Divendres, 15 de abril de 2011 | 15:02
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nadal ofereix a Mas vies alternatives a les retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSC, disposat a exigir a Madrid els diners que se'n deuen a Catalunya
Nadal ofereix a Mas vies alternatives a les retallades
14/04/2011 22:44
Entrevista de Mónica Terribas a Joaquim Nadal
P. Alegre.- Joaquim Nadal ha animat al president de la Generalitat, Artur Mas, a rectificar i replantejar les retallades en els serveis públics. Com a alternativa, el PSC està disposat a acudir a Madrid al costat de la resta de forces catalanistes a exigir el pagament dels diners que l'Estat deu a Catalunya.
El líder de l'oposició, Joaquim Nadal, ha insistit, a l'entrevista que li ha fet la directora de la Televisió Pública de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, que el Govern ha d'incloure als pressupostos de Catalunya les quanties que l'Estat espanyol deu a la comunitat –com el fons de competitivitat- i que en cas de fer-ho, el PSC es compromet a demanar a Madrid el compliment d'aquests pagaments. Nadal ha ofert els vots del PSC al Congrés per pressionar al Govern al fet que transfereixi les quantitats recollides en l'Estatut, encara que això comporti votar en contra del PSOE.

Nadal ha reconegut que la situació és molt dura i que s'ha de corregir el dèficit, però ha criticat la manera en què ho està fent el Govern.
Entrevista de Mónica Terribas a Joaquim Nadal
"Les presses no són bones, la conjuntura no és bona" per eliminar l'impost de successions, ha assenyalat Nadal, qui ha comminat al president a postergar un any la supressió d'aquest gravamen que afecta a l'1% de la societat catalana més rica. Sense aquest requisit, el PSC no votarà a favor dels pressupostos de la Generalitat.

El líder del PSC en el Parlament ha respost a totes les preguntes aportant dades i fins i tot ha reconegut que advoca per augmentar l'autogovern de Catalunya, però ha criticat les contínues crides d'independència que no tenen viabilitat.

Nadal ha desmentit que el PSC estigui aplicant una dura oposició i ha recordat al respecte que van ser els socialistes els que van afavorir la investidura d'Artur Mas, a qui ha assenyalat que felicita quan fa alguna cosa bé, al mateix temps que critica quan creu que s'equivoca.
antonio
15/04/2011
Sr Nadal, no se esfuerce, a éstos "mejores" que nos gobiernan no les interesan sus ayudas, quieren seguir recortando el poco estado del bienestar que tenemos y además, ya tienen el culpable "Madrid". Por cierto, ésta entrevista no fue tan promocionada por T&V3 como la que le hicieron a "Arturito Manos tijeras bordes"
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1