Divendres, 22 de abril de 2011 | 12:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puigcercós exigeix a CiU que Duran no lideri la proposta de concert a Madrid

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ERC no accepta que CiU es desentengui de la proposta de la comissió
Puigcercós exigeix a CiU que Duran no lideri la proposta de concert a Madrid
Política 22/04/2011 11:28
Europapress.- El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha exigit a CiU que el seu portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran, no lideri a Madrid la negociació de la proposta de concert econòmic català que surti de la comissió de treball constituïda en el Parlament.
Puigcercós davant d'una estelada
"No acceptarem que CiU es desentengui de la proposta de la comissió i la hi lliuri al senyor Duran perquè la negociï a Madrid. Això no funciona així. Aquí estem parlant de país a país. Si la proposta és unitària, la defensem tots", ha advertit.

En una entrevista d'Europa Press, el líder republicà ha avisat que l'èxit del concert passa per que, després dels treballs de la comissió, sigui avalat per la ciutadania en un referèndum i la negociació Catalunya-Estat sigui entre governs i entre parlaments.

Després de pactar bilateralment amb CiU la creació de la comissió, el dirigent republicà minimitza el paper de Duren perquè considera que, hi hagi majoria absoluta o simple al Congrés després de les generals, la proposta catalana ha de ser inamovible siguin socialistes o populars els interlocutors.

"La idea aquesta del senyor Duran, que ja l'està venent, que ell pot decantar la balança --a Madrid-- i que això suposarà uns grans acords per a Catalunya, no és veritat", ha reblat.

Després d'uns primers cent dies de Govern marcats per la "improvisació", Puigcercós ha reclamat al president Mes que assumeixi el protagonisme en l'impuls del concert, una notorietat que, al seu judici, fins ara ha brillat per la seva absència en benefici de Duran.

"En el Govern no se sap exactament qui mana. Que Duren marca la política d'exteriors no hi ha cap dubte, però el que no pensava és que ell digués que se suprimiria Suceciones, quan ens consta que el conseller Mes-Colell volia posposar-ho", ha revelat.

Lideratge personal

Puigcercós ha anunciat que serà l'encarregat de representar a ERC en la comissió de treball parlamentària perquè, lluny de ser un "divertimento com alguns pensaven", ha vaticinat que serà un dels eixos centrals de la primera part de la legislatura.

Després que ERC porti més de vint anys reivindicant el concert --en paral·lel amb la independència--, ha destacat que, en aquesta ocasió, el salt de qualitat en la defensa d'aquest model ho donen les patronals, que per primera vegada estan "radicalment" a favor que Catalunya gestioni íntegrament els seus impostos.

"Quan Pujol era president es trobava amb empresaris per parlar-los del concert i llavors hi havia certa fredor. En aquest moment la gran majoria de patronals avalen la proposta. Estem en un nou capítol i en una nova fase", ha avisat.

En aquest sentit, ha apostat per que una delegació del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) participi dels treballs de la comissió, després que l'òrgan que lidera el president d'Abertis, Salvador Alemany, defensés el concert en el document que va presentar en el cim anticrisis de març.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1