Vota
Resultat:
8 vots
Actualitzat el 17/04/2011 a les 11:23h

Empat i Lliga al sac

El primer Barça - Madrid de la sèrie de quatre que els dos equips disputaran en divuit dies tenia dos al·licients: el primer, decidir el títol de la Lliga espanyola; el segon, mesurar les forces d’un i altre de cara als altres compromisos i agafar avantatge psicològic. L’empat a 1 gols de dissabte al Santiago Bernabéu resol el primer, però deixa ben obert el segon.

El títol de Lliga es pot donar per tancat. Encara queden divuit punts per jugar-se, però els vuit que els blaugrana mantenen de distància han de considerar-se com a definitius. Els blancs n’haurien de sumar nou més (perquè tenen perduda la diferència de gols) en un calendari menys propici (han d’anar als camps del València, el Sevilla i el Vila-real).

L’empat no dóna avantatge psicològic a cap contendent. Ni el resultat, ni la manera com va produir-se. Perquè si bé als blaugranes els haurà servit per sumar un punt que els garanteix la tercera Lliga espanyola consecutiva, els blancs van ser capaços de resistir i evitar la derrota empatant el partit jugant la darrera mitja hora amb un futbolista menys.

El FC Barcelona va mantenir les constants futbolístiques que li són pròpies. Va tenir el control de la pilota, es va avançar en el marcador, va generar ocasions suficients per a fer el segon gol i pot dir que l’àrbitre Muñiz Fernández el va perjudicar més que no el va beneficiar, amb un penal no assenyalat de Casillas a Villa a la primera part i alhora de decidir les targetes.

El Reial Madrid ha aturat la sagnia de derrotes i golejades rebudes contra el FC Barcelona, però a costa d’assumir la seva inferioritat i oposar un joc temorenc i de recórrer a una estratègia que és més pròpia dels equips menors, com és deixar la gespa ben alta i no regar-la, fer una alineació molt defensiva i tallar l’ofensiva rival a base de faltes al mig del camp.

Ara: és imprevisible predir què pot passar dimecres a la final de la Copa del Rei i en els quinze dies següents a les semifinals de la Lliga de Campions, més imprevisible encara que abans de començar. En un enfrontament obert, que els dos equips disputin a l’atac, el FC Barcelona és molt superior. Tanmateix, el Reial Madrid té moltes virtuts i, probablement, més recursos futbolístics i a la banqueta per a canviar d’estratègia abans i durant el partit. Apassionant.

Navega per les etiquetes

Barça

COMENTARIS

+1
-0
No diguis blat...
Anònim, 17/04/2011 a les 12:24
Diu un bon refranys català:
No diguis blat fins que sigui al sac...i ben lligat.
Els que parlen el catanyol o només diuen refranys castellans potser no el coneixen, però molt s'altres sí.
I és plenamenet adient a la situació d'ara.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: