Dimecres, 13 de abril de 2011 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els sindicats qualifiquen la reunió amb Rigau de “molt pobre” i “decebedora”

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Acceptarien la congelació del pressupost si els deixen negociar com aplicar-ho
Els sindicats qualifiquen la reunió amb Rigau de “molt pobre” i “decebedora”
Política 12/04/2011 12:52
Els sindicats de l’ensenyament han denunciat aquest dimarts que la Consellera Rigau només els va mostrar un document de retallades, però no els va explicar quin és el pla del Departament de cara al futur. A més, han assenyalat que es perdran 1.500 llocs de treball.
Les representants dels sindicats CCOO i USTEC-STES han assegurat, en declaracions al programa El dia a la COM, que en la trobada mantinguda aquest dilluns al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per parlar de retallades. “No ens va ensenyar cap full de ruta i això per a l’educació és terrible. Només era un document de retallades. I perdó, però la consellera Rigau no ens ha explicat res. Ho va explicar als periodistes, ja que va fer la roda de premsa mentre un funcionari molt digne ens ho explicava a nosaltres. Ens ho va explicar el sotsdirector, una gran persona per cert”, ha dit Montse Ros, de CCOO. Una reunió, que han qualificat de “molt pobre” i “decebedora”. “No ens han donat cap argument pedagògic, i això ens dol molt”, ha avisat Ros.

Segons Rosa Cañadell, d’USTEC-STES, “el gran problema és que no es comparteix la retallada. Un sector social hi surt guanyant i un altre hi surt perdent, i molt. Si no hi ha diners, no hi ha diners per ningú. Però sí n’hi ha hagut per suprimir l'impost de successions, per ajudar els bancs... Els diners no es volatilitzen”.

Les representants de CCOO i USTEC-STES han insistit en què amb el nou pla de la consellera Rigau es perdran llocs de treball. “Unes 1.500 persones perdran la feina. I això no ho deixarem fer”. Tampoc estan d’acord amb què els professors de primària facin una hora més de classe. “Una hora més de classe vol dir preparar, corregir, avaluar..., no és una petita cosa. Tenim atur per un cantó i enlloc de crear nous llocs de feina fem treballar més als que ja porten molta càrrega. I, per tant, finalment la qualitat del servei no és la mateixa”, ha dit Cañadell.

En declaracions a COM Ràdio, les representants dels sindicats asseguren que encara no han rebut cap convocatòria per tornar-se a reunir divendres amb la Generalitat i Cañadell ha llençat una proposta: “Els agafem la paraula: un any, dos anys [de no augmentar pressupost]. Però negociem en què redistribuïm la despesa i negociem com invertim el tercer, quart i cinquè any perquè les coses vagin bé”.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1