANAR NOSALTRES i no ELLS,per això si no obtenim el 51% ELLS tindran el DRET a declarar aquestes eleccions que NO SON VINCULANTS, però si les guanyem NOSALTRES SI que tindrem el DRET de declarar-les VINCULANTS!! queda clar?i si aquestes NO LES GUANYEM tindrem les del més que vé, i tantes com oportunitats tinguem, el nostre VOT sempre serà INDEPENDENCIA fins que la obtinguem NOSALTRES VOLEM MANAR, vos a quin costat estàs al nostre o al d´ells!! aquesta és la qüestió!!
+15
-0
Cosmopolites, parleu anglés i marxeu a aigues internacionals
Albertus, 07/04/2011 a les 10:21
Llegiu els experts en la matèria i descobrireu que donen el fenomen cosmopolita com a acabat i fracassat.

Benviguts al món real, "modernillos"...
+19
-8
Efectivament
Anònim, 07/04/2011 a les 09:52
Barcelona i Catalunya són cosmopolites.

Espanya és monolita, monolingüe, monocultural, mononeuronal... però això sí: pluricasposa, pluribel·licosa, pluri-ignorant...

Per això, senyor Rajoy, és més que adient que la societat faci aquestes consultes. Per això estem marxant.

Agur Espanya!
+15
-5
Cosmpolisme vol dir robar, robar i robar, oi Montilla?
Anònim, 07/04/2011 a les 09:46
Si el PSC-PSOE-ZAPATERO no ens robes a cada català 2.933,33 euros cada any, per alimentar borratxos andalusos, malats extremenys, socialistes ganduls i corbachos de Pau Casals, els catalans viuriem molt millor! EL PSC no es res més que una ONG ESPANYOLA, QUE ROBA A CADA CATALA CADA ANY mig milió de ptes per persona!!! ROBAR Y CHACON la mateixa cosa, caradures de socialistes espanyols
+12
-4
2011
Anònim, 07/04/2011 a les 09:44
Quant de troll hi ha aquí fent-se passar pel que no és. S'apropen les el·leccions i hom ha d'enfrontar la parròquia, que si com de dolents són aquests, que si ara insulto una mica.

Però passa que el personal ja està cansat d'aquests jocs i que li aixequin la camisa. La gent està farta, molt farta, i vol un horitzó nou, democràtic i respectuós. En contra del que pensa l'antic règim, PP-PSOE-C's-UP&D-... La tendència vers la independència creix sense aturador perque la gent està farta de ser utilitzada.
+13
-5
Cosmo-què? rates miserables!
Anònim, 07/04/2011 a les 09:36
Cosmopolitisme es un doctrina tercermundista creada pel PSC-BAIX-LLOBREGAT, per fer veure que el Montilla, el Corbacho, la Cachon i el Iceta son moderns, quan nomes son uns pobres emigrants espanyols que van venir per que tenien gana, molta gana! a USA, cosmopolitisme vol dir menjar per les rates!
+8
-15
Primeres mostres de Cosmopolistisme
Pierre, 07/04/2011 a les 09:28
Ja em començat a insultar a Espanya i als espanyols. Inevitable. El cosmopolitisme cal dir que no defensaría l´odi entre comunitats lingüistiques, aixó pertany més a l´ambit nacionalista. En tot cas, resulta lícit insultar els espanyols? Els agravis nacionalistes son un referent per "impulsar" l´acte d´insultar. Peró aixó té un cost. Imaginem-nos una societat nacionalista, anti-cosmopolita. Els espanyols patirien els insults legítims dels nacionalistes. No passaria res si els espanyols fosin una minoria, s´haurien d´aguantar per por a les represalies. Però quan son el grup majoritari la cosa canvia sensiblement.
+13
-10
ESPAÑOL, quina merda elemental
Anònim, 07/04/2011 a les 09:11
España, parla en sudamerica, idioma que nomes parlen els més miserables del mon. Espanyol, TA TIA ZAPATERA!!!
+9
-6
Alguaire es Ros, son las Hurdes montillesques
Anònim, 07/04/2011 a les 09:09
ROGER, cuca socialista, el montilla es cosmopolita o un personatge incult, incompetent i exportar des de les Hurdes? vinga noi, que dir que la Barcelona tercdmundista acutal es cosmopolita, vol dir que no has sortit al mon civilitzat; Barcelona, avui, es un Torremolinos o una Marbella, pero de cosmopolita, res de res!! PSC, partit d'esportats per Espanya a Catalunya; i per cert, el retorn dels espanyols per que no es una preocupació del social Zapatero, el curtet de gambals? España, es miseria, es socialisme, son las hurdes montillesques!!!
+19
-6
Avorreix ?
Jaume Ponts, 07/04/2011 a les 09:04
Espanya avorreix ? NO, directament em repugna.
+8
-22
avorriment
roger gavà-mar, 07/04/2011 a les 09:02
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+19
-13
Espanya no avorreix
Espanya fa fàstic, 07/04/2011 a les 08:47
Espanya no avorreix. Fa angúnia.
+8
-13
Cosmopolitismo (II)
Pierre, 07/04/2011 a les 08:45
Rta. a Anònim 08:35 doncs ja em dirà com ens repartim el territori. Un cop fetes les particions ja farem una festa conmemorativa
+31
-9
Castella avorreix.
A. Nònim, 07/04/2011 a les 08:40
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

NO ENS RENDIREM MAI.

CATALÀ SEMPRE.

DORMIR NO ÉS LA SOLUCIÓ.

EL PECAT NO FA VACANCES.

EL FUTUR ÉS FRED.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

STAR TREK ÉS EL FUTUR.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+13
-10
Per a en Pierre
Anònim, 07/04/2011 a les 08:35
Benvolgut Pierre, penso que vius ancorat en els mites castellans sorgits al segle XIX per a esclafar tot allò que no fos castellà, ço t'aconsello que donis una ullada a la següent pàgina:
http://basescatalanes.page.tl/Banderes-i-nacions.htm
.
+9
-26
Cosmopolitisme
Pierre, 07/04/2011 a les 08:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+14
-29
avorriment
roger gavà-mar, 07/04/2011 a les 08:18
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: