Vota
Resultat:
22 vots
Redacció | Actualitzat el 14/04/2011 a les 11:04h

Aprenents de PxC

Pere Fontanals: En el moment d'escriure aquesta anotació al marge només em queda per entrevistar Albert Pericas (PxC) dels caps de llista de les deu candidatures que es presentaran a les eleccions municipals de Manresa. No em ve de gust però ho faré si deixa de donar-me llargues cada vegada que el truco o l'escric. Malgrat tot, algunes entrevistes prèvies ja m'han servit per situar-me de ple en els tòpics del debat de la immigració, sense els escarafalls dels cadells d'Anglada ni sense la seva escenificació circense, però potser per això, d'una manera encara més perillosa.

No sóc un il·lús. No sóc un happy flowers. Sé que el debat sobre la immigració és al carrer, però això no autoritza cap candidat a reproduir tòpics guillats ni a atribuir a l'ajuntament competències que no té. Que quedi clar: l'empadronament és una certificació de residència, no l'obertura de portes a la panacea. No és un dret, és un tràmit administratiu. Que quedi clar: no es poden legislar les ajudes a l'empara del lloc de naixement del sol·licitant. És il·legal: qualsevol normativa aprovada d'aquesta manera no passaria de les mans del Secretari Municipal. L'ajuntament, ni que estigués a mans d'una majoria absoluta de PxC, no podria aplicar cap mesura com el no empadronament o l'atorgament d'ajudes només als rossos amb ulls blaus.

Això és parlar clar. Això és dir les coses pel seu nom. Insinuar o dir, com han fet Soler o Ara a les entrevistes de Manresainfo.cat, o Javaloyes en la presentació de la seva candidatura, que les ajudes socials de l'ajuntament haurien de comportar uns deures als seus beneficiaris, lligant aquests deures només a la població immigrada és engreixar la rumorologia i és faltar a la veritat. Només els immigrants treballen en negre? La contractació en negre també afecta el contractant, o si és blanquet el deixem medrar? Ningú coneix "catalans d'origen" que cobren l'atur o una paga i fan unes horetes per complementar-la?

Les ajudes socials són ajudes socials, no concursos de bellesa, ni premis culturetes. Són ajuts a persones que passen gana i, objectivament, tenen unes necessitats que demostren amb una documentació. Si algú fa trampa se l'ha de denunciar com ho faríem si ens roben a casa: individualment i sota la responsabilitat del trampós, no col·lectivament agrupats pel color de la pell. No caiguem en la demagògia amb un tema sensible que afecta tanta gent: Debat, el que es vulgui, però sempre des de dades reals.

Navega per les etiquetes

immigraciópxc

COMENTARIS

+8
-9
Juguem: Tu si, tu no
Anònim, 14/04/2011 a les 12:41
estimat director:
vostè també tira de tòpics i de falsa modèstia, ningú es perfecte com és normal en aquesta vida. Per cert cada cop que apareix PxC li brillen els ulls i li puja el ritme cardíac, li fa aquella propaganda perfecte, s'estalvien diners en pasquins a la ciutat de Manresa, no sé com no li han pagat aquest escrit. No té el valor d'agafar el cotxe i et plantar-se a la seu de PxC a Vic? Segurament la població que vota PxC no deu saber de l'existència d'un diari d'internet que es diu manresainfo.cat Quina llàstima...

+22
-6
Ui xaval!
Antoni, 14/04/2011 a les 12:42
Pere,
prepara't per rebre hòsties a través de comentaris.
Ho has dit tot massa clar i català i ara sortiran tots els "jo no sóc racista, però..." que són, fins i tot, més perillosos que els que sí que es consideren racistes. Desenganyem-nos si PxC està a l'ajuntament és perquè ha rebut molts vots de gent que encara creu que el problema de tot plegat són els 'morus',mentre la banca continua jugant....i guanyant! Quins collons!
+11
-7
Dues opcions
Joan M., 14/04/2011 a les 14:35
Davant les properes eleccions municipals només ho ha dues opcions:

a) Els partits que diuen allò políticament correcte, que són tots menys un
b) El partit que queda, que diu allò de "algú ho havia de dir"

Per això no és d'estranyar que el partit b) pugi molt en vots
+6
-12
S'equivoca amic
David Manresà votant de pxc, 14/04/2011 a les 17:33
Dintré de totes les bajanades i el poc respecte que mostra per una opció política que parla molt més que d'immigració li faré dos apunts molts secills.

.- el ajuntaments podem lluitar contra els immigrants ilegals comunicant el cens a la policia nacional com seria la seva obligació i aquesta que procedeixi a l'expusió, cosa que faria un govern de pxc.

.- si fos així les ajudes ja anirien prou bé distribuides i podriem regular sobre el nostre flux poblacional. Igualment obviament si molts ajuntaments otorguen ajudes a dojo per criteris pròpis, qualsevol ajuntament podria fer-ho també pels de casa.
+7
-6
molt bon article
Anònim, 14/04/2011 a les 18:22
Felicitats per l'article Pere. Deixem clar que és el racisme i qui és racista. Deixem clar que racisme és feixisme.

+3
-8
que maca que es la multiculturalitat
Josep Montferrer, 14/04/2011 a les 21:25
Es llegint "articles" demagogs, hipòcrites i "buenistes" com aquest que tinc mes clar que s'ha de votar PxC. Gràcies Sr.Fontanals
+5
-4
Felicitats
Alberto, 14/04/2011 a les 21:56
Aquest artícle está molt i molt bé. Desmunta els no-arguments de la PXC. El debat de la inmigració és al carrer, és cert, pero cal abordar-lo de forma seriosa. La PXC no és seriosa i no cal donar-li rang d'interlocutor: cordó sanitari als que volen minar la convivència. Aïllament democràtic. Jo al teu lloc no entrevistaria a tal Pericas aquest. Felictats Pere i endavant!
+3
-2
Preguntes difícils
nosabriaquè, 14/04/2011 a les 22:46
En alguns casos es fa demagògia, però hi ha alguna cosa que resulta evident. I això fa molt malt a la convivència.

Passeja't per la nit pel barri vell.

Què hi fan les fruiteries, els basars, les barberies, etc, obertes?

Està prohibit i és molt senzill fer-les tancar.

Respon si us plau. És només un rumor això que la majoria de botigues d'immigrants fan competència deslleial a la resta de botigues?

Expliquim, Fontanals, Que hi faria? és correcte?

Diguim una cosa: això fomenta el racisme?
+5
-2
racisme
Anònim, 15/04/2011 a les 00:13
Dir que les botigues (o qualsevol altra cosa) fomenta el racisme és ser molt i molt manipulador. Res no fomenta el racisme,igual que res no fomenta la violència contra les dones o el maltractament d'infants.
Si sou racistes, no volgueu, a sobre, culpar-ne els immigrants. Al final resultarà que els nazis, pobrets, foren unes víctimes dels jueus, que fomentaven el racisme tenint botigues pròpies i fent servir noms no alemanys.
+4
-1
La demagògia és el perill principal per lluitar contra el racisme.
nosabriaquè, 15/04/2011 a les 09:37
Anònim del racisme, no siguis tan simple.
Una societat te una tradició, una forma de fer, un nivell de vida, etc que s'ha anat forjant al llarg dels segles.
Una societat com la catalana, que és una de les més obertes del món en acceptar nousvinguts (els anys 60 en van venir quasi tants com població tenia el país), tampoc és perfecte.

Els pot acceptar, però no ha de perquè simpatitzar amb la seva forma de ser. Un català normalemnt se sentirà més identificat amb la cultura pròpia.

Però els pot acceptar i es pot obrir a aceptar-los.

Però en el moment que veu que la presència d'una gran multitud d'immigrans repercuteix negativament amb la seva qualitat de vida, que se li neguen subvencions que no se li neguen als immigrants, que els immigrants son els únics que poden obrir les botigues a les hores que els hi dona la gana, llavors tens dues possibilitats:

Una és callar perquè gent com tu, sense criteri, et qualificaria de racista.

L'altre és denunciar un tracte discriminatori.

Fixa't bé. Estic parlant de tracte discriminatori, de no impartir bé la justicía. No té res a veure amb el racisme.

Però vosaltres, els demagogs, useu amb una facilitat tremenda el mot "racisme". Hauria de ser delictiu.

A veure, sr. anònim. Escull la opció que més d'acord estiguis:

A) Els immigrants han de tenir més drets que els autòctons
B) Autòctons i immigrants han de tenir els mateixos drets
C) Els autòctons han de tenir més drets que els immigrants

Compte! si no votes la opció A) un demagog com tu, t'autoacusaràs de racisme.


+5
-3
kina por que us fan¡¡
Manre SA, 15/04/2011 a les 10:14
El teu article es un vómit d´ñ intolerància vers una opció llógica i normal. Recorda amic Fontanals que els Catalans del Nord han votat majoritariament al Front Nacional (els votants del Socialisme son els inmigrants i els seus fills majoritariament).
Fontanals, tingues per un cop una mica de sentit comú democràtic i enten que la opció de la PXC serà majoritaria en poc temps a tot Catalunya. Tot i el teu odi.
Passeja per Manresa i veuràs en que heu convertit la nostra ciutat. Es com estar al Zoco de Rabat, peró amb tota aquesta pandilla de moros pagats, escolaritzats, subencionats acosta de la despesa de la gent d´aqui.
Si no hi han diners per sanitat, COLLONS FEM FORA ELS MOROS¡¡
+3
-4
Cecs
Anònim, 15/04/2011 a les 11:20
Quants més n'han de venir per què vegeu que en sobren?
Ha de poder venir tot-hom?
Tenim calers per pagar-ho?
N'han de venir a pesar de tenir un 20% d'atur?
Intenteu entrar en un pais normal sense papers a veure on acabeu.
La ultradreta està creixent amb força a tot Europa,(per alguna cosa deu ser...)
Si es el de sempre: cornuts i pagar al moro
+3
-1
resposta a nosabriaquè
Anònim, 15/04/2011 a les 11:40
Opció B.

Jo no callo. T'ho dic ben clar. Si tu creus que, en igualtat de condicions, a algú se li dóna una subvenció pel simple fet de ser immigrant DENUNCIA-HO. Jo no em crec tot el munt de rumors barats que la gent fa correr. Si tu te'ls creus és el teu problema, però crec que hauries de tenir la valentia de denunciar si tant te'ls creus. I si defenses que els ajuts s'han de donar en funció de l'origen o del color de la pell ets un racista, si no t'agrada el terme no és el meu problema.
+4
-2
molt bé
Josep, 15/04/2011 a les 11:49
Felicitats per l'article. És una llàstima que no abundin més al llarg de l'any articles com aquest al conjunt de mitjans de comunicació del país. I per molts dels que s'hi oposen: abans de deixar anar d enou més falses noticies , és obligat informar-se ( llei horaris comercial, normativa del padro, competències municipals, etc)... perquè si no s'és irresponsable i culpable de xenofòbia i racisme
+3
-1
Només els moros?
Anònim, 15/04/2011 a les 12:08
MANRE SA

només hem de fer fora els moros? I tots aquests xarnegos que tampoc res de bo, també els hem de tonar al "pueblo"?

+4
-0
Debatre sobre la immigració
Mutaito, 15/04/2011 a les 12:09
Senyors,

A Catalunya per història recent i per la situació econòmica actual, tenim un problema amb la immigració. Això ho hem d'acceptar tots.

Per una banda, les onades immigratòries procedents d'Espanya els anys del franquisme no han estat mai del tot integrades a la cultura catalana, i això és una cosa que els catalans valorem de la gent que arriba al nostre país.

I quan vivíem en una aparent normalitat, van començar a arribar immigrants del Marroc i d'altres nacionalitats, que resulta que tampoc assimilen els nostres valors culturals i a més, són més pobres que nosaltres (en termes generals).

Aleshores, hem de separar allò que ens agradaria,i penso que molts ens hi sentiríem còmodes: que la immigració assumís els valors, tradicions i cultura nostres; i allò que l'administració ha de fer amb les ajudes públiques: prioritzar els més desafavorits, siguin qui siguin.

A mi m'agradaria que l'administració tingués diners per tothom, inclús per mi, que estic en una mala situació econòmica, però entenc que no tan malament com altres.

També veig que la immigració, m'agradi o no com són, porta beneficis. És dur dir-ho i costa acceptar però és així. I si som capaços de fer complir les normes que tenim pensades per tothom (em refereixo a horaris, civisme, llicències, ...) i, més important i difícil: estendre la mà per ajudar i acompanyar, mica en mica serem un país millor.

Perquè més enllà de catalans, espanyols, marroquins, francs, gots, sarraïns, fenicis, grecs, romans o íbers, tots som persones, no?

Bé, tot això només és una opinió, espero que igual de vàlida que la resta, ni més ni menys...

A veure si fem un bon debat!
+2
-1
Bona idea! denuncia-ho!
nosabriaquè, 15/04/2011 a les 12:31
Sr. anòmim de la resposta a nosabriaquè:
Dius que si veig que hi ha tracte de favor a immigrants, ho haig de denunciar.
Però també em sortiràs demagògicament dient que denuncio perquè soc racista.

Per altra banda, t'invito a que ho facis tu. Només cal que passis pel centre de la ciutat a mitja nit. Veuràs quantes botigues denunciables.

Apa! se t'ha girat feina!.



+1
-2
Fontanals i PxC
Anònim, 15/04/2011 a les 13:19
crec que tant com el que firma l'escrit com els de pxc, són les cares d'una mateixa moneda, els pols s'atrauen no? aqui en podem veure l'exemple
+6
-1
I si deixéssim les pors?
Manel, 15/04/2011 a les 14:16
Una societat no pot viure atenallada per pors estúpides i inútils. Una societat així, és una societat egoista i malalta que, atiant contra tot aquell que és diferent, està creant el germen de la seva autodestrucció.

La ignorància i el tancament mental són els elements clau que configuren el perfil dels afectats per la xenofòbia. El problema és que encara no es coneix una vacuna efectiva contra aquesta plaga social.
+1
-0
K.K.K.
Anònim, 15/04/2011 a les 17:28
Permetre'm introduir un element molt elemental en el debat:
Els diners per a mi.
Si vénen els emigrants amb diners i podem treure profit: Catifa vermella, si vénen amb necessitats d'ajuda: A prendre pel sac.
Això em sembla que es diu egoisme, la puta pandèmia del jo, jo, jo i després els altres. Els que neguen la malaltia, la disfressen de excuses i el veritable problema és que no Volem reconèixer que estem malalts de egoisme.
+3
-1
felicitats
victor, 15/04/2011 a les 17:43
felicitats Pere per aquest escrit. Clar i directe.
+2
-0
si home si ...
Anònim, 15/04/2011 a les 18:20
A sobre tu hauré de denunciar jo. Fes-ho tu ... però saps perfectament que no ho faràs per què no saps ni què has de denunciar.
+4
-0
cagontó
casio, 15/04/2011 a les 21:04
Bon article...ni un pas enrere!

Prou de mentides! Hem trinxat els seus paisos, hem violat les seves dones, els hem deixa´t dictadors per tenir controlat l´or, diamants, petroli,etc... i ara venen aquests del PXC parlant de justicia social?

Aquest volen el que volen tots els feixistes...poder! poder per torturar i imposar les seves idees, au vá!

Visca la Llibertat!

+5
-0
GRACIES PEL TEU SENY
Sor Lucía Caram, 15/04/2011 a les 21:21
Gràcies Pere per posar seny. Ets un gran periodista i ens ajudes a pensar, a estar ben informats, i a no deixar-nos arrosegar per tópics. GRÀCIES.
+1
-0
Reflecxiò
Persona, 15/04/2011 a les 21:40
Hem de ser conscients de que quant s\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'acosten eleccions, i ambun context com l\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'actual, ens surt el pitjor de tots que portem a dintre.Valors com el humanisme, la solidaritat ...etc, en definitiva perdemel nord en valors esencials que han de servir per conviure amb dignitat.
Però hem de veure que a ningú li agrada fugir del seu país per caprici i anar-se amb un altre lloci menys que sigui tan diferent del que un ha nascut, Quines son les raons del fenomen de que la gent s\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'haigi desplaçar d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'un lloc a un altre? poden ser moltes, per la més tangible es que aquest món també s\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'ha tornat molt injust, mentres Occident expoliem les materies primeres d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'aquest paissos on prové tota aquesta gent que no volem al costat nostre, tot pel nostre egoisme benestar, això es diu EXPLOTACIÓ.
Resulta que venen contribuiexen en el nostre PIB, aportan a les arques del pais, i a sobre diem que ens fan nosa i que venen a robar-nos el no se que, la veritat el principal culpable no està en gent que vol guanyar-se la vida i viure dignament.
Els principals culpables son els del FMI; Banc Mundial,G-20, les grans corporacions que són capaços d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'obtindre els recursos a costa d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'esclavitut, sang, guerres i així un gran llista de assesins de guant blanc que està fent d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'aquest món un lloc amb moltes injusticies.
En lloc de senyalar els principals culpables d\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'aquestes injusticies i unr-nos contra les injusticies coorporatives, que son realment les que estàn originan aquestes, ens dediquem a culpabilitzar al més debil, al que realment està igualment necessitat que nosaltres, la veritat es que dona molta pena sentir aquests discursos, on la part més escabrosa, i més inhumans ens surt pels poros de la pell.
Crec sincerament o canviem el discurs i ens dirigim cap aquests que realment son els verdaders culpables, o ens destruirem com a societat, com a persones, la veritat no és el món que jo vull viure, HEM DE REFLECXIONAR, ABANS DE CRIMINALITZAR A NINGÚ, o potser que no som prou valents per enfronatar-nos però si que ho som per insultar, culpablitzar als mateixos que també esta patin les mateixes injusticies?
SI US PLAU, LES INJUSTICIES NO ES COMBATEN AMB MÉS INJUSTICIES!!!!!!!!!!!!
+1
-0
TENS EL MEU SUPORT
QUICO, 15/04/2011 a les 21:49
Hola Pere
Tens el meu suport, hi ha gent que no li agrada parlar, contrastar, reflecxionar, encara pensant amb una soscietat uniforme i de pensament únic, ho tenim cru, però espero que el seny inperi i que la diferència s'impossi devant la intolerancia, endevant, el que vulgui parlar desde el respecte i el que no, aquest si que hauria de marxar, INTOLERÀCIA 0
Francesc
+1
-0
retret
Anònim, 16/04/2011 a les 12:54
Bon comentari en tòniques generals, tot i que trobo excessiu la propaganda que se li fa des d'aquest mitjà
+1
-2
Integrem amb seny.
Josep Lluís Gozalbo, 16/04/2011 a les 12:59
Per, des de l'independentisme no podem avalar el discurs racista i xenòfob del PP o de PxC però tampoc el "bonisme" de determinada esquerra. El nostre país té uns recursos limitats (amb greus problemes econòmics i gairebé un 18% d'atur),i ha de mesurar per tant les seves capacitats d'integració. Els immigrants, com qualsevol ciutadà de ple dret, han de guanyar-se les ajudes socials facilitant la seva integració al país. Així es fa a Europa i així es construeixen les democràcies.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals
L'actualitat al #Bages i a #Manresa, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: