Dissabte, 16 de abril de 2011 | 13:59
Vostè es troba a: Inici > Política >

El nou "compromís" d'ETA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La banda terrorista veu "pervers" lligar la seva treva l'intent d'acudir a les eleccions
El nou "compromís" d'ETA
Política 16/04/2011 11:19
La banda terrorista ETA reitera en el seu últim Zutabe --butlletí que no treia des de setembre de 2007-- un "compromís clar" de superar la confrontació armada. Així ho recull avui l'edició digital del diari Gara, que ha tingut accés a aquest últim butlletí, el número 113, en el qual sosté que l'alto-el-foc del passat 10 de gener deriva d'aquest compromís.
eta2
La publicació no fa referència ni a les recents detencions d'etarres i posterior confiscació de gairebé dues tones de material explosiu, ni al tiroteig en el qual va resultar ferit per membres d'ETA un policia francès en un control de carretera en Vallières, el passat 9 d'abril.
 
Segons la banda terrorista, el seu alto-el-foc mostra "el compromís i la voluntat de materialitzar el canvi polític".

Per als terroristes "l'esquerra abertzale va encertar a fer una lectura adequada de la situació i, amb la seva iniciativa, va engegar la possibilitat de donar-li una bolcada", en referència a l'aposta "per un procés democràtic, com a eina democràtica per posar el conflicte polític en vies de solució i per materialitzar el canvi polític".

ETA explica que va decidir l'alto-el-foc "general; permanent i verificable", "perquè es doni una solució democràtica definitiva al conflicte polític, mostrant un compromís clar de superar la confrontació armada que caracteritza un cicle complet". També refereix que Espanya i França "mantenen el seu immobilisme" i afegeix que "de l'Estat espanyol no cal esperar una voluntat sincera per a un procés de solució".

"Somni", la derrota policial

A més, qualifica de "pervers" relacionar el seu alto-el-foc amb el desig de l'esquerra abertzale d'acudir a les properes eleccions i qualifica de "somni" dir que ha estat derrotada policialment.
 
Emmarca la seva treva en "el compromís clar de superar la confrontació armada" encara que no fa cap referència al tiroteig contra gendarmes francesos de la setmana passada ni la recent troballa de prop d'1,6 tones d'explosius.

ETA afegeix que el seu alto-el-foc va dirigit també a la comunitat internacional perquè "canalitzi una pressió que provoqui una esquerda en la posició de bloqueig de l'Estat".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1