Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dimecres, 20 d'abril de 2011, 17:00

L'Ajuntament de Vila-real vol inaugurar una biblioteca sense llibres

La Coalició Compromís impugna la jornada de portes obertes prevista pel 21 i 22 d'abril i la titlla d' 'inauguració encoberta' · La Junta Electoral dóna 24 hores al consistori perquè s'expliqui

La Coalició Compromís ha denunciat davant la Junta Electoral que la jornada de "portes obertes" que l'Ajuntament de Vila-real ha convocat el 21 i 22 d'abril a la nova biblioteca municipal 'Pius XII' de la localitat. La coalició ha assegurat que aquesta jornada no és res més que "una inauguració encoberta" donat que l'objectiu no és posar en marxa l'equipament, doncs la nova instal·lació "no diposa de llibres". Per això creu que infringeix la llei electoral espanyola (LOREG) perquè amb aquest acte electoralista "viola els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral, i d'igualtat entre els actors electorals". L'article 50 de la LOREG prohibeix "qualsevol inauguració d'obres o serveis públics o projectes d'aquests" i també aquells que s'hagin finançat amb diners públics "que contínguin alusions a les fites assolides". La Junta Electoral de Castelló ha donat 24 hores de termini al consistori perquè doni explicacions sobre la naturalesa i contingut de l'acte.

 

Per això la Coalició Compromís creu que la petició de la Junta ja demostra "que la denúncia té fonament" i que encara que el PP (que governa el consistori) intenti justificar l'acte "només haurà aconseguit fer un ridícul espantós amb aquest anunci d'inauguració d'una biblioteca sense llibres".

 

La nova biblioteca ha costat 4 milions d'euros i no estarà operativa fins finals de maig o principis de juny, que serà quan haurà acabat el trasllat de tot el fons de l'actual biblioteca municipal, donat que l'Ajuntament no pot assumir la despesa de mantenir-les totes dues obertes.

 

Foto: Las Provincias

Facebook  twitter

Envia Corregeix

503 lectures   7 comentaris

les notícies més...