Vota
Resultat:
5 vots
Actualitzat el 08/04/2011 a les 00:01h

França deixa de fer l’amor i fa la guerra

França fou un gran país. Ara, per dissimular els seus mals, per donar-se aires de grandesa el seu petit president (i consti que no li retrec posar-se alces a les sabates), entra en guerra i envia avions a casa dels altres (sigui a la Costa d'Ivori o Líbia) oblidant el dolor que va patir amb l’ocupació. Si es traspassen les fronteres alienes, un dia poden venir a traspassar les nostres, no ens queixem desprès. Quan un president necessita de la fama guerrera per intentar superar el què les intencions de vot no li donen, millor que se’n torni a fer l’amor; a menys que el que estigui fent sigui una demostració de producte a vendre i els avions de combat i el seu encert a l’hora de bombardejar sigui per promocionar la seva indústria aeroespacial guerrera, ara que la nuclear va de baixa. Però aquest afany guerrer d’en Sarkozy, té conseqüències negatives a la Unió Europea, especialment per Itàlia, però també per Espanya.

El cop sobre la indústria nuclear, particularment la francesa, que comporta l’accident de Fukushima al Japó allunyarà encara més a França del camí necessari per el benestar de la seva població. Allò que els hi semblà una avantatge competitiu, esdevé ara el contrari i per més que Sarkozy hagi intentat fer mirar cap a Àfrica, en comptes de cap al Japó, no impedeix que altres països europeus assenyalin la necessitat d’anar tancant centrals nuclears, això quan ells comptaven en allargar-ne el funcionament fins els 60 anys!L’avantatge competitiu jugarà ara a la banda de qui hagi fet menys inversions en energia nuclear, tinguin menys costos de desmantellament de les centrals i de l'emmagatzematge de residus radioactius. S’anirà veient els propers anys.

El desori dels partits majoritaris a França, és tal que s’ha obert l’escletxa per la qual entra el partit de Marine Le Pen. Quan els partits majoritaris no escolten a la gent, concentren la seva atenció en els seus burocràtics problemes, com han fet i fan tant el partit del president com el Partit Socialista Francés, mentre es veu més i més empobrida la gent que no forma part  dels més rics o dels que viuen prop del poder dels partits majoritaris, llavors se cerca una alternativa com a esperança o com a venjança i es mira cap a una altra banda.

Navega per les etiquetes

FrançanuclearLíbia

Referències a Internet

França nuclear

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Ferran Jaén
Nascut a Barcelona al 1954. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Professor Titular al Departament d’Economia i Empresa a la Universitat de Vic des de la seva fundació el 1987. Fou professor col·laborador de Política Econòmica a la Facultat de Ciències
econòmiques i empresarials de la UB, mentre treballava al Servei d’Estudis del Banc de la Petita i Mitjana Empresa. I anà a la Comissió Europea com a “stagiaire officiel”, on preparà la seva tesi doctoral sobre La política comunitaria europea para las Pequeñas y Medianas Empresas. Fou Subdirector General de la Fira de Barcelona. Ha publicat llibres i molt articles d’economia. A més de ser editor i autor de SYN@PSIS, una revista gratuïta de comentari de llibres.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: