Dilluns, 18 de abril de 2011 | 14:10
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Gas Natural Fenosa ofereix als accionistes reinvertir el dividend en més participacions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Celebren la seva Junta General d'Accionistes a Barcelona
Gas Natural Fenosa ofereix als accionistes reinvertir el dividend en més participacions
14/04/2011 10:24
9gasnatural-gabarro-vilaseca
X. Prera.- Gas Natural Fenosa oferirà aquest any per primera vegada als seus accionistes la possibilitat de cobrar el dividend tant en metàl·lic –com fins ara- o reinvertint-lo en més accions de la companyia, que celebra la seva Junta General d'Accionistes al Palau de Congressos de Barcelona.
Així ho ha anunciat el president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, qui ha explicat que el gran avantatge d'adquirir el dividend en accions és que aquesta reinversió està lliure d'impostos, a diferència del cobrament en metàl·lic. "Pensem que és una opció positiva per a una part dels nostres accionistes", ha afirmat Gabarró.

Com a exemple de la validesa d'aquesta nova opció, Gabarró ha anunciat que els dos principals inversors de la companyia, Criteria i Repsol, s'acolliran a la mateixa i adquiriran noves participacions d'una empresa que ha acabat la seva fusió "en temps rècord" i amb uns beneficis de 1.200 milions d'euros, xifra que seria "àmpliament superior" de no ser pel conflicte que Gas Natural té amb Sonatrach i que l'ha obligat a aprovisionar fons.

El missatge de Gas Natural és que l'acord amb aquesta empresa està "més a prop". Hi ha negociacions, i aquestes es desenvolupen en un millor ambient després dels canvis en la cúpula de Sonatrach, ha afirmat Gabarró.

La situació internacional


El president de la companyia també s'ha referit a la manera com els esdeveniments internacionals han marcat i marcaran el funcionament de la companyia. De moment, sempre segons Gabarró, l'únic país que ha dilatat el seu subministrament de gas ha estat Líbia, encara que el contracte de Gas Natural Fenosa en aquest país és "menor, i venç a mitjans de l'any vinent". No s'han detectat problemes ni a Algèria, ni a Oman, ni a Egipte.

Respecte a l'accident nuclear a Japó, tant ell com el conseller delegat, Rafael Vilaseca, han assegurat que beneficiarà a la convergència gas-electricitat perquè, davant la demanda de més seguretat, moltes de les plantes que han de construir-se en els propers anys s'endarreriran o fins i tot s'oblidaran. A més, es preveu una nova empenta de les energies renovables, que solen anar de la mà del gas natural.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1