Vota
Resultat:
19 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 09/04/2011 a les 00:20h

Homer flipa amb SiU


"M'agradaria que Déu fos viu per veure això"

 Homer Simpson


La història acaba, per bé o per mal, desemmascarant la veritat. I més en un estat on el dictador va morir de vell, retratat pel gendre i els seus ministres presidents de comunitats autònomes. Demà Barcelona celebra una consulta que mobilitzarà un total de 3.000 voluntaris per decidir si els aborígens de la zona nord-oriental volen ser independents.

El trauma al final de la jornada serà que la victòria tindrà un efecte semblant a posar una espardenya dins una gàbia i esperar que xiuli. Per tant, els resultats no importen. El que realment importa són els danys col·laterals produïts al llarg de les darreres setmanes. És a dir, les veritats ocultes de la nostra història més recent, descobertes sense ni intentar dissimular-les.

L'incombustible Joan Ferran, diputat del PSC, feia el gara-gara a Unió per l'oposició de la seva cúpula a la consulta barcelonina. Ferran apostava per una nova federació: SiU; Socialistes i Unió Democràtica de Catalunya. Combinació interessant. Els del PSC, hereus mitològics del lerrouxisme en paraules d'Oriol Malló, associats amb els fills polítics de Carrasco i Formiguera contra una consulta inofensiva més enllà de l'autoritat moral que pugui generar.

Els dipositaris del socialisme democràtic combinats amb els cristians de cintura cap amunt s'apunten al carro del boicot dels falangistes, de la dreta franquista reciclada i dels farsants de nou encuny de la democràcia a-nacionalista (com si els humans pel fet de ser ciutadans deixéssim de ser mamífers).

 I el més fotut, és que els integrants de la federació SiU llueixen el nom de Catalunya, com si fos la denominació d'Origen d'una llangonissa- que no dels llangonissers-, i són, suposadament, els nostres almogàvers a Madrid, uns amb 25 soldadets i els altres preocupats amb quedar bé. La història acaba obrint el calaix del passat. Que baixi Déu i ho vegi. Homer flipa.

COMENTARIS

+0
-0
Qué vull ser
Salvadorbf, 10/04/2011 a les 00:16
Parlant com a català, parlant com el que sempre hem estat els catalans, homes lliures, no puc saber on arribarem ni què ni cóm serem. Només sé que no soc ni mai seré castellà , i si no puc ser res més, en tindré prou essent un home lliure.
+1
-0
No hi han retallades pel senyor Duran i Lleida?
(HOTEL PALACE MADRID 5 *****) Duran Lleida Living la vida loca , 09/04/2011 a les 22:33
+1
-0
Qué vull ser
Salvadorbf, 09/04/2011 a les 22:27
Parlant com a català, parlant com el que sempre hem estat els catalans, homes lliures, no puc saber on arribarem ni què ni cóm serem. Només sé que no soc ni mai seré castellà , i si no puc ser res més, en tindré prou essent un home lliure.
+2
-0
molt mallament CIU i Tripartits
Anònim, 09/04/2011 a les 16:39
Home mireu si estem malament els catalans que gràcies a CIU i tripartits espanyolistes, i a la política de desnacionalització catalana que duen, que els catalans que viuen a Andorra i no tenen la nacionalitat anadorra se'ls considera ètnicament espanyols, això és si més o surrealista..
+7
-0
Ja ha arribat la primavera... dels pobles.
Anònim, 09/04/2011 a les 13:06
Molt bon article. Certament allò més transcendent i important del moviment de consultes, a part d'esdevenir un més que explícit missatge de democràcia, ha estat la caiguda de caretes i el trasbals "silenciós" que aquestes han comportat dins l'escenari polític català. Efectivament l'oasi català era un miratge alimentat per aquells que vivien de la nostra ceguesa. L'independentisme està trencant el relat forjat a la Transició i inserit a la Constitució a la vegada que en construeix un de nou des de la societat civil. Això és imparable.
+13
-0
Castella vol destruir Catalunya.
A. Nònim, 09/04/2011 a les 12:47
El PSC,el senyor Duran i el seu col·lega Espadaler treballen al servei de la nació castellana.

La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana. Destruir nacions és un crim de lesa humanitat. Els criminals són els que volen destruir la nació catalana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CATALÀ SEMPRE.

L'ALCOHOL ÉS LA CAUSA I LA SOLUCIÓ DE TOTS ELS PROBLEMES (Homer Simpson).

SEMPRE ENS QUEDARÀ PATIR.

EL DOLOR FA MAL.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+0
-18
aborígens?
innisfree, 09/04/2011 a les 09:33
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: