Vota
Resultat:
12 vots
Actualitzat el 18/04/2011 a les 00:01h

TV3 és llibertat

Televisió de Catalunya és sinònim de molts encerts i alguns errors. La garantia d’una televisió pública catalana amb molta qualitat i algunes contradiccions. Encara més. L’única possibilitat d’interpretar el món des d’una visió pròpia en aquest país que es nega, sovint amb molt poca traça, a considerar-se província mediàtica vençuda. I és tot això, fins i tot, malgrat els responsables d’administrar-la i malgrat molts dels periodistes que hi treballen. I sovint, si TV3 no és del tot això o no és més encara, és per les limitacions o la falta d’ambicions de gestors i treballadors. I tot això que no és, que no és o que podria ser, té un preu alt, molt alt, que paga aquest país mentre s’informa, des de TV3, de les retallades que faran que s’escurcin els quiròfans i s’allarguin les cues d’espera.

Dissabte passat milers de persones –80.000 segons els organitzadors de la manifestació i 10.000 segons El País i Levante, que no són diaris del tot hostils–, van manifestar-se a València demanant TV3 i llibertat. L’angoixa comunicativa al País Valencià és tan bèstia, que els dos únics diaris que poden informar sobre la realitat sense un biaix agudament reaccionari o espanyolista es diuen El País i Levante. El País és, no cal dir-ho, Espanya. Levante és, cal recordar-ho, una denominació que ha pretès en els darrers segles convertir el país dels valencians en una referència geogràfica d’un ens superior. Dos diaris, tots dos, en mans d’empreses foranes amb una sensibilitat nacional pròxima a la don José Ortega y Gasset i a la de Federico García Sanchiz. Respectivament.

A l’altre costat, tot és encara més bèstia. Las Provincias o Canal Nou, senzillament, no en van informar o van distorsionar la protesta. Desenes de milers de persones manifestant-se pel centre de la capital del país només van merèixer el desdeny o l’hostilitat. Las Provincias, que va ser l’únic diari de la ciutat que després de la guerra es va mantenir sense ser falangista, ho ha aconseguit. Ha aconseguit ser-ne, finalment, de falangista. Els informatius de Canal Nou també han quadrat el cercle. Perquè refer el No-Do en català és, senzillament, prodigiós. Per això TV3 és encara més important al País Valencià que a Catalunya. Perquè equival a llibertat. A poder, almenys, assabentar-se que 80.000 valencians s’han ajuntat i han proclamat que la volen veure.

Navega per les etiquetes

País ValenciàTV3

Referències a Internet

TV3 País Valencià

COMENTARIS

+2
-0
sense títol
Xelo, 18/04/2011 a les 13:54
El que passa en aquest País (Valencià) no es pot entendre sense la laboriositat amb que canal 9, dia a dia, va manipulant els ciutadans, sense cap escrúpol, ocultant totes les veritats que a ells els deixen malparats.
El més fort de tot és que açò va per a llarg. Haurem de seguir eixint al carrer i escrivint (qui sàpiga i puga) per tal de manifestar el que pensem. Continuarem sent "moscas cojoneras". Gràcies Vicent per seguir ahí.
+6
-0
discòrdia
innisfree, 18/04/2011 a les 09:19
Una bona part de la culpa que l'entesa entre valencians i catalans no sigui plena la tenen els milions de calés que s'aboquen per fomentar la discòrdia entre dos pobles germans.
El PP és una màquina pefecta, en aquest sentit.
Després hi ha individus malaltissos com tu que se n'alegren.
+2
-13
Di que si, Vicentico...
XxX, 18/04/2011 a les 06:16
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Vicent Sanchis
Nascut a València el 1961 fa tres dècades que es dedica al periodisme. Ha estat director de les revistes El Temps i Setze i dels diaris El Observador i Avui, aquest darrer durant dotze anys. Ara fa classes de periodisme i col·labora en diversos mitjans com a articulista i contertulià. Ha fet també televisió i darrerament ha dirigit el canal BarçaTV, d'on va ser fet fora l'endemà de prendre possessió la nova junta com a conseqüència de l'"auditoria laboral" perpetrada per Sandro Rosell.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: