Divendres, 15 de abril de 2011 | 15:14
Vostè es troba a: Inici > Política >

Una multitudinària manifestació evidència el descontent amb les retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Milers de catalans defensen els serveis públics
Una multitudinària manifestació evidència el descontent amb les retallades
14/04/2011 17:26
Manifestació contra les retallades a la salut catalana
Catalunyapress.- Milers de treballadors de la funció pública han col·lapsat la plaça de Sant Jaume i els carrers adjacents en una gran mobilització que suposa un avís molt clar al Govern i, molt en especial, al conseller de Sanitat, Boi Ruiz, principal víctima de les crítiques.
Tot un clam contra la retallada, sí, però sobretot contra la que afectarà a la sanitat pública. Milers de bates blanques evidenciaven que la indignació amb la manera con el conseller Ruiz ha dut el procés de decisió de la reducció del pressupost és molt evident. "Què passa, què passa, que ve la retallada!" o "Boi Ruiz dimissió!" han estat dos dels crits més escoltats.

Ja abans de les 17.00 hores, grups de manifestants es dirigien cap a la plaça Sant Jaume, i tallaven el darrer tram del passeig de Gràcia, la plaça Catalunya i la Via Laietana. Un cop davant de la Generalitat, l'elevat nombre de manifestants ha omplert la plaça i els manifestants s'han hagut de concentrar també pels carrers adjacents.

Treballadors de la Sanitat presents a Sant Jaume han denunciat que les retallades ja s'han començat a notar en els centres hospitalaris i ambulatoris. Infermeres, residents, metges... tots han mostrat la seva preocupació pels efectes perniciosos del pla d'estalvi del Departament en el sistema públic.

Però entre els manifestants no només hi havia professionals de la sanitat, ja que han estat representats a la plaça Sant Jaume funcionaris de l'Incasol, de l'educació i de l'Agència Catalana de l'Aigua, entre d'altres, als quals també s'aplicaran les retallades, igual que els principals perjudicats, els usuaris.
Manifestació contra les retallades a la salut catalana
Altres protestes

Abans, al matí, ja s’han produit algunes protestes a centres sanitaris com l’Hospital del Mar, on els treballadors que rebutgen la tisorada del Govern han tallat el Passeig Marítim de la Barceloneta.

Aquest dimecres també hi va haver distintes protestes, centrades en aquest cas, con en l’anterior, en la retallada a la sanitat. No obstant això, afecta a molts altres àmbits com l’Educació, tant a escoles i instituts com a universitats.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1