Vota
Resultat:
35 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 05/04/2011 a les 23:59h

La Unió que decideix

En aquests moments, la funció aparent d'Unió Democràtica en és la d'una força que s'oposa al sobiranisme des del catalanisme polític. Deixant a banda la contradicció òbvia d'aquest plantejament, cal reflexionar seriosament sobre quin espai electoral pot arrossegar una posició tan contorsionada com aquesta. De fet, UDC -amb la vicepresidència, dues conselleries i la presidència del Parlament- ve a disposar d'un espai equivalent al que ocupava ERC en els dos tripartits, això sense que sigui comprobable que disposa d'una base electoral certa i contrastada.

El cas és que per frenar una possible evolució del conjunt del catalanisme polític no cal UDC. Els electors en tenen prou amb el PP per la dreta, el PSC per l'esquerra i fins i tot un partit temàtic -Ciutadans- que pràcticament només s'ocupa d'aquesta qüestió. Ningú no ha votat CiU per contenir l'independentisme, de la mateixa manera que ningú no ha votat PSC per fomentar la via sobiranista.

En aquest sentit, la posició política de Josep Antoni Duran Lleida és perfectament legítima, però no gaire sostenible en el temps. Les circumstàncies obligaran a prendre decisions i UDC no podrà refugiar-se en un confederalisme llunyà i escapista per deixar les coses com estan. Per això és tan significatiu l'article de Josep Maria Vila d'Abadal, que s'afegeix als gestos de Joan Rigol o fins i tot Pilar Fernández Bozal, que ja han participat en la consulta de diumenge a Barcelona. Hi ha una Unió que també decideix.

COMENTARIS

+3
-1
Joan Benet
Anònim, 06/04/2011 a les 23:37
Tienes razón. No es esperable leer algo que no sea la independencia en una publicación de este tipo. Lo penoso es que coges los comentarios realizados en cualquier tema, los transplantas a cualquier otro tema...¡¡¡y no se nota!!!.
+3
-0
PRIMARIES A UDC
Anònim, 06/04/2011 a les 22:35
Calen primaries a UDC! Duran candidat de l'ahir. Vila d'Abadal candidat d'avui i demà. Democràcia interna.
+1
-0
Duran del Segrián
Jaume J., 06/04/2011 a les 18:27
Dissortadament per als qui som independentistes, cal reconèixer que uns 500 mil vots dels que treu CiU al Parlament de Catalunya són de gent que se sent espanyola, però els fa angúnia votar el PP, pels motius que tots sabem i que ara en Rajoy s'esforça de bandejar una mica (i només d'aparença, evidentment). Per a aquest regionalisme, un polític al meu entendre abjecte com en Duran fa guanyar vots. No sé on anirien a parar si no hi hagués en Duran: segurament, un 70% al PP, i un 30% a CDC. CiU ha de sospesar si es pot permetre el luxe de perdre uns 10 diputats a favor del PP. En tot cas, els hooligans del Duran són gent gran i de poca cultura. Els joves tenen les coses clares: voten espanyolisme pur (Ciutadans i PP) o independència. Per tant, amb el temps caldrà analitzar únicament quin grup de joves puja més, i el fenomen Duran es dissoldrà per si sol.
+5
-1
Ai Roger!
Selrac, 06/04/2011 a les 11:00
I si et fa tanta mandra, com és que sempre que trec el nas per aquí t'hi trobo a tu? I sempre parlant del mateix...
+3
-4
i els xarnegos?
Catañol, 06/04/2011 a les 10:59
Els xarnegos també volem ser catalanistes! es per això que majoritàriament ens afiliem a UDC i votem CiU. No ens agrada votar PSOE ni el PP. Fins ara anàvem fent el viatge sense que ningú no ens preguntés impossibles. No ens agraden les aventures sense futur. Molts dels que avalen la consulta son hipòcrites per que saben que l'ESTAT ESPANYOL ens permet aquest divertiment per què queda clar que a Catalunya no hi han pebrots/pebrotes i només ens agrada jugar a fer d'independentistes capats/capades.
+7
-0
No ho entenc
Joan Benet, 06/04/2011 a les 10:03
Visitar cada dia aquesta pàgina i queixar-se de que es parli tant sovint d'independència no és com visitar la pàgina d'un diari esportiu i queixar-se de que es parli de futbol?
Hi ha gent que només s'ho passa bé tocant la pera...
+5
-0
Duran
AliBay, 06/04/2011 a les 10:02
El que hem de fer d'una vegada és convèncer al Llevarán i Lérida que després de la independència el nomenarem ambaixador perpetu a Escanya. No és igual que ser ministre però estic segur que s'hi avindrà.
+2
-0
Rogelio
AliBay, 06/04/2011 a les 10:00
Així reconeixes per fi que et dius Rogelio en realitat?
+8
-0
els residens no poden ser catalans.
Anònim, 06/04/2011 a les 09:47
quin mandra...

