Vota
Resultat:
2 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 01/04/2011 a les 17:03h

CCOO i UGT convoquen una protesta a Vic per les retallades sanitàries al CHV

Els sindicats fan una crida als usuaris, per tal que s’hi adhereixin.

Protesta a l’hospital de Vic per les retallades sanitàries, el passat 3 de març. Foto: Laura Busquets/ACN

CCOO i UGT,  els dos sindicats majoritaris del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ja han expressat la seva enèrgica oposició a les retallades pressupostàries que vol tirar endavant l’ens, i que podrien significar l’acomiadament de més d’un centenar de persones, la majoria interins. El CHV vol aplicar un programa de mesures reduir les seves despeses en un 10%, que equivaldria a un estalvi de sis milions d’euros. També es parla de reduir les operacions i els ingressos i de, fins i tot, tancar una planta de l’Hospital General de Vic.

En aquest marc, els dos sindicats han convocat una manifestació a Vic, per al proper dissabte, dia 9 d’abril, “contra la retallada de sanitat i serveis públics”. La protesta començarà a les 6 de la tarda a la plaça de l’Estació.

La iniciativa pretén arrossegar no tan sols els professionals de l’àmbit de la sanitat sinó també els seus usuaris. Per això, tant CCOO com UGT han fet una crida perquè tothom s’hi adhereixi.

El CHV és una organització que ofereix serveis sanitaris sense ànim de lucre i és gestionada com un consorci públic. Gestiona l'Hospital General de Vic (HGV), la Clínica de Vic, Osona Salut Mental i l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Ofereix assistència pública, assistència privada i assistència en salut mental. Les instal•lacions del CHV s'ubiquen en tres edificis situats a Vic i un a Manlleu. Té uns 1.200 treballadors.

COMENTARIS

+3
-1
sindicats majoritaris?'
Anònim, 01/04/2011 a les 21:58
Perdoneu el comentari pero que yo sapigue UGT es el sindicat majoritari al HGV, perque CC.OO es el minoritari dels 3 sindicats que hi ha al comitè.
+14
-2
CRISIS GENERAL
XAVIER, 01/04/2011 a les 22:51
em sembla que és hora que digue´m prou, prou de retallades en tots els sentits, prou que ens tractin com idiotes, prou d´aguantar aquets politics ineptes...els catalans sembla esten anestesiats, adormits....sortim d´ una vegada per totes al carrer i DIGUE´M PROU JA N ´HI HA PROU
+4
-0
I ELS ALTRES?
Anònim, 01/04/2011 a les 22:57
Tambè tenen altres sindicats , Metges de Catalunya sindicat SATSE i SAE (infermeres i auxiliars )
+4
-0
majories?
Dolors, 02/04/2011 a les 00:55
UGT té 11 delegats i ccoo només 3!!!!
+2
-3
ay....els sindicats....
Anònim, 02/04/2011 a les 11:00
CCOO i UGT són sindicats comprats pel govern, la reforma laboral la varen consenssuá entre ells, aixi que no es queixin ara del que pasa.....
+4
-0
compteu-hi
joanpetitonet, 02/04/2011 a les 11:51
allà estarem...impaciència per poder cridar allò que ara em de callar...urgència per fer públic el que em d'empassar...ganes, moltíssimes ganes de fer saber el que, en silenci ja sabiem...però ara, la nefasta gestió d'uns governants posa en risc el dret a assistència i/o guarició de les nostres simptomatologies i malalties...allà estarem per, pacificament capgirar una situació moralment injusta i socialment insostenible...hi vindreu???
+0
-3
Els del marisc.
Jan, 02/04/2011 a les 13:43
Vaja, els del marisc ja es desperten per; suposo; defençar els seus interessos: allivarats sindicals i demés favoritismes sindicals. La salut de la gent dubto molt que el hi importi res.
+7
-0
TOTS A UNA
SILVIA, 02/04/2011 a les 15:25
Que la manifestació serveixi per sortir tots a una per defensar una sanitat pública i per defensar els llocs de treball que hi ha el darrrere de tot això i les xifres deixem-les a part.Perquè a L'hospital hi ha uh bon grup de gent que treballen per defensar els drets dels treballadors i les seves garanties laborals. La Direcció necessita el comitè d'empresa per arribar a consensos. Al cap i a la fí el comitè d'empresa i els seus delegats són elegits de manera democràtica que la Direcció està elegida tota a dit i de renovació res de res ( ni cada 4 anys , ni cada 8 ) Em sembla que molts fa més de 15 anys que hi son¿!!
TOS A LA MANIFESTACIÓ EN DEFENSA D'UNA SANITAT PUBLICA I LA DELS SEUS TREBALLADORS!!!!!!
+5
-1
volem l´imposible
willi, 02/04/2011 a les 16:53
Soc dels que pensa que si calen fer retallades de sous, caldria començar per els sous mes privilegiats, seguir pels sous inutils i despres per les "dones" d´algun marit que té un sou privilegiat i que van lluint bata blanca per el consorci hospitalari.
Ara bé, no es pot pretendre donar una assistència de qualitat, universal i gratuita a tothom perque tot té un límit. En pocs anys s´han regalat 1200000 targetes sanitaries a persones que no havien cotitzat mai ni un sol euro, i molts encara ara no cotitcen, i que tenien unes necessitats sanitaries superiors a la mitjana nostra, i no s´han augmentat els mitjans tecnologics i humans per poder-los atendre. Aixó ha creat un stres entre el personal sanitari i les instalacions dificilment sostenible. Ara amb la rebaixa presupostaria la situació es insosgtenible i es pretén donar el mateix amb menys diners, o sigui, la cuadratura del cercle. O es reduexen prestacions o es treuen targetes sanitaries.
Per acabar el sindicats també son còmplices de la situació perque ara no val a protestar quan fins a les darreres eleccions estaven calladets i sense dir ni piu quan ja hi havia un deteriorament important de la situació. No val anar en funció del color dels partits politics que manin.
+4
-0
A tots els antisindicats
Anònim, 02/04/2011 a les 17:19
A veure... sincerament.... tant me fot si la manifestació la planetja CCOO, UGT o qui sigui. És per defensar els nostres drets.
Les escuses que són pels alliberats o per salvar el cul dels sindicats... hem de passar d'això ja sóm prou adults(crec i espero), que fotin el que vulguin, el que volen els grossos és que ens quedem discutint per aquestes "collonades" i se'ns pasi una altra oportunitat per protestar, i aquesta vegada per raó.

