Dilluns, 11 de abril de 2011 | 14:56
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Vilardell reclama a Mas que faci marxa enrere

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Vol que es paralitzin les retallades i s'escolti al sector
Vilardell reclama a Mas que faci marxa enrere
11/04/2011 13:06
9vilardell
El president del Consell Assessor del Govern en matèria sanitària i del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Comb), Miquel Vilardell, ha reclamat al president Artur Mas que paralitzi les retallades i que reiniciï el procés escoltant al sector.
En una comunicació a la pàgina web del Comb, Vilardell s'ha mostrat "en desacord" amb les retallades que comencen a fer-se públiques perquè afecten a la qualitat assistencial i podrien perjudicar-la encara més, malgrat ser la línia vermella que s'havia marcat la Conselleria de Salut per emprendre les reformes.

"Com a president de la comissió assessora haig de dir-li al president que crec que és necessari redissenyar aquest tipus de mesures que s'estan prenent", ha puntualitzat, per entendre que les mesures que afecten a la qualitat del sistema no es poden posar en funcionament.
Vilardell, el fitxatge del qual va ser reinvidicat per Mas per presidir una comissió d'experts en sanitat semblant a la que presideix Salvador Alemany en economia i es va posar com a exemple del 'govern dels millors ", ha assenyalat en la seva comunicació que les reformes "s'han de parar", per a reiniciar una reflexió amb els equips directius dels centres i les juntes de personal.

El president del Comb ha fet públic el seu parer perquè els professionals mèdics li han demanat un "posicionament clar" en defensa del sistema sanitari públic, i com a representant dels metges el seu deure és fer escoltar la veu de la majoria.

Vilardell ha considerat que Mas demostraria molt bona feina si escolta les veus crítiques dins dels seus consells assessors, ja que, com a assessor, Vilardell només pretén traslladar que les mesures de retallada portaran "conflictes, confrontacions, malestar, intranquil en el ciutadà i preocupació del propi professional".

A més, l'expert ha defensat que el sistema d'excel·lència actual ha estat possible perquè els professionals sanitaris són "gent excel·lent", i ha insistit en la necessitat d'un pacte polític entre totes les forces per blindar el sistema.

El conseller Boi Ruiz afronta aquesta setmana tres concentracions diferents i protestes diàries en els centres sanitaris, en uns dies crucials per concretar en quins punts s'apliquen les retallades i complir així amb el compromís de presentar-los de forma pública i transparent abans del 22 d'abril.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1