Vota
Resultat:
0 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 13/04/2011 a les 15:33h

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a les carmelites de la Caritat-Vedruna

Joaquima Vedruna va fundar la congregació a Vic. La línia pedagògica de la institució ha estat seguida per generacions.

Una sessió a l'escola Vedruna de Tona. Foto: Escola d'Hostaleria d'Osona

El Govern ha acordat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Entre les entitats hi ha la congregació de germanes carmelites de la Caritat–Vedruna, “per la destacada tasca que, des de fa 185 anys, realitzen a Catalunya, singularment en el sector educatiu”.  “En tot aquest temps, diverses generacions s’han beneficiat de la línia pedagògica de la institució -continuadora de l’obra de la religiosa Joaquima de Vedruna- i del seu compromís amb les persones”, s’afegeix des de la Generalitat.

Joaquima Vedruna va néixer i viure a Vic, on va fundar la congregació. En l’actualitat, el centre d’operacions de les  germanes carmelites se situa a la capital d’Osona. Moltes escoles de la comarca funcionen sota el seu paraigües.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dia 27 d’abril, a les 18 hores, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Referències a Internet

Vedruna

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
La retallada sanitària afectarà el servei als usuaris?
      Vots emesos: 119
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: