Dilluns, 18 de abril de 2011 | 14:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Millet i Montull: silenci còmplice

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ambdós es neguen a declarar pels presumptes pagaments a CDC
Millet i Montull: silenci còmplice
13/04/2011 17:18
millet-montull-desolats
En un exercici evident d'obstrucció a la justícia, l'expresident del Palau, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull, s'han negat a declarar en la seva primera compareixença pels presumptes pagaments irregulars a CDC a través de Ferrovial i la institució.
Prèviament, han declarat davant el Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona durant tres hores, els perits d'Hisenda que van elaborar un informe que desvetllava la identitat de Daniel Osàcar, com el 'Daniel' que apareixia en les anotacions de Millet i Montull; que les sigles GPO corresponen a l'empresa GPO Ingenieria; i que Ferrovial presumptament pagava a CDC a través del Palau un 4% del valor de les obres que se li adjudicaven, fent-ho passar per patrocinis presumptes comissions.

Segons els advocats de GPO i Ferrovial, el peritatge d'Hisenda es va fer de "forma vaga", ja que no van estudiar la documentació relativa als concursos, als convenis de patrocini de Ferrovial, ni els convenis de la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC; a més, no demostra que existís relació entre GPO i l'Orfeó; i no permet contrastar que 'Daniel' sigui Osàcar.

Gemma Montull es desentén

Paral·lelament, l'exdirectora financera del Palau, Gemma Montull, ha assegurat davant el jutge que no sap la identitat del 'Daniel' que apareix en diversos documents confiscats en la institució -i que l'acusació considera que podria ser l'ex tresorer de CDC, Daniel Osàcar-, i ha reiterat que ella només complia ordres del seu pare, Jordi Montull, i de Fèlix Millet.

A la sortida dels jutjats, on l'exdirectora financera ha atestat durant gairebé dues hores, el seu advocat, Jesús Silva, ha explicat que el seu treball era semblant al d'una secretària i mai feia preguntes ni li "xocaven" les grans quantitats de diners que manejava la institució.

"Comença a semblar que el cognom comporta responsabilitat penal, però la responsabilitat penal no és una herència en vida", ha afirmat, victimitzant al seu client, el lletrat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1