Dimecres, 13 de abril de 2011 | 14:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern s'entesta a dir que la retallada sanitària de 500 milions no afectarà als usuaris

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Boi Ruiz apunta ara a la xarxa assistencial
El Govern s'entesta a dir que la retallada sanitària de 500 milions no afectarà als usuaris
Política 29/03/2011 15:21
CatalunyaPress.- El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha aprovat l'afirmació del Conseller de Salut, Boi Ruiz, qui ha assegurat que la retallada de 500 milions d'euros que preveu el seu departament a la xarxa assistencial no afectarà als usuaris de la sanitat pública.
Boi Ruiz pretén aplicar un pla d'ajust i estalvi a la xarxa assistencial, en concret en l'assistència hospitalària i primària, en la sociosanitària i en la de salut mental, xifrat en 500 milions d'euros, encara que ha assenyalat que això no disminuirà la qualitat dels serveis, afirmació que ha confirmat Homs en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, malgrat que no han desgranat com pensen fer-ho.

La Sanitat ha estat l'estrella del contacte d'Homs amb els mitjans. El portaveu del Govern s'ha mostrat ambigu amb el copagament sanitari, ha assegurat que hi ha "moltes maneres d'ajustar el pressupost" per evitar reconèixer que l'atenció als usuaris no se'n ressentirà i, en resposta a pregunta concreta de CatalunyaPress, ha dit que no li entra al cap que els gestors no apliquin la retallada que se'ls demana.

En aquest sentit, Homs s'ha mostrat convençut que no s'aplicarà una "retallada llineal" a tots els hospitals i que no hi haurà retallades generalitzades de personal.

Els sindicats de la salut pública estan alarmats i desorientats davant les retallades que preveu el Govern, que també ha exigit als hospitals que presentin aquest dijous un pla per reduir els seus pressupostos en una xifra propera al 10%. A aquest respecte, Homs ha assenyalat indirectament que seran exigents amb els centres sanitaris i que hauran d'ajustar-se a la partida que els concedeixi la Conselleria.

En aquest sentit, el Govern ha deixat en mans dels hospitals triar les àrees de retallada, però si que els ha imposat la quantia, i també planeja reduir en un 40% la seva activitat durant els mesos d'estiu, la qual cosa comportarà acomiadaments de personal interí i la no contractació de substitucions.
Laura
12/04/2011
que no afectarà als usuaris?? la meva àvia estaba malament del cor i quan ja tenia dia per l'operació, després d'haverse fet totes les proves necessàries, fa dues setmanes ens van dir que degut el retall pressupostari no la podien operar. ara la tenim enterrada. que hem de fer enfront aqesta injusticia?? no puc expressar el que sento en aquests moments
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1