Dimecres, 13 de abril de 2011 | 14:51
Vostè es troba a: Inici > Política >

Sortu emplaça ETA a prendre "mesures" contra la violència

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'esquerra abertzale reitera el seu compromís amb la pau
Sortu emplaça ETA a prendre "mesures" contra la violència
Política 12/04/2011 19:27
EP.- Sortu ha manifestat el seu "rebuig inequívoc i ètic" al tiroteig registrat aquest cap de setmana a França, en el qual va resultar ferit un gendarme i ha emplaçat ETA a prendre mesures perquè "fets d'aquestes característiques, i qualsevol altre de naturalesa violenta, no tornin a produir-se en el futur".
En un comunicat, Sortu ha reiterat, "davant els fet esdevinguts a França durant aquest cap de setmana", el seu "rebuig inequívoc i ètic a l'ús de tot tipus de violència, incloent la d'ETA i qualsevol altra realitzada amb motius polítics".

En el cas concret del tiroteig de França, ha assenyalat que, "encara que no tinguem una versió fidedigna i veraç sobre la seqüència dels fets ocorreguts, no dubtem a rebutjar el tiroteig produït a França". En qualsevol cas, ha afegit que, "sense perjudici de la deguda presumpció d'innocència per als detinguts, demanem un esclariment d'uns fets la gravetat dels quals és innegable".

Així mateix, ha emplaçat a ETA "a adoptar les mesures necessàries perquè fets d'aquestes característiques i qualsevol altre de naturalesa violenta no tornin a produir-se en el futur".

Segons Sortu, "és necessari que no hi hagi més víctimes en aquest conflicte que dura ja tant  de temps, que no hi hagi més violència, que totes les persones tinguem dret a una vida en llibertat i sense violació dels nostres drets humans, civils i polítics".

Per això, Sortu ha manifestat que, "una vegada legalitzat, es compromet -juntament amb la resta d'agents polítics, sindicals i socials-, a ser un agent actiu en la recerca de la pau i el respecte a tots els projecte polítics i a les persones".

De la mateixa manera, ha considerat que l'Estat espanyol "hauria de prendre una actitud proactiva amb la nova era oberta a Euskal Herria i no obstinar-se a tancar les portes a la il·lusió generada al nostre poble".

En aquest sentit, ha afirmat que "l'abandó de mesures repressives i la legalització de Sortu són elements importants en la seva aportació al procés de normalització política i democràtica".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1