Dilluns, 18 de abril de 2011 | 14:07
Vostè es troba a: Inici > Política >

Front comú contra Madrid

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Els partits catalans reclamen els 1.450 milions del fons de competitivitat

Front comú contra Madrid
Política 17/04/2011 22:24
Totes les forces polítiques catalans sense excepció han reaccionat amb unanimitat davant les declaracions del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i de la ministra d'Economia, Elena Salgado, en les quals posposen fins al 2013 el pagament dels 1.450 milions d'euros del Fons de Competitivitat que l'Estat ha de pagar a Catalunya. Salgado ha arribat fins i tot a posar en dubte la quantitat, i insinua que pot ser menor.
alcald
Dirigents de CiU, PSC, PP, ERC i ICV-EUiA han reclamat aquest diumenge a l'Executiu central que aboni els 1.450 milions i han manifestat la seva disposició a impulsar de forma unitària aquesta petició a Madrid.

L'alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu, ha demanat un pacte polític perquè Catalunya rebi aquest any el pagament i ha posat l'accent que les forces polítiques catalanes han de defensar aquesta posició al Congrés dels Diputats. Hereu ha destacat que Catalunya "necessita aquest fons" i ha assegurat que el PSC defensarà "ara i en el futur" el que considera prioritari per a Catalunya. En aquest sentit, ha afirmat que els socialistes catalans exerciran "la pressió necessària perquè arribi aquests diners".

Més dur ha estat el candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, que ha considerat "inadmissibles" les declaracions de Salgado. Trias ha subratllat que la labor del Govern i els seus ministres ha de ser ajudar al fet que les coses funcionin, i més, ha dit, quan es fa "un esforç tan gran des de Catalunya", i no "posar pals en les rodes".
 
El dirigent de CiU també ha exigit al PSC que aclareixi la seva postura sobre aquest assumpte. Aquesta setmana, el president del grup socialista en el Parlament, Joaquim Nadal, ha assegurat que els 25 diputats del PSC al Congrés estan disposats a desmarcar-se del PSOE per reivindicar que el Govern pagui aquest any a la Generalitat els 1.450 milions.

Camacho també s'uneix

També la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat la seva disposició a reclamar el pagament que correspon a Catalunya del Fons de Competitivitat en el Senat perquè la Generalitat pugui ingressar els 1.450 milions. "Estem avaluant presentar una iniciativa de petició d'empleno i jo mateixa presentaré aquesta iniciativa en el Senat", ha explicat en una entrevista en Catalunya Ràdio. Sánchez-Camacho ha expressat la seva desconfiança en què el PSC se sumeix a la iniciativa. "Al llarg de la història els 25 diputats del PSC sempre han votat el mateix que PSOE", ha destacat.

Des d'ERC, el seu secretari general, Joan Ridao, ha acusat al Govern de Zapatero de "jugar a ocultar la bola, com un trilero," amb els 1.450 milions. "El Govern hauria de deixar de fer el trilero i pagar el que deu", ha assenyalat el dirigent republicà, que ha recordat que l'any passat Catalunya ja va cobrar aquest fons i ara el Govern no pot "canviar les regles de joc a meitat de partit".

Per la seva banda, el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat "voluntat unitària" per reclamar al Govern que pagui "el que deu a Catalunya". Herrera ha recordat que el seu partit va a presentar una proposta no de llei al Congrés per reclamar el pagament i ha expressat la seva voluntat que aquesta iniciativa sigui "compartida" per la resta dels grups parlamentaris.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1