Pels qui se n'alegrin de les retallades perquè així els jefes grossos i el personal inepte es fotin... d'aquests sempre n'hi hauràn i per més o menys malament ho fan a l'hospital no crec pas que riguin quan haguin d'anar a un altre hospital a operar-se(on allà també hi hauràn ineptes i vividors)

Sóm usuaris o futurs usuaris de la sanitat, potser esteu ben sans i us penseu que no us toca... per desgràcia algun dia o altre ho necessitareu i llavors ho trobareu a faltar.

I us penseu que ja s'ha acabat?! Ara començen! Si veuen que anem abaixant el cap s'atreviràn a fer-ne més, fins que explotem!

Que calen reformes? Clar! I ja era hora, però d'aquesta manera no!!

Quants milións han anat directament als bancs?! Sense demanar gaires coses!!! i en canvi per un bé públic, per les poques coses un govern pot fer d'utilitat com és l'estat del benestar, caram no tenim ni un duru!!!

Siusplau, fem seny i crec que ja ens hem de mobilitzar....
+2
-3
VIGATÁ
Anònim, 02/04/2011 a les 17:26
DE QUI ESTEU PARLAN QUAN US REFERIU QUE HI HAN SOUS PRIVILEGIATS AL HG?
+3
-1
estic d'acord que volem l'impossible
Anònim, 02/04/2011 a les 17:42
Totalment d'acord em que s'han regalat un munt de targetes sanitaries a gent que ni ha cotitzat ni cotitzarà mai, uns perquè no poden i altres desenganyeu-vos, perquè no volen.
Tot a canvi de ni un sol euro cotitzat, maco, molt maco. Que no ho veu ningú que el que tenim entre mans es una bomba de relotgeria que en qualsevol moment fotarà un pet.
+4
-1
Principi del fi
Roc, 03/04/2011 a les 22:38
Aixó suposa el principi del fi de l'estat del benestar.
Sanitat cada vegada pitjor i només per als que no tenen res.
Ensenyament dona pena !!!
Seguretat, ja vindràn les retallades, paciència.
Catalunya endavant !!! ja ja.
Si fos mes jove fotia el camp d'aquest país de polituxos.
+0
-0
uneix-te a la manifestació
Anònim, 04/04/2011 a les 10:43
Aquesta manifestació contra la retallada sanitaria l'ha convocat el Comitè d'empresa ,tots els sindicats estan units,(CCOO; UGT; SATSE, SAE, Sindicat de metges). Perque tots veiem com volen malmetre i fer desapareixer la sanitat pública que és un bé de tots. Lluitem pel benestar dels ciutadans i aqui TOTS ANEM JUNTS!!! ANEM TOTS A LA MANIFESTACIO, DISSABTE 9-4-11 A LA PLAÇA DE L'ESTACIÓ DE VIC A LES 18H.ÉS IMPORTANT LA PARTICIPACIÓ DE TOTS!!!!!!!
+2
-0
Aniré a la Mani.
Anònim, 04/04/2011 a les 11:17
Aniré a la Manifestació perquè penso que ja és hora que hagi una REVOLTA SOCIAL per protestar contra les retallades al benestar social que està imposant aquest gobern. Espero que tingui un fort poder de convocatoria entre tota la societat osonenca que som els que patirem aquesta perdúa de beneficis sanitàris.
+0
-0
tonenc
Anònim, 06/04/2011 a les 10:55
Jo sóc usuari de la SANITAT PÚBLICA i aniré a la manifestació per plantar cara a aquesta rebaixa d'un servei bàsic e imprescindible per millorar la qualitat de vida.
Aquest polìtics ens fan mal i a més ni curar-nos volen.
JA N'HI HA PROU. PLANTEM CARA.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 72
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: