Dilluns, 18 de abril de 2011 | 13:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Economia rectifica i assegura que no baixarà impostos a rics mentre duri la crisi

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de la tempesta política del cap de setmana
Economia rectifica i assegura que no baixarà impostos a rics mentre duri la crisi
18/04/2011 09:18
9mas-colell
La Conselleria d'Economia i Coneixement ha negat aquesta nit a través d'un comunicat que el Govern tingui intenció de reduir cap impost "mentre duri el procés d'ajustament de l'economia catalana".
"Economia nega rotundament tenir cap pla ni intenció de reduir cap impost, més enllà de la ja anunciada reforma de l'Impost de Successions, mentre duri el procés d'ajust de l'economia catalana", resa el comunicat.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell va anunciar a Europa Press, en una entrevista, que el Govern rebaixarà aquesta legislatura el recàrrec sobre l'IRPF autonòmic per a les rendes més altes que va aprovar el tripartit.

"Està en perspectiva de legislatura. No ho eliminarem ara (..) Ho teníem al programa electoral. Aquest és un compromís de legislatura", va afirmar Mas-Colell dimarts passat.

En el seu desmentit, Economia ha afirmat que "precisa" les paraules del conseller "perquè no es puguin fer males interpretacions, ni treure-les de context".

Fonts de CiU han explicat que han acollit amb "sorpresa" les paraules de Mas-Colell per tractar-se d'una mesura que aparentment beneficia a les persones amb més recursos en un moment de crisi.

El comunicat d'Economia és un intent de tranquil·litzar els ànims després de les airadas protestes de l'oposició d'esquerres. PSC, ICV i ERC han criticat la mesura, que ells van aprovar a mitjans de 2010 amb la intenció d'incrementar els ingressos de la Generalitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1