Dilluns, 18 de abril de 2011 | 13:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'extrema dreta frega el poder a Finlàndia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El tercer partit més votat és antieuropeu i vol vetar el rescat de Portugal
L'extrema dreta frega el poder a Finlàndia
18/04/2011 10:08
9dreta--finlandia
L'extrema dreta s'ha convertit en clau per a la governabilitat de Finlàndia, després d'aconseguir el partit dels Veritables Finlandesos un 19% dels sufragis en les eleccions, només superat pel Partit de Coalició Nacional (KOK), de centre-dreta, (20,4%) i el Partit Socialdemòcrata (19,1%).
Amb aquestes dades, l'actual coalició de govern, integrada pel KOK i el Partit del Centre (KESK) de la primera ministra, Mari Kiviniemi, que s'ha adjudicat el 15,8 per cent dels vots, és difícilment reeditable, per la qual cosa el PS espera arribar a algun tipus de pacte amb els altres dos partits més votats per formar part del nou gabinet.

En aquest sentit, el líder del PS, Timo Soini, ha indicat que el partit ha de ser "convidat a les negociacions", declaracions que ha ratificat el seu col·lega del SDP, Jutta Urpilainen, qui ha considerat que el recolzament obtingut a les urnes fa a l'extrema dreta valedora d'un lloc al Govern, ja que ha pujat 15 punts respecte a les eleccions de 2007.

No obstant això, la presència de l'extrema dreta en les converses per a la formació del nou Executiu amenaça l'estabilitat de la zona euro, ja que la seva eventual entrada a la nova coalició governant aniria vinculada al veto de Finlàndia al rescat de Portugal, tal com ha anunciat el PS en campanya electoral.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1