Dimecres, 20 de abril de 2011 | 14:36
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'Hospital Plató planteja el primer ERO a la sanitat catalana amb el vist i plau de Boi Ruiz

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Acomiadarà a entre 40 i 50 persones de les 470 que hi treballen
L'Hospital Plató planteja el primer ERO a la sanitat catalana amb el vist i plau de Boi Ruiz
18/04/2011 13:54
9boi-ruiz
CatalunyaPress.- Les retallades del Govern de la Generalitat a la sanitat pública podrien dur a l’Hospital Plató de Barcelona a convertir-se en el primer pertanyent a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública (XHUP) que presenta un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).
Segons que ha explicat a CatalunyaPress la delegada d'UGT al centre, Teresa de Pazo, l'ERO, que afectarà a entre 40 i 50 persones, compta amb el vist-i-plau del Departament que lidera Boi Ruiz, amb el que la direcció del centre pretèn començar a negociar-lo aquest mateix dimarts. 

La direcció ha anunciat la seva intenció als representants dels treballadors, i els tres sindicats -UGT, CCOO i Metges de Catalunya- han rebutjat de manera unànime aquesta proposta, argumentant que hi ha marge per retallar en aspectes que no afecten a la relació metge-pacient, com càrrecs intermitjos o proves complementàries. "Per aquí no veiem que treballin", afirma De Pazo.

Segons la gerència del centre, situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, la reducció del 6% que els ha traslladat la Generalitat només es pot dur a terme retallant en despesa de personal. Al Plató hi treballen 470 professionals, tots ells fixos.

De moment, el Plató no ha especificat en quins departaments de la clínica es reduirà personal, quedant descartats la cuina o la neteja, que estan subcontractades. És per això que els sindicats temen comiats en serveis bàsics pels usuaris.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1