Dissabte, 16 de abril de 2011 | 14:04
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El MNAC incorpora noves obres d'art gòtic

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es completa el cos superior del Retaule de Sant Miquel i Sant Pere
El MNAC incorpora noves obres d'art gòtic
Cultura 12/04/2011 19:38
El Museu Nacional d'Art de Catalunya suma noves peces a la col·lecció permanent d'art gòtic. Es tracta del Retaule de Sant Miquel, de Joan Mates, i de nou peces que completen el cos superior del Retaule de Sant Miquel i Sant Pere, de Jaume Cirera i Bernat Despuig.
Sin título
Fins ara el Museu Nacional d'Art de Catalunya només conservava les figures dels sants i cinc escenes narratives del Retaule de Sant Miquel i Sant Pere, de Jaume Cirera i Bernat Despuig.

Gràcies a la compra, per part del Ministeri de Cultura, de nou peces que pertanyien a una col•lecció privada belga, per 600.000 euros, es completarà el cos superior d'aquest retaule que prové de l'església de Sant Miquel de la Seu d'Urgell.

D'aquesta manera, aquest passarà a ser el retaule de dimensions més grans que exposa el museu, tot i que li falta una sola peça, el bancal o predel•la, que pertany al Museu Nacional de San Carlos de Mèxic.

Més informació
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1