Dissabte, 16 de abril de 2011 | 14:02
Vostè es troba a: Inici > Política >

Les forces de Gadafi ataquen amb bombes de dispersió espanyoles

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons el New York Times
Les forces de Gadafi ataquen amb bombes de dispersió espanyoles
15/04/2011 21:43
Bombardeig en Misrata
EP.- Les forces del líder libi, Muamar Gadafi, han atacat amb bombes de dispersió de fabricació espanyola i amb projectils terra-terra zones residencials de Líbia, segons testimoniatges de testimonis i supervivents recollits pel diari nord-americà 'New York Times'.
Segons el diari nord-americà, les restes de les bombes de dispersió, que ha pogut examinar i fotografiar, corresponen a projectils de morter MAT-120, compostos per 21 submunicions dissenyades per destruir blindats lleugers i matar a persones.

Els components de les municions de 120 mil·límetres, segons les marques que consten en les restes, van ser fabricades a Espanya en 2007, abans que aquest país rubriqués la Convenció Internacional contra les bombes de dispersió i destruís els seus arsenals. Líbia mai ha rubricat aquest acord internacional.

Les bombes de dispersió, que dispersen municions de gran potència explosiva en una àmplia zona, no poden ser llançades amb precisió i quan aconsegueixen zones civils suposen un greu risc per a la població.

Durant una roda de premsa a Berlín, la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha assegurat que no és "conscient" que s'hagin emprat bombes de dispersió i altres armes pesades a Misrata, encara que ha deixat clar que no estaria sorpresa pel que puguin haver fet el coronel Gadafi i les seves forces.

"Aquesta és una informació preocupant. I és una de les raons per les quals la lluita en Misrata és tan difícil, perquè es desenvolupa entre barris propers, en zones urbanes i representa desafiaments tant per a l'OTAN com per a l'oposició", ha afegit.

El diari 'New York Times' ha assegurat que l'ús de bombes de dispersió a la ciutat de Misrata es va fer evident dijous a la nit, quan diversos projectils de morter de 120 mil·límetres van explotar en l'aire sobre la ciutat dispersant submunicions explosives.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1