roger gavà-mar, 06/04/2011 a les 07:49
Fa tanta mandra ser català...

Que en fa de temps, que ets (per els teus escrits)catala en excedencia!!. que fins crec que no ets ni catala, si no que no mes ets un de tans residens.
+6
-22
quin mandra...
roger gavà-mar, 06/04/2011 a les 07:49
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-1
anton
Anònim, 06/04/2011 a les 07:43
Ben dit, Cot
+24
-2
Per l'amor de Déu som'hi !
Anònim, 06/04/2011 a les 01:29
A tots plegats: Posem-nos a treballar tots unts per Catalunya estat lliure. Ull viu: Els llops espanyolistes faran molt soroll, però si tots estem units tindrem Estat Català. Important: Ens han de visualitzar al món, hem de tenir protagonisme als mitjans agradi o no. Hem de movilitzar-nos des de tots ls fronts possibles: treballadors, empresaris, universitaris, col.lectius, associacions, clubs d'esports, televisions, radios, avis i àvies, immigrants, polítics d'UDC i partits catalans, que no veieu que a Espanya hi ha una part xenofòbica respecte Catalunya i que sempre estarem igual o pitjor?? Per l'amor de Déu SOM-HI d'una VEGADA!!!!
+8
-4
ESTAT CATALA A TOCAR...
EL QUE JA ESTA PASSANT...., 06/04/2011 a les 00:38
UNIO FA EL PAPER GALDOS QUE LI TOCA FER A MADRIT PER CALMAR A LA FIERA MENTRESTANT AQUI ANEM FENT LA FEINA. DE FET ES LA MILLOR ESTRATEGIA. LES CIRUMSTANCIES DECIDIRAN DEFINITIVAMENT EL QUE PASSARA I CAP ENRRERA JA NO ANIREM, SERIA UNA BARBARITAT SOCIAL. CASTELLA HA DEIXAT D'IMPOSAR-SE AQUI. EL PP S'ESTA MARGINALITZANT I ELS CIUDADANOS I EL PSC ESTAN DESINTEGRATS. PER TANT, POC QUEDA A FER. ARA EL PAPER D'ULTRAPODER EL TE EL SENYOR DURAN QUE COM A BON SOBIRANISTA (I HO SAP) HA DE CALLAR UNS MESOS MES A VEURE COM VA LA COSA. ES LA SEVA OBLIGACIO ESTRATEGICA . NO OBLIDEM QUE ES UN POLITIC NACIONALISTA I DEFENSA LA CULTURA CATALANA. ES EVIDENT QUE LA CULTURA CASTELLANA NO ES LA SEVA, PER TANT, ESPANYA NOMES POT SER UNA CONFEDERACIO D'ESTATS RECONEGUTS I COM QUE AIXO NO PODRÀ SER, L'EVIDENCIA DEL CANVI SOBIRANISTA ES LA UNICA VIA. NO ES POT ANAR CAP ENRERA JA I TOTHOM HO SAP. QUI HO NEGA ESTA DRAMATITZANT LA SITUACIO PERO ELS CATALANS ANEM ON ANEM, NO HI HA ATURADOR POSSIBLE.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: