Dilluns, 18 de abril de 2011 | 13:51
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La fiscalia demana l'absolució per al jutge Garzón pel 'cas Gürtel'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Creu que el magistrat no va violar el dret de defensa amb les escoltes

La fiscalia demana l'absolució per al jutge Garzón pel 'cas Gürtel'
Societat 17/04/2011 23:18
La Fiscalia del Tribunal Suprem ha sol·licitat l'absolució del jutge Baltasar Garzón en el cas que se segueix contra el magistrat per ordenar les escoltes de les converses a la presó entre els capitosts de la trama Gürtel i els seus advocats, en entendre que el jutge va deixar fora de perill el "dret de defensa".
9garzon
En l'escrit de conclusions remès a la sala penal del Suprem que ha de jutjar al magistrat, la fiscal Pilar Fernández-Valcarce manté que els lletrats dels qui van ser gravades converses "van conèixer tal circumstància" i que l'ordre de realitzar les escoltes es va dur a terme "prevenint el dret de defensa".

Segons la fiscalia, tampoc consta acreditat que el contingut d'aquells enregistraments fos utilitzat per Garzón per "dirigir o variar" la investigació sobre la trama de corrupció, liderada pels dos reclusos a els qui se'ls van intervenir les comunicacions, Francisco Corretja i Pablo Crespo.

Llapis de memòria

La fiscal recorda a més que el llapis de memòria a que es refereixen els investigats en una de les converses gravades i que aportava valuosa informació sobre l'estructura i els pagaments de la xarxa va ser intervingut amb anterioritat a les escoltes.

El passat 11 d'abril, el Tribunal Suprem va ordenar l'obertura de judici oral contra Garzón per ordenar l'enregistrament de les converses entre els imputats de la trama Gürtel i els seus advocats pels delictes de prevaricació i violació de les garanties constitucionals.

En l'acte, el magistrat instructor de la causa, Alberto Jorge Barreiro, argumenta que el jutge "va decidir accedir indegudament a les converses confidencials" i que "li va resultar indiferent" que les mateixes no tinguessin un altre contingut "que aspectes nuclears sobre les estratègies de defensa".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1