Dimecres, 20 de abril de 2011 | 14:31
Vostè es troba a: Inici > Política >

Fidel apareix per sorpresa a l'encimbellament de Raúl Castro

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Raúl, nou secretari general
Fidel apareix per sorpresa a l'encimbellament de Raúl Castro
19/04/2011 17:52
9fidel-raul-castro
Amb sorpresa en l'escenificació, els militants presents al VI Congrés del Partit Comunista de Cuba (PCC) han complert el guió i han escollit al president de l'illa, Raúl Castro, com a nou primer secretari de la formació governant, en substitució del seu germà Fidel Castro.
Sorpresa perquè just abans del nomenament ha aparegut el líder de la Revolució, Fidel, rebut amb un sonor aplaudiment, vestint roba esportiva blava i subjectat per un ajudant. En la seva última Reflexió, publicada aquest dimarts, Fidel Castro ja havia confirmat que d'aquest congrés sortiria un nou primer secretari que ja no seria ell.

Raúl, de 79 anys, tanca d'aquesta forma el relleu a la cúpula cubana, iniciat després que Fidel Castro deixés els seus càrrecs com a president i líder del partit després d'una malaltia que el va tenir a la vora de la mort a l'estiu de 2006.

Malgrat les reformes empreses, a la cúpula no hi ha hagut renovació, ja que el nou número dos de Castro serà el veterà dirigent José Ramón Machado Ventura, de 80 anys i actual vicepresident.

Aquest conclave ha servit, a més, per aprovar reformes econòmiques amb les que el Partit Comunista espera reflotar el sistema socialista. Especialment es vol donar una nova embranzida a l'agricultura.